Miért kívánom ennyire a cigit?
Figyelt kérdés
Ötleteket, tanácsokat szeretnék kérni tőletek, hogy mit tehetek annak érdekében, hogy kevésbé kívánjam a cigit. Tíz évig dohányoztam, 16napja nem szívtam el egy szálat sem! Viszont ahelyett, hogy egyre könnyebben menne, egyre nehezebb, egyre jobban rágyujtanék. Nem teszem, mert szégyelem magam a környezetemben, nem akarom, hogy azt higyjék ennyire gyenge vagyok.. Lehet, hogy az a gond, hogy nem önszántamból szoktam le? Orvos javasolta a leszokást, rossz vérkeringés miatt. A másik gondom, hogy folyamatosan csak eszek azóta. Soha nem voltam kövér 166 centimhez tartottam az 54-55kilót, és mióta nem cigizek felszaladt rám 5kg! Eddig még sajnos semmilyen pozítívumot nem látok abban, hogy leszokóban vagyok, segítsetek léci mert nagyon el vagyok keseredve! Köszönöm! 25N2012. nov. 23. 10:50
1/13 anonim válasza:
A hízás és a feszültség levezetése ellen sportolj! Egyébként meg gondolj arra, hogy az egészséged érdekében nem szabad dohányoznod. A rossz vérkeringésnél sokkal rosszabb és súlyosabb betegséged is lehet akár, ha tovább dohányzol.
2/13 anonim válasza:
Én 8éve szoktam le, egyik napról a másikra, de néha még most is kívánom, álmodom is sokszor hogy dohányzom. én sokáig napi 3csomag rágót ettem pótcselekvésként, meg rengeteg almát. az legalább nem hizlal annyira. ja, és soha nem mondtam hogy én soha többé nem gyújtok rá, mert az olyan ijesztőnek tűnt, inkább azt mondogattam hogy erős vagyok, kibírom a következő napot is. kitartás, jobb lesz idővel meglátod.
3/13 anonim válasza:
Nem kapja meg az agyad a megfelelő mennyiségű dopamint, ami idáig a cigivel megkapott.
Én a büdös életben nem fogok leszokni a cigiről, ha már rászoktam.
4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Igazából engem megijeszett annyira az érsebész, hogy másnaptól nem gyujtottam rá...Pedig mindig úgy terveztem, hogy majd akkor szokom le ha kisbabát szeretnék, addig nem. :) Csak éppen nehéz, főleg így, hogy az össz barátnőm dohányzik, a munkatársaim is, egyedül párom nem. Ő viszont nagyon büszke rám, talán épp ez az amiért tartom magam...
2012. nov. 23. 14:48
5/13 anonim válasza:
4#
25 évesen semmi bajod nem lehet a cigarettától. A média hülyíti az embereket és mindent a cigarettára akar ráfogni.
Arra figyelj, hogy génkezelt terméket ne fogyassz és az "E" tartalmakra nagyon figyelj oda!
6/13 anonim válasza:
Engem anyám ijesztett halálra egy időben a cigivel ugyanilyen dolgokkal,mint az érsebészet.Bár azért egy orvos szavára jobban adnék,mint egy olyanéra,aki nem ért hozzá.Én is emiatt szoktam le,de ma már újra cigizek,csak már kordában tudom magam tartani.Találd meg a jó dolgokat a leszokásban,pl marad pénzed,nem kell folyton stresszelni,hogy mi lesz,ha elfogy a cigid és szabad vagy,nem vagy ennek a szenvedélynek a rabja.Ezekhez képest kicsi pozitívum az,hogy rendesen kapsz levegőt.
7/13 anonim válasza:
Szerintem nagyon jó ötlet a leszokás, életed talán legjobb döntése. Ne add fel, még ha esetleg visszaestél azóta, akkor is csináld meg. Le lehet szokni, bár nem feltétlen könnyen. Én is nagyon rá voltam szokva anno, és sokszor nekifutottam sikertelenül. Addig halogattam a döntést, mígnem tartóssá váló légszomjam miatt úgy éreztem, tényleg muszáj abbahagyni, különben előbb-utóbb megfulladok.(nagyon elszomorító volt rádöbbenni, hogy milyen kár volt hagyni idáig fajulni a dolgokat...) A cigi nem játék. Lehet, h. a rossz vérkeringésed most még nem okoz észrevehető problémákat az életedben, de magától csak romlani fog, ha nem változtatsz az életmódodon. Komolyan kell venni, mert később olyan életminőség-romláshoz vezethet, ami sokkal rosszabb, mint a leszokással járó kellemetlenségek. A leszokás egyetlen sikeres (és élvezetes) módja szerintem a rendszeres mozgás beiktatása az életedbe. Ellazít és kitisztít. Futhatsz, úszhatsz, biciklizhetsz, járj táncolni, jógázni, kondizni, vagy aerobikozni, vagy csak otthon tornázz/táncolj (youtube oktató videók pl:)). Ez az egész nem csak a leszokásról szól, hanem egy nagyon jó minőségű új életről, amiért érdemes lépéseket tenni, minél előbb. Nassolni szerintem cukor tartalmú dolgokat nem jó, cseréld le valamire, ami egészséges és ízlik, ja és ne törődj az árával. :> (25N)
8/13 anonim válasza:
Klárika!
Te valami szektás kékharisnya vagy.
9/13 A kérdező kommentje:
Utolsó! Kérlek ne oltogassátok egymást! Mindenki válaszát hasznosra értékeltem, és nagyon szépen köszönöm! Egyébként ma van 20. napja, hogy ne gyujtottam rá! :) Sajnos már 6kg felszaladt rám, de elkezdtem sportolni, úgyhogy nem tervezem megtartani :) Még egyszer köszi!
2012. nov. 27. 19:16
10/13 anonim válasza:
Klárika!
Szokj vissza a cigire és megint csinos leszel. A dohányzásra meg mostanában mindent ráfognak. Az 1900 évek elején minden 2. ember dohányzott, pipázott, szivarozott és mégsem ismerték még hírből sem a tüdőrákok és az érszűkületet!
Egy nagy kamu ez a egész cigaretta mizéria!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!