Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért rossz aki fűvezik?

Miért rossz aki fűvezik?

Figyelt kérdés
vannak akik így vezetnek? így dolgoznak munkahelyükon anélkül h észrevennének vagy tudnának? tudom h szomjas lesz az illető.. de mennyire ugrik be az étvágyfokozata? előre is köszönöm
2012. okt. 19. 01:36
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
62%
Az exemmel a fű miatt szakítottam. Ő betépve vezetett minden nap és úgy is jàrt egy csomószor dolgozni is. Az ember elég èhes lesz tőle, de ha rendszeresen szív valaki, visszaàll normàlisra az éhségérzete betépve is. A rendszeresen szívókon csak az veszi észre, hogy téptek, aki közelről ismeri őket.
2012. okt. 19. 03:18
 2/23 anonim ***** válasza:
54%
Ha egyéb kérdèsed van, szólj
2012. okt. 19. 03:19
 3/23 anonim ***** válasza:
80%
Azért mert illegális.
2012. okt. 19. 08:32
 4/23 anonim ***** válasza:
77%

Semmi rosszat nem csinál aki füvezik.

Azon kívül persze hogy illegális.

De pl ott vannak a legális cuccok, szintetikus thc stb.

Azok sokkal veszélyesebbek a sima fűnél.

2012. okt. 19. 18:30
 5/23 anonim válasza:
33%
Ha "semmi rossz nincs abban, ha valaki füvezik", akkor vajh' miért illegális? Viccből tiltották be talán? A marihuana a drogok közé tartozik, azokon belül is pedig a kábítószerek közé, amiről már oviban, de alsó tagozatban mindenképp megtanulja mindenki, hogy mennyire veszélyes. Nincs olyan, hogy "könnyű drog". Ezt a tévképzetet már régen megcáfolták. Sajnos az emberek fejében, mégis úgy van benne a füvescigi, mint egy teljesen természetes dolog. Ez igenis komoly! Jegyet válthatsz vele a drogosok bűnöző világába. Sok ilyet láttam, sok ilyen emberrel beszéltem, aki bánja már, hogy elszívta azt az első füves cigijét. Gondolkodjatok, mielőtt olyat csináltok, amit később megbánhattok.
2012. okt. 20. 03:02
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

"Jegyet válthatsz vele a drogosok bűnöző világába."

Igen, pont azért, mert illegális. Ha hirtelen legálissá válna, ti, kemény antidrogosok se tudnátok érvelni. Legfeljebb azzal, hogy káros... Ezzel meg tisztában vagyunk, ugyanúgy, ahogy a csokizabálók, a cukros ételt/italt fogyasztók, a zsírt fogyasztók, stb...

Én viszont hozok fel észérveket. Kérlek, mondd meg, egy héten hányszor hallasz olyat, hogy részegen hazafelé menet megkéselte a haverját/nem haverját, részegen hazaért és kiírtotta/megkínozta/véresre verte/brutálisan bántalmazta a családját...? Vagy azt, hogy részegen elájult az árokparton, másnap megfagyva találták...? Esetleg azt, hogy a sofőr x embert súlyosan megsebesített, mert nem adott elsőbbséget a zebrán/a kereszteződésben; utólagos teszttel kiderült, hogy ittas volt...? Még csak nem is feltétlen részeg, hanem csak ittas!?

Édesapám alkoholista. Nem viszi el itthonról a pénzt, maszek munkákkal keres magának rávalót, és ezt tisztelem is; ellenben él bennem a tudat, hogy ha a maszek munkáiból származó pénz NEGYEDÉT hazaadta volna, nem pedig elissza, már kacsalábon forgó palotában élnénk. Minket sose bántott, viszont ha nincs benne legalább a napi 2-3 feles, akkor hozzá se lehet szólni, mert befordul és csak a tévét bámulja.

