Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogy mondjam el anyumnak?

Hogy mondjam el anyumnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Mindig is kitűnő tanuló voltam, nem járok bulizni, nem feleselek, semmi gond nincs a magatartásommal, anyumnak segítek ha kell. De rászoktam a dohányzásra. Hogy mondhatnám el neki?

16/L

2009. júl. 23. 20:17
 1/10 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem pont így ahogy ezt most leírtad, csak őszintén. Jó lenne ha inkább leszoknál. Remélem tudod mik a dohányzás következményei.
2009. júl. 23. 20:23
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Beleestél egy csapdába, egy mókuskerékbe ahonnan nagyon nehéz kikeveredni. Segítség, támogatás nélkül szinte lehetetlen leszokni. Ezért is mondd el neki, őszintén. Ha igazán szeret(ezt pedig remélem) akkor segíteni fog Neked, hogy leszokj. Sok sikert! Szia.
2009. júl. 23. 20:34
 3/10 anonim ***** válasza:
27%

Ez hülyeség!!! A cigit én pl simán le tudnám rakni. Tapaszok, gyógyszerek, szakemberek nélkül!! -.- És napi kb 3-4 szálat szívok el, ami nem is sok.

Kedves kérdező: Hát..nem tudom, hogy mondd el anyudnak. Muszáj elmondani? :S

2009. júl. 23. 20:39
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

20:39 Biztos vagy benne, hogy le tudnád rakni? Ha igen akkor rakd le amég lehet Ha rászoktál akkor nem biztos, hogy menni fog.

Kedves Kérdező! Csak vegyél nagylevegőt és mondd ki. Előbb-utóbb úgyis kiderül. Kissebb rossz, ha tőled hallja először.

2009. júl. 23. 20:55
 5/10 anonim ***** válasza:
86%
Sehogy! Tedd le a cigit. 26 evesen, mar tiz eves dohanyzo multra tekinthetsz majd vissza, ha nem teszed le most. Akkor pedig mar nagyon megnö a kockazata a raknak. Sohasem tudhatod, a nökre nezve pedig sokkal veszelyesebb a dolog. Gondolj csak a meel, vagy mehnyakrakra. Sajat tapasztalat, hidd el, nagyon meg fogod banni, ha nem teszed le a cigit. Tudom, te meg ilyesmire nem gondolsz, hiszen meg annyira fiatal vagy, de kepzeld csak el, hogy mi lesz ha majd egyszer par ev mulva terhes leszel, es meg mindig cigizel, es majd akkor kell megszenvednem a leszokasert. Es ha nem sikerül, akkor meg megörit a felelem, es a büntudat, hogy mi van ha a gyengeseged miatt, nem lesz egeszseges a gyerek. A cigi=gond, betegseg. Mindettöl megovod magad ha leteszed, ne keseritsd el anyukadat, nem eri meg, a cigi nem olyan vagany dolog.
2009. júl. 24. 12:25
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Igazából még nincs annyira " rászokásról " szó, hiszen most is 2 hete nem gyújtottam rá. Csak néha rámtör... Amikor a barátommal vagyok, mert ő sajnos dohányzik. 19 éves.
2009. júl. 24. 13:01
 7/10 anonim ***** válasza:
76%
Lehet, hogy egyszer megérzi rajtad a cigiszagot és úgy buksz le. Én is inkább arra biztatlak, hogy még most szokj le róla. Egészségtelen és nem utolsó sorban nagyon büdös is (szád, kezed, hajad, ruhád, stb.).
2009. júl. 25. 15:33
 8/10 anonim ***** válasza:
szerintem már tudja, a hajadon megérezni hiába mosol hajat
2009. júl. 26. 17:15
 9/10 anonim válasza:

"...most is 2 hete nem gyújtottam rá. Csak néha rámtör..."

Sokaknál így kezdődik. "Csak néha rámtör..." Aztán egyre gyakrabban dohányzik az ember, végül észreveszi h függővé vált, hiszen az elvonási tünetek is jelentkeznek. A hozzászólásodból ezt veszem ki, te még nem tartasz itt. Most még le tudsz állni. Legyen már eszed!

2009. júl. 26. 23:35
 10/10 anonim ***** válasza:
Mindeképpen úgy menj oda hozzá, hogy kihangsúlyozod, hogy "azért mondod el neki, mert nem szeretnél hazudni és segítséget kérsz tőle".Egy normális szülő ilyenkor nem ver agyon, és még büszke is lesz rád...Na jó, az azért nem de mindenképpen értékelni fogja.
2009. júl. 30. 00:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!