Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért mondják azt az emberek...

Miért mondják azt az emberek reklámok etc hogyha leszoksz a dohányzásról jobb lesz a közérzeted?

Figyelt kérdés

én leszoktam már, több mint fél éve nem cigizek, de én nem érzem hogy frissebb lennék szellemileg és fizikailag, a közérzetemse lett jobb... de mondjuk az is lehet a pakliban, hogy olyanok csinálják eme reklámokat és olyanok adnak tanácsot legtöbb esetben aki életében nem cigizett és ez furcsa mert akkor honnan tudja miért teszik reklámba?

amúgy az a véleményem, hogy a dohányzás egy k*rva jó dolog ha nem lenne ilyen rohadt drága simán cigiznék ezt a baromságot meg nem hiszem el, hogy rákot okoz már azért se mert kb 10% a tüdőbetegeknek aki dohányzott éss dohányzik és abból az következik, hogy nem feltétlenül a cigi a hibás

2012. jún. 20. 13:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Van egy hosszú és angol nyelven írt cikk a dohányzásról, amelynek lényege az, hogy a statisztikák nem bizonyítanak semmit közvetlenül, valószínűséget mutatnak mindössze, viszont nem állítják biztosan, hogy a dohányzás minden esetben tüdőrákot okoz. Éppen ezért, a dohányzás egyfajta orosz rulett. Azt állítani, hogy semmi kockázata nincs, a tudatlanság felsőfoka. Bárkinek joga van ahoz, hogy dohányozzon, viszont egy dohányos legyen tisztában a dolgokkal és legyen képes felvállalni az esetleges következményeket. A kamaszoknál még elfogadható a " velem nem fog megtörténni " hozzáállás, egy felnőtt azonban legyen képes józan ésszel gondolkozni.
2012. jún. 20. 17:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Te is úgy vagy vele,mint én.Tudod,hogy káros a cigi és nem kéne,de hiányzik.Magamban én is elküldtem a halál faßára minden antidohányost,aki az egészségről papol.Három hónap után most rágyújtottam egy 1-es cigire,mert hiányzott,de egyáltalán nem érzem úgy,hogy visszaszoktam volna.A cigi ugyanannyira hiányzik,mint amennyire 1 hónapja,vagy 2 hónapja,se nem jobban,se nem kevésbé,pedig hozzá sem nyúltam.És szerintem nem is fogok visszaszokni,csak alkalmi dohányos legyek azért,mert nem akarok megbetegedni,az összes pénzemet erre költeni,bűzleni,mint egy rakás trágya és más dolgokban is károsodni,de azért a cigi mégiscsak jó dolog,főleg az 1-es hegyi levegő.Na,ki fogad velem,hogy egy évig tudom tartani a kocadohányos szintet?:P
2012. jún. 20. 18:54
 3/7 anonim ***** válasza:

nos mivel te szeretsz dohányozni és így hagytad abba, így nem is lehet jobb a közérzeted, hiszen megvonsz magadtól valamit, ami neked jó...

én 14 évig szívtam, már mozogni alig bírtam, nem kaptam egyszerűen levegőt, futás, biciklizés ilyeneket felejts el... mikor leszoktam 3 hét múlva már vettem egy biciklit azóta is rengeteget kirándulok, próbálok vigyázni a "maradék" egészségemre és igen, javult a közérzetem...

2012. jún. 20. 22:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Én husz év után hagytam abba,hát nekem sokkal jobb a közérzetem,és nagyon örülök,hogy sikerült.Szerettem én is cigizni,de nem mindig esett jól,pl a mostanihoz hasonló hőségben volt számomra a legrosszabb.Mikor egyébként is alig jut az ember levegőhöz,még mellé füstölni is??

A legrosszabb az volt,hogy hiányzott is valami és egyben rosszul is esett.

A cigiben az a legrosszabb,hogy amikor rágyujtunk,egy olyan dologot old meg amit maga cigi okoz,és ami nélküle nem is létezne...

2012. jún. 22. 15:25
 5/7 anonim ***** válasza:
smacilaci, én se szeretek melegbe cigizni, nem esik jól. :) Pl ma még rá se gyujtottam, pedig napi 12-14 szálat simán elszívok.Ráadásul töltött cigiből.De jól érzem magam :D Kicsit pangok de annyira nem vészes, elviselem =)
2012. jún. 24. 17:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Haverom leszokott (mondjuk csak pár hónapig tartott a tiszta időszaka) és meglepve mesélte, hogy a szagokat sokkal jobban érzi, a lépcsőzést, futást jobban bírja, a tüdeje elkezdett kitisztulni.

Mondjuk a fent említett pozitív élmények ellenére visszaszokott :(

2012. júl. 9. 09:44
 7/7 A kérdező kommentje:
én is jobban érzem a szagokat de ennyi az egész én nem tapasztalom ezeket a változásokat amiket leírtál
2012. júl. 9. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!