Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogy lehet sikeresen leszokni...

Hogy lehet sikeresen leszokni a dohányzásról?

Figyelt kérdés

Már 1 hete nem dohányzom, de nagyon nehéz!!!!! Annyira kívánom, erős a vágy, hogy rágyújtsak! Hogy lehet ezt elnyomni? Mit tegyek? Próbálom elfoglalni magam, de mindig-mindig eszembe jut! Tudom-tudom, akaraterő kell hozzá, de valami tippje nincs annak, aki hozzám hasonlóan le akart szokni (és sikeresen le is szokott) a cigiről, hogy mit tegyek, hogy ne érezzek így? És amúgy mennyi idő, mire már nem fog hiányozni??

Valaki segítsen, mert nem szeretném feladni!

2007. szept. 5. 08:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom a babavárókhoz.Gond nélkül le tudtam tenni a cigit:D:D:D:D

Amúgy van valami olyan vizsgálat apámék felé,ahol egy szál cigit eltörnek,és valami fémdarabot megvarázsolnak vele,aztán azt rádragasztják,és nem gyújtasz rá többet.Nagyjából ennyit tudtam leszűrni az elmondásokból.Amúgy tényleg sokan le tudtak sokni vele,igaz 5e Ft a vizsgálat.Vagy kérj orvosi segítséget.

2007. nov. 25. 13:35
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Tűz ki magad elé, hogy mit szeretnél megvenni. Számold ki, hogy mennyivel előbb tudod megvenni, ha a "malacba" dobod a cigi árát. (A kinézett piros cipő ára l9.900,-Ft egy évvel ezelőtti napi cigarettám ára 720,-Ft.) Azóta már több elegáns cipőt is vettem.
2007. dec. 19. 22:37
 13/14 anonim ***** válasza:
A leszokást az agyban kell eldönteni, amíg ez nem történt meg, rá fogsz gyújtani.Lehetséges megoldás: ha a munkahelyeden 1 kijelölt helyen lehet csak dohányozni,ne menj le csak 1-2 alkalommal. Meglátod, olyan büdösnek találod a cigit! Én már régen próbálkozom, de gyenge vagyok. 3 hónapig nem jártam le a kijelölt dohányzóba és a kollégák, amikor visszajöttek, borzasztóan "büdösek" voltak. kb. 2 hete alkalmanként én is lemegyek, de már engem zavar, hogy büdös a szám,a ruhám és a kezem.Ja és otthon keveset dohányzom. Próbáld meg a saját adagodat csökkenteni, ha egyből nem tudod letenni a cigit. Minél kevesebbet dohányzol, annál kevesebbet ártasz magadnak. Ha nem tudsz teljesen leszokni, legalább szívj kevesebbet. Megéri!!!!! Az én tüdőm már megsínylette a gyengeségem. Iszonyatos érzés, ha kapkodod a levegőt, de NINCS!!
2009. márc. 16. 14:06
 14/14 anonim válasza:
91%
Hm...én 17 éve dohányzom /napi min. egy db cigit szívok/, kb. egy hónapja én is azzal küzdök, hogy abba akarom hagyni a dohányzást, már csak az egészségem és az anyagiak miatt is. Én eldöntöttem, és akarom...nem csak duma alapon, minden este úgy alszom el, hogy azt mondogatom magamba, h most már reggeltől tényleg nem gyújtok rá. Ha sikerül megállnom napközben rendesen rosszul vagyok, hogyha nem gyújthatok rá...szédülök, fejem fáj, ideges vagyok stb. A dohányzás egy függőség, orvosok szerint a nikotin a vérből 3 nap alatt megy ki, a tüdőből min. 10 év alatt, de sose teljesen, úgyhogy marhára nem csak akarat kérdése. Persze mélyen tisztelem azokat, akik csupán akaratból képesek leszokni a cigiről és kemény dohányosok voltak, de nem csak azon múlik. Próbáltam sok mindent amúgy, tapaszt / attól csak még inkább függtem /, nikotin rágót / attól hányingerem lett /, édességek pótlásával, csökkentéses módszerrel stb. egyik sem vált be hosszú távon. Viszont én személy szerint most már ott tartok, hogy olvastam neten vhol, hogy már házi orvosok is tudnak megfelelő segítséget nyújtani a leszokáshoz, most azt fogom igénybe venni, szerintem akik hasonlóan vannak velem szintén tegyenek így, mert a legbiztosabb az, ha orvos segít, ha már egyedül, akaratból nem megy.
2010. dec. 9. 07:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!