16 éves vagyok immár 3éve dohányzom. ötletek? (bővebben lent)
Kb 12 év után tettem le a cigit. Egyik napról a másikra, nem próbáltam csökkenteni a mennyiséget, este elszívtam az utolsó szálam és másnap nem vettem. Nem mondom, hogy soha nem kívánom meg, nem álmodok vele, de az undor nagyobb. Akaraterő kell, nem tapaszok, rágók és kezelések.
Remélem sikerül letenned.
Szerintem ez csak úgy megy,ha egyik cigiről egyszerűen soha többé nem gyújtasz rá a másikra.Nekem kétszer sikerült. :-)
Na de komolyan...egyszer így fél évre hagytam abba,igaz visszaszoktam,mert vissza akartam.
Most már egy éve nem szívom,nem is hiányzik,egyszer sem hiányzott,és már nem fogok visszaszokni.
Szerintem hülyeség,hogy kezd ürülni,és akkor hiányzik...stb.nekem 1 percig se hiányzott az 1 év alatt.
Én is 16 vagyok mint te, bár én csak 2 éve bagózok. Most én is le akarok szokni:D De nagyon nehéz, főleg hogy a környezetemben cigiznek... Veled is ez a helyzet? Ha igen, akkor kérd meg a barátaidat, családodat stb. hogy tolerálják az erőfeszítéseidet, és ne gyújtsanak már rá a közeledben. Ha meg nem ez, akkor örülj, a környezet sokat segíthet ebben, lelki támasz, ilyesmi.
Amikor érzed a cigi hiányát, foglald el magad, én pl takarítani szoktamXD
Vagy rágózz helyette, olcsóbb egy csomag rágó, és nem lesz tőle büdös a szád:D Vagy rágcsálj ceruzát. Csinálj úgy vele, mintha cigiznél, gyakran már a mozdulat nyugtató hatással bír.
Paradox módon egyszerre nagyon nehéz és nagyon könnyű. Ha úgy álsz hozzá, hogy de jó, nem kell többé cigiznem, nevetségesen egyszerű. Feltéve hogy minden kétséget kizárva eldöntöd, hogy neked ebből eleged van, és meg vagy győződve róla, hogy soha a büdös életben nem akarsz többé rágyújtani.
Amint elkezdesz kételkedni, egyszerre nagyon nehéz lesz, majdnem lehetetlen. A megoldás kulcsa, hogy ne lemondani akarj valamiről, hanem örülj hogy megszabadulsz tőle.
Kb 10 évet dohányoztam, 10 éve már nem. Néha (ritkán) azt álmodom hogy cigizem. Ébredés előtt félálomban olyankor azt gondolom, de nagy barom vagy, mi a f.sznak gyújtottál rá! Ahogy ébredezem, boldog vagyok, hogy csak álmodtam.
Nem zavar ha más dohányzik, ha van elég levegő. Sőt kellő higításban, néha még kellemesnek is találom a cigarettafüst illatát, dohánylevél illat pedig kifelyezetten kellemes. De úgy vagyok vele, hogy az a pici kellemes élmény távolról sem éri meg azt a kényszert, hogy folymatosan füstölögni kelljen. Nekem Alen Carr könyve segített hogy megalapozzam és fenntartsam a pozitív hozzáállásomat. Azóta elérhető az inerneten és hangoskönyvként is: *****
Gondolom mindenki egy kicsit másképp működik, ez én felyemben egy fontos momentum volt, hogy ha egyszer kibírok egy teljes napot ciaretta nelkül (elég nehéz, de nem a világ) akkor tulajdonképpen megcsináltam, csak meg kell ismételni a következő napon is!
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!