Miért érzek füst szagot az orromban?
Figyelt kérdés
Nem dohányzik senki a családban és inkább estefele szoktam érezni.2012. aug. 13. 23:23
11/14 anonim válasza:
Nekem a szünetmentes tápegységből kezdett dőlni az égett műanyag szag egyre erősebben a múlt héten. Így, hogy csak fokozatosan erősödött a szag és szinte egész nap itt ülök mellette, észre sem vettem. Az is lehet, hogy már hetek óta ilyen, csak most érte el azt a szintet, hogy bűzlött az egész szoba tőle, meg az is lehet, hogy végig ilyen volt, és csak a szaglásom erősödött fel, nem tudom. Mindenesetre kiraktam a tápegységet, nehogy nekem felgyújtsa a házat. Megnézem majd újra valamikor, hogy tényleg azzal volt e a baj, vagy a szaglásommal, már akkor is. Mindenesetre mióta ez történt, azóta nap közben olyan napi 10-20 alkalommal érzek hosszabb-rövidebb ideig olyasmi füst szagot, mint a cigifüst. Nem igazán van forrása, mert még ha cigiznek is kint, zárt ablaknál nem szokott bejönni, illetve akkor is érzem, amikor erdőben futok, ahol nincs senki, pláne nem cigivel. Nem igazán áll össze, hogy most ez mitől van. Fura mindenesetre. Az is érdekes, hogy ezzel párhuzamosan jóval erősebb lett a szaglásom, mint előtte volt, amit annyira nem sajnálok. Valamit valamiért úgy látszik...
12/14 anonim válasza:
Rákerestem angolul, hátha találok valami magyarázatot: [link]
Azt írják, hogy szaglóideg sérülés okozhatja vegyszerektől, fertőzéstől, fizikai sérüléstől. Agytumor is lehet, de gondolom ritka, hogy ez legyen az első tünet. Az agy ilyen eseteknél nem tudja értelmezni a jelet, ami az idegből jön, és ezt a füst szagot társítja hozzá. Szerintem van rá esély, hogy ez a műanyag szag nyírta ki a szagló idegemet, franc se tudja mennyi káros anyag kerül a levegőbe, ha elfüstöl a műanyag szigetelés egy vezetéken...
13/14 anonim válasza:
Sziasztok Én vagyok az 57 éves nő, aki közben felnőtt 65 évesre. Azért írok, mert engem is kínzott ez a füst téma. És a cinikus megjegyzések a velem élők részéről.(orrfaktoros hallucináció) Laikus kommentelők zárják ki a találgatást, hogy honnan jöhet a füst! A füst nem jön,-az belül van:) És igen valószínű hogy nyálkahártya vagy orrsérülés miatt, és idegi alapon érződik.Csak olyan szóljon a témához, aki átélte,és megerősíti a másik embert legalább abban, hogy sorstárs, és nem hülye, vagy szakember írjon, az a legnagyobb segítség. (Mint írtam, lánykoromban nagy plasztikai orrműtéten estem át...)Viszont vígasztalásul írom, hogy elmúlt a füstérzésem egy ideje, nem is éreztem egy-két éve. A rendes cigifüstöt persze azonnal felismerem, de mindíg tudom, hogy honnan jön. Kíváncsian várom az új kommenteket.
14/14 anonim válasza:
Szia! 12-es vagyok, nálam valószínűleg reflux okozta, esetleg valamilyen fertőzés. Azóta teljesen elmúlt, már szinte el is felejtettem, hogy volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!