Ilyen nehéz még nem volt cigi nékűl?
szerintem erre sajnos nincs recept. a saját elméddel kell folyamatosan megküzdened, és senki nem tud rajtad segíteni.
én 3 hónap után már nem kívántam ennyire pokolian.
ugye fizikai függőség a nikotin után már nincs ilyenkor.
a mozdulat hiányzik?
nekem azt volt a legnehezebb elhagyni. mikor pl ropit ettem, észrevettem hogy úgy fogom mint a cigit, meg ilyenek :)
mondjuk próbáld ki hogy fogpiszkálót teszel a szádba, néha akár "hamuzhatsz" is vele. persze ezt inkább otthon csináld, ne emberek között :)
nem biztos hogy segít, de egy próbát megér.
ez egy folyamatos küzdelem önmagaddal szemben. minden függőség az.
gondolj arra hogy ha rágyújtassz, felesleges volt az utóbbi három hónapod.
mintha másznál felfelé a hegyen, aztán egy idő után feladva az utat, leugranál. nincs értelme, ha már elindultál az úton.
sok erőt és kitartást!
A tüdőmnek hiányzik, fura nem? Hiányzik maga a slukk..12 év/napi másfél doboz. Szerintem az segíteni fog, ha mindig ilyenkor arra gondolok, hogy milyen rosszúl voltam tőle néha..
A vége fele nagyon elteltem tőle, szorúlt, feszült a mellkasom, köhögtem minden bajom volt és ezért hagytam abba, szerintem ha mindig erre gondolok meg tudom állni! Ez egy átok ami sűrűn kísérteni fog, és mentálisan mindig próbára tesz..
Ja és még egy kérdés: Mennyi idő után jelenthetem ki, hogy le szoktam? Mi az általános íratlan szabály erre?
Köszi (26f)
valószínűleg csak azt hiszed hogy a tüdődnek szüksége van rá, de ez már csak az elméd játéka.
nem tudom voltál e már úgy mikor még cigiztél, hogy valamiért nem tudtál pár napig rágyújtani. én voltam annyira beteg, hogy nem ment, meg voltam annyira csóró is, hogy nem tudtam venni.
és ilyenkor pár nap vagy akár egy hét után, mikor végre rágyújthattam, nem esett olyan jól az első pár szál.
a fizikai függőség amúgy is gyorsan elmúlik, a pszichés része a kemény dió.
szóval még esetleg arra gondolj, hogy úgyse esne jól mostmár, ha rágyújtanál.
kb 3-4 hónapnál jártam mikor kíváncsiságból beleszívtam egy barátnőm cigijébe, és úgy köhögtem mintha életemben először slukkoltam volna.
nem tudom mikortól mondhatja valaki hogy leszokott, az addiktológusok általában azt mondják hogy aki egyszer bárminek a függőjévé vált, az soha nem szokik le róla, csak "tisztának mondható", akár egy életen át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!