Mit lehetne csinálni az eldobált csikkek ellen? Sosem fogják megérteni a dohányosok, hogy ez igénytelenség?
Heloo!
Figyelj, en kulfoldon eelek, most eszembejutott egy sztori errol..
Szoval kb masfel eve volt, hogy ultunk haverral egy padon, kozben leraktuk az osszes cuccunk, fel literes uveg, stb es elszivtunk egy cigit. Mikor tavozni keszultunk, osszeszedtuk a motyonkat, viszont ott felejtettem a csikkem. Nem direktbe, reflexbol elnyomtam, es leraktam. A lenyeg, hogy alig mentem 5 lepest, mikoris jott utanam az erre kijelolt ember, es mar irta a csekket.
Egy cigicsikk 50 fontomba kerult. Viszont(!) amiota ez tortent, 2x megnezem, hogy nem-e hagytam ott egyet, es eszembe nem jut eldobalni. Szerintem ez a modszer -meg ha kicsit drasztikus is-, de bejon..
Amugy teljesen jogos a felhaborodasod.
szerintem ez nevelés kérdése, nálam mindig van egy kis dobozka a csikknek, de van olyan haverom, aki sêta közben, kifúja az orrât, majd elejti a zsepit, ha kérdõre vonod, azt mondja, hogy nem akarja elvenni az utcaseprõ munkáját...
szerintem is büntetni kéne... egy közterületis ismerõsöm mondta, hogy 1 dohányos évente 1 millio ft be kerül az adófizetõknek, ha csak az eldobált csikkeket nézzük...
Engem is nagyon idegesít. Persze a többi szemét is, de tény, hogy én s cigicikkből látok a legtöbbet.
Mindenféle szemetelést komolyabban büntetnék, az biztos.
" 1 dohányos évente 1 millio ft be kerül "
Drasztikus esetben 5000 cigit dob el egy évben egy dohányos. Érdekelne ez a munka, ahol 1 milliót fizetnek nekem, hogy összeszedjek ennyit egy nap alatt...
Főleg, hogy a dohányárún van elég magas adó, nagyon sok bevétele folyik az államnak ezen keresztül.
Dohányos vagyok és nekem igazából az a bajom, hogy kevés a szemetesláda. Hol nyomjam el? A tenyeremen? Vagy égessem ki a kabátom? Van, ahol 500 méteren belül nincs kuka, kénytelen vagyok lerakni valamelyik kiemelkedésre. De hogyha van, akkor kidobom ahogy azt illik.
Utolsó:
Rendszeresen látok olyat, hogy vki a kuka mellé dobja a csikket. Amikor még a megállóban lehetett dohányozni, láttam amint egy pasi elnyomja a csikket a szemeteskukán, majd a FÖLDRE dobja a csikket. Legszívesebben felnyalattam volna vele.
Máskor meg ott volt fél méterre vkitől a kuka a háta mögött, de szét sem nézett, csak leb.szta a csikket a földre.
Tény, hogy sok helyen kevés a kuka. De:
1. ahol van, ott sem használják
2. én sem dobálom el a taknyos zsepijeimet csak azért, mert nincs kuka.
Ki lehetne nevezni egy üres cigisdobozt szemetesnek, és szépen abba gyűjteni, amíg el nem jutsz a kukáig.
De láttam már olyan kis dobozkát is, ami direkt erre van. Nem hiszem, hogy annyira nagy anyagi megterhelés lenne.
Sajna büntetésből tanul a nép.Szablyál ki 1-2 db 100e Ft-os büntetést és az egész ország tudni fogja,hol nyomja el a cigijét,ameddig teheti.Előbb-utóbb ki lesz nyírva ez az üzletág is,mint a többi.Mondjuk ezért nem kár.:)
Egy leszokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!