Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ti hogyan dohányoztok? Hogyan...

Ti hogyan dohányoztok? Hogyan tartjátok a cigit, hogy fújjátok ki a füstöt, stb?

Figyelt kérdés

Nem igazán vagyok nagy dohányos, csak hébe-hóba szívok el egy-egy szálat, pl. mikor haverokkal kocsmázunk, ismerősök megkínálnak, stb. Magamtól nem szívom, de ha vennék is egy dobozzal, szerintem simán kitartana akár 2-3 hónapig.

Az a gond, hogy sokszor furcsán néznek rám, mert kifejezetten egyszerűen, begyakorolt mozdulatok nélkül szoktam, szerintük "bénán" szívni a cigarettát. Vagyis tulajdonképpen mások véleménye szerint hülyén néz ki, amit csinálok. Leírnátok, hogy ti hogyan csináljátok? Adnátok tippet arra, hogy esetleg milyen mozdulatokat próbálhatnék gyakorolni (pl. otthon tükör előtt)?

2012. nov. 6. 16:31
1 2
 11/14 anonim válasza:
100%
Szerintem meg tökmindegy, hogy hogy fogod a cigit. Egyik haverom először cigizett, és szívás nélkül a kezében (!!) fogva akarta meggyújtani.. Na az a bénaság. Amúgy meg szard le, hogy mit mondanak. Egyébként amíg cigiztem, én mutató-hüvelykujj között fogtam. Nincs szabálya, hogy hogyan kell... Egyébként egy jó tanács. Addig dob el a cigit amíg lehet. Hidd el, ha nem szoktam volna rá annyira, én is leteszem előbb.. Csak pénzbe kerül, és tüdőrákot,szívbetegséget,sárga fogakat, büdös leheletet nem éri meg pénzért venni!
2012. nov. 8. 12:43
 12/14 A kérdező kommentje:
Le szoktam tüdőzni. Mindig letüdőzöm, akkor rögtön nem szokott feljönni a füst, többnyire hosszabb lenntartás után a második kilégzéssel szoktam kifújni. Egyébként nem vagyok annyira függő még, hogy ne tudnám letenni. Volt, hogy 2 évig nem szívtam el egy szálat sem. A mostani 'adagom' heti 4-5 és havi 1 szál közt mozog. Nekem ez így pont meg is felel.
2012. nov. 8. 18:02
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Szájon át.

Az ujjaimmal melyek a kézfejem végén találhatók megfogom a cigarettát. Elég erősen ahoz hogy ne essen ki a kezemből de annyira nem erősen hogy összenyomódjon. Az égő cigit a végtag mozgatásával a szájnyíláshoz emelem. Ekkor belégzés segíségével letüdőzöm a füstöt. Ezt kilégzés követi, majd elemelem a cigarettát az arcomtól az archozemeléssel pontosan ellentétes mozdulattal. Ezt a komplex mozdulatsort addig ismétlem ameddig jól esik, illetve ameddig le nem ég a cigi. Ha nem áll fenn semmiféle retardáció esete, akkor fölösleges tükör előtt gyakorolni, mert gyakorlás nélkül is megy.

Remélem elég részletesen leírtam. Ettől függetlenül a te esetedben nagyon korainak tartom a kipróbálását.

2012. nov. 8. 23:20
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy? Mióta szoktál néha rágyújtani?
2013. márc. 17. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!