Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Kevesebbet cigizni, vagy nem...

Kevesebbet cigizni, vagy nem cigizni?

Figyelt kérdés

Eddig napi 1-2 doboz cigit szívtam 5 évig. Nemrég egyik napról a másikra napi 4 szálra csökkentettem.

Ezt így tudom tartani, és hetek óta sosem szegtem meg.

Teljes leszokás sosem sikerült. Nem az ára miatt akarok leszokni, hanem az egészségem miatt. Nem szeretném hogy később probléma legyen.

Elegendő szerintetek ha nem teszem le teljesen a cigit csak lecsökkentem, esetleg később napi 2 szálra?

Nagyon sokat segítettem már ezzel is a szervezetemnek egészséges maradni, nem?

A teljes leszokásnak az a veszélye hogy az emberek gyakran feladják, vagy visszaszoknak, azért nem is merem teljesen abbahagyni.

Sikerült már valakinek így leszoknia? Szerintem jobb módszer mint az egyik napról a másikra való teljes leszokás, mert az csak kevés embernek sikerül, annak a kevésnek meg csak gratulálni tudok.

Jól jönne egy kis ösztönzés

2013. márc. 26. 00:08
 1/10 anonim válasza:
100%
Szerintem szokj le. Iszonyú hamar meghalhatsz tőle.Szép lassan.Hajrá :)
2013. márc. 26. 09:57
 2/10 anonim ***** válasza:
Milyen fajtát szívsz? Hány éves vagy?
2013. márc. 26. 12:57
 3/10 anonim ***** válasza:

Nincs igazad, az egiyk napról a másikra módszer sokkal több embernek sikerül. Biztatásnak annyit tudnék először is, hogy ha így sikerül tartani a napi 4szálat, akkor van hozzá elég intelligenciád, hogy elhagyj valami feleslegeset, ahogy így láttam az írásod, szerintem elég értelmes lehetsz, így látatlanban azt mondanám, hogy biztosan sikerülni fog teljesen leszokni.

A csökkentésnek meg szerintem azért nincs értelme, mert egyrészt, sok negatívum ugyanúgy megmarad, költeni kell rá, büdös leszel tőle, viszont azt a pozitívumot, a teljes függetlenséget így még nem érzed, másrészt, mi van ha egy idő után már úgy érzed, hogy többet akarsz? csak egy napi ötödiket.. akkor már minden nap végigcsinálod az elvonási tüneteket, amit ha egyszer csinálnál teljesen cigi nélkül, nem lenne nehéz, és végleg le tudnád tenni. Hidd el, hogy nem nehéz, ha elhiszed, hogy nincs rá szükséged.

Ha kell segítség, nézz utána az Allen Carr módszernek, nekem azzal sikerült

2013. márc. 26. 13:20
 4/10 anonim ***** válasza:
2ik vagyok. Grat, hogy vissza tudtál venni belőle,van önfegyelmed, első kőrben elegendő, de meg kellene próbálni teljesen letenni, max ha nagyritkán néha rágyújtasz az nem nagy gond.
2013. márc. 26. 14:15
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ösztönzőek.

Egyébként rengeteget meg spóroltam már így is, havi 30-35 ezer forint helyett, már csak 5000-5500 forint érezhető.

De nem is az a fontos. Az egészség sokkal többet ér mint bármennyi pénz.

Csak tudni szeretném, hogy ez egy jó út. Tervezek teljesen leszokni persze, de így könnyebbnek érzem. Elhatározós dolgok menni szoktak, mint fogyókúra, sport. Ez is menni fog:) Csak ne lenne olyan jó a kávé mellé.

3. válaszoló, mindenképpen utánanézek annak a módszernek, ahogyan neked sikerült.

2. válaszoló,

19 éves vagyok és arany Marlboro.

A cigi minősége, vagy az erőssége számít? Gondolom mindkettő, de mennyire? Miért kérdezted?

2013. márc. 27. 02:51
 6/10 anonim ***** válasza:

Kíváncsiságból, ha úgy érzed hogy neked fokozatosan könnyebb csináld így, biztos letudod tenni.:)

Első kőrben próbáld tovább csökkenteni 2re aztán 1re aztán ne mindennap gyújts rá, aztán még ritkábban, aztán 1-2-3-4hetente és így tovább a végén pedig teljesen abbatudod hagyni. Én 19évesen próbáltam ki, nemszoktam rá ritkán gyújtok narancs pallmalra.

F/29

2013. márc. 27. 08:22
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsot, szerintem így fogom csinálni.

És ma már nem is volt 4 szál. 3.-at is a felénél eldobtam.

Egyszerűen nem kívántam:)

Persze vannak napok, amikor azért nagyon kívánnék egy 5.-et, de kibírom.

2013. márc. 27. 22:13
 8/10 anonim válasza:
én is most szoktam le a cigiről, néha rágyújtok még, de nincs benne rendszer. De én úgy gondolom jobb ha leteszed egyik napról a másikra. Elhatározás kérdése csak, szüleim is letették 20 év után, és nem szoktak vissza, ők tapaszt használtak. Mindig arra gondolok mikor rágyújtanék, hogy milyen büdösek azok akik cigiznek, és nem akarom,hogy rajtam is ezt a szagot érezzék. :)
2013. márc. 30. 15:39
 9/10 anonim ***** válasza:
Leszokni! Mert ha időnként rágyujtasz akkor nem tudod teljesen elfelejteni az érzést,igy fenáll az esély hogy bármikor visszaállasz az egy két dobozra.
2013. ápr. 7. 15:51
 10/10 A kérdező kommentje:

Eltelt egy kis idő, gondoltam írok.

Bevált a módszer.

Nem korlátoztam tovább magam kevesebb szálra, mert nem volt szükség rá. Először azt vettem észre, hogy nem kell a 4. szál, később annyi se.

Sokszor egész nap nem gyújtok rá, amikor igen, akkor is csak társaság miatt 1-2 szál.

Nem gondolom hogy vissza tudnék szokni, nincs miért:)

Sajnos híztam valamennyit, de nem vészes, majd lemegy.

Ajánlom mindenkinek a leszokást:)

2013. máj. 27. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!