Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Apám nem ellenzi a cigizést,...

Apám nem ellenzi a cigizést, szerintetek miért?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok s fater megtudta,hogy cigizek. Azt mondta,hogy ő nem ellenzi és, hogy esetleg ídővel abbahagyom majd. Ő nem cigizik amúgy, soha nem is cigizett és orvos is ráadásul.

Mit gondoltok,miért nem ellenzi?

2012. aug. 2. 13:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert a tiltott gyümölcs mindig vonzóbb. Így, hogy megengedi azt reméli nem lesz olyan érdekes. Én meg azt remélem beválik a logikája!
2012. aug. 2. 13:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert tudja, hogyha végre megkomolyodsz és felnőtt ember leszel, akkor rájösz, hogy a cigizész az ciki dolog.
2012. aug. 2. 13:21
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha ellenezné, akkor mi változna, azon kivül, hogy csak állandó vita lenne belöle?

2. Ha nem ellenzi, akkor neked sokkal kevésbé érdekes.

3. Gondolom, már eddig is tudtad, hogy káros szokás, ezért nincs értelme, hogy ezt újra elmesélje.

4. A te életed meg a te egészséged az, amit tönkreteszel, és már elég idös vagy ahhoz, hogy a felelöséget tudd vállalni magadért.

2012. aug. 2. 13:25
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Most már egyre cikkibb dolog a cigizés, csajok sem igazán tolerálják. Normálisabb nyitott szórakozóhelyeken alig pár ember cigizik, étteremben teraszán már csúnyán néznek rád ha rágyújtasz.

Mondom én ezt úgy, hogy 20 éve kocadohányos vagyok (van hogy hetekig nem gyújtok rá, de néha egy este egy doboz elmegy), már alig találok olyan helyet nem érzem cikinek a bagózást (proliknál még divat, de proli helyekre nem járok).

2012. aug. 2. 13:36
 5/8 anonim ***** válasza:

"Azt mondta,hogy ő nem ellenzi és, hogy esetleg ídővel abbahagyom majd." Ez a válasz. Fiatal vagy, ilyenkor természetes, hogy az ember ki próbál sok mindent, aztán majd eldönti, hogy ez jó-e neki, akarja-e folytatni.

Miért tiltaná? Úgy se tudná, nincs ott mindig, hogy fogja a kezedet. Ezt nem lehet megtiltani.

Más részt, a pszichológia és a vonzástörvénye is nagyban közre játszik.

A tiltott dolgok sokkal vonzóbbak, ha megengedett az már nem akkorra buli.

Egy példa, apukádat félretéve, ugye a törvény is tiltja, nem véletlen, hogy rágyújtunk fiatalkorban. Ha visszaemlékszel az első pár cigizésedre, de főleg a vásárlásra akkor rájössz, hogy miről beszélek, lehet, hogy rutin szerűen veszed már, de mivel kiskorú vagy még, így erősen korlátozott is. Ha pár év múlva is cigiznél, akkor már nem lesz semmi izgalmas a vásárlásban, egy átlagos hétköznapi cselekvés lesz csupán.

Édesapád meg úgy van vele, hogy elég nagy vagy már és lehetőleg hamarosan érett is leszel, tudsz önállódöntéseket hozni, amiket neked kell eldönteni és nem pedig neki...

2012. aug. 2. 13:53
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Apád egy konfliktuskerülő ember, aki belátta, hogy hiába tiltja a hülyeséget neked, dacból is inkább azt fogod csinálni. Az az érdekes, hogy te ezen csodálkozol:D

Jobban esett volna, ha visszakézből úgy pofán ver, hogy hanyatt vágódsz? Látva a későbbi reakciódat, lehet, hogy neked az a nevelési módszer jobban bevált volna, azt legalább érted:D

2012. aug. 2. 14:27
 7/8 anonim ***** válasza:
nincs ebbe semmi különös,nekem osztálykiránduláson vette észre osztályfőnök,hogy cigiztünk...és hát persze,hogy beírta,ezért el kellett mondanom anyumnak...azt mondta "Ez szerintem jobban érdekel,téged mint engem" aztán annyi :D azóta se gyújtottam rá,nem tudom miért,de ez a logika beválik ezek szerint. 15/f
2012. aug. 2. 21:02
 8/8 anonim válasza:

Egyszerű a válasz. Ha tiltaná akk nyilván többet szívnál.A legtöbb gyerek azér kezd el cigizni mer az olyan nagy buli mer a szüleid nem tudják. Tehát azér nem ellenzi mer lehet h így előbb abbahagyod ennyi.

Am nekem se ellenzik, sőt néha meg is veszik (:

2012. dec. 17. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!