Egy 15 éves lánynak mennyit árt a cigi?
Figyelt kérdés
egy ismerősömről van szó,és aggódok érte.meg az érdekelne,h mekkora az esélye a tüdőráknak.
1 éve cigizik.
2009. szept. 18. 20:16
1/20 anonim válasza:
Gyorsan felejtse el a cigit! Ugyanannyira árt, ugyanakkora kockázattal jár, mint annál, aki több éve dohányzik!
2/20 anonim válasza:
Jó eséllyel pályázik a 40évesen tüdőrákban elpatkolásra...
3/20 A kérdező kommentje:
én is ezt mondom,de mind1,mert nem tok mit tenni...meg csak a saját egézségem féltem,mert passziv dohányos vok(nem is akarok cigizni) vok,és azért a füst nekem is árt.
még annyit,h napi 5-6 szállal szív el
2009. szept. 18. 20:23
4/20 A kérdező kommentje:
ettől félek én is
2009. szept. 18. 20:24
5/20 A kérdező kommentje:
hogy tudnám lebeszélni?
2009. szept. 18. 20:29
6/20 anonim válasza:
Jó korán szétbarmolja a tüdejét. Ez van. Amúgy a passzív dohányzással nem tudsz mit csinálni mert pl. cigifüst mellett sok más szennyező dolgot is belélegzel. Barátnődet kérd meg inkább, hogy álljon akkor tőleg kicsit messzebb, ha ennyire aggaszt a passzív dohányzás, de később ez már csak rosszabb lesz. :( pl. egyetemen a környezetemben mindenki dohányzik én meg ugye nem akarok kimaradni, mert akkor kb állhatnék egyedül, így passzívan dohányzom... Ez van sajnos :(
7/20 anonim válasza:
Előző vagyok, ha ő nem hajlandó abbahagyni, akkor te sem fogod tudni lebeszélni. 15 évesen "mindenki jobban tud mindent", mi a "jó" neki...
8/20 anonim válasza:
Nagyon ártalmas. Egy felnőtt emberre is, de egy tizenöt éves gyerekre, akinek még fejlődésben van a szervezete, főleg veszélyes.
Lebeszélés nem fog menni, jobb esetben majd 10-20 év múlva rájön, hogy ez nem menő, hanem lassú öngyilkosság, mellesleg több százezer forintot dob ki fölöslegesen a cigire, és megpróbál leszokni. Azért próbálkozhatsz, hátha észhez tér, de ahogy előttem írták, az ilyen korúak úgyis mindent "jobban tudnak"...
9/20 anonim válasza:
Nem biztos hogy pont tüdőrákot kap tőle 20-30 év múlva. Sok más, akár halálos betegséget is összeszedhet tőle (szív, érrendszer, COPD, stb.). Most érdemes abba hagyni amíg könnyen megteheti. Én is hasonló korban kezdtem, de 10 évvel később rájöttem, hogy sokkal nehezebb most abbahagyni :(
10/20 anonim válasza:
A dohány egyformán rossz hatással van minden emberre.Ez egyáltalán nem korfüggő. Mindegy hogy 15 vagy mondjuk 46 éves szívja, ugyanúgy roncsolja a tüdejét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!