A szomszédom - nő! - akkora alkoholista, hogy napi 3-4 üveg tablettásborig (2 literes) meg sem áll. Olyan részegre issza magát, hogy fetreng az árokban, behugyozik-sz*rik. Ez nem is az én dolgom lenne, de az már igen, mikor hajnal egykor bekopog/bekiabál az ablakon (panel) 500 Ft-ért könyörögve, amiből tablettásbort vesz... Az idén már vagy hetedszerre van pszichiátrián, amit az ÉN TB-mből fizetnek, hiszen Ő már évek óta nem dolgozik, a tablettáson beszedett jövedéki adó meg vajmi kevés ahhoz képest, amennyiért Őt kezelik.

Voltam már rendőrségen feljelenteni zaklatásért, azt a választ kaptam, hogy "amíg fizikai bántalmazás nem történik, tehetetlenek vagyunk". Ekkor fogalmazódott meg bennem a következő: ha én elszívok egy blantot, amivel csak és kizárólag magamnak ártok, max. az államnak annyit, hogy - lévén illegális - nem adózok utána (de tudjátok mit, küldjenek ki papírt, összegyűjtöm, hogy mennyit szívtam el, és leadózok utána, ha nagyon szeretnék), nem fogok késelni és embert ölni, mások életét megkeseríteni, munkával szerzem a rávalót, bódultan nem vezetek/megyek dolgozni... Ezért, ha ezt megtudják, lecsuknak, jön az elvonókúra, és örök életemre mepecsételődök (pedig csak jól akartam magam érezni a hétvégén). Ezzel szemben az alkoholista, aki kiírtja a családját, megkeseríti barátai, rokonai, szomszédai életét, annak jogában áll mindez, hisz az alkohol legális...

Mégis, hol az igazság és az a fenenagy egyenlőség?

2012. okt. 20. 10:58
 7/23 anonim ***** válasza:
Ebben igazad van, de a fűvel ugyanúgy tönkreteheted a csalàdi, baràti kapcsolataid, mint piàlâssal. Hacsak nem szív az asszony is. A pénzt meg ugyanúgy elviszi.
2012. okt. 20. 11:46
 8/23 anonim ***** válasza:
43%
Ha legális lenne nem vinné el a pénzt mert mindenki megtermelhetné a magának valót.
2012. okt. 20. 19:27
 9/23 anonim ***** válasza:
De akkor sokkal többen râszoknànak. Szerintem nem gàz, ha valaki néha szív buliban, a probléma, hogy minden függő így kezdi. Azt mondjàk maguknak, hogy ők tudjàk kontrollàlni, meg ilyesmi, aztàn egyre többször, ès egy idő utàn eljutnak a mindennapos szívàshoz. Ami ugye nem jó. Semmilyen szempontból.
2012. okt. 20. 19:53
 10/23 anonim ***** válasza:

Amikor kocsmába jártam, és iszogattam rendszeresen belém kötöttek. Csoportosan járnak fel a fiatalok inni, és egyfolytában balhéznak. Nem egyszer volt már olyan hogy senkihez nem szóltam, és rám támadtak többen. Én is hülye vagyok kicsit a piától, néha nagy tőle a szám stb. Amikor kimegyünk hárman négyen egy erdőbe, és elszívunk pár cigit teljesen békés mindenki. Még egy szúnyogot se tudnánk bántani. Ülünk, beszélgetünk, vagy meg se szólalunk. Nézzük hogy milyen szépek a fák, milyen szép a természet. Valaki mond egy értelmesebb dolgot, és egyből elismerjük, és tiszteljük. Ha piásak lennénk és ugyanazt mondaná meg menne a vita hogy kinek van igaza.

2 dolgot tudok mondani ami miatt a fű rossz lehet.

Az egyik hogy károsítja a tüdőt.

Nekem mint erős dohányosnak ez szinte lényegtelen.

A másik az hogy hosszútávon káros a rövidtávú memóriára.

De ha valaki havonta egyszer levezeti a feszültséget egy kis zöldséggel attól semmi baja nem lesz. Még 10 év után se. A többi napon is sokkal békésebb, és nyugodtabb lesz mint mások.

2012. okt. 20. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!