Tudnátok nekem segíteni a leszokásban? KÉRLEK, minden tippnek örülnék!
Nem tudom letenni a cigit, tudom, ne írjátok: gyenge vagyok, mérgezem magam, hü.lye vagyok, mindezt tudom, nem kell a kiosztás!
Már magam is utálom a szagot, ami árad a ruháimból, már a cigi ízét is utálom, már utálom az egész dohányzást, de NEM TUDOM LETENNI!!!
Iszonyúan hiányzik, állandóan sírok, ha nem dohányzom, nem a cigi után persze, de meglátok egy kóbor kutyát és elsírom magam, meghallok egy szomorú hírt, sírok, felhívom anyukámat, leteszem a telefont, és sírok, hogy milyen jó volt még gyereknek lenni.
Olyan, mintha cigi nélkül depressziós lennék, vagy valami ilyesmi.
Motiválatlan vagyok, fáradt, tompa, mint akit fejbevertek, nem érdekel semmi, mindent rossznak látok, ahogy mondtam egy nap 3-4-szer is bőgök, ha visszaállok a napi cigi adagomra, akkor "erősebb" vagyok lelkileg úgymond!
Nem tudom, hogy a nikotin hatása-e, vagy pszichés dolog, viszont amit írok, az igaz!
6 éve dohányzom, erős dohányos vagyok sajnos.
Stresszhelyzetben mindig dohányoztam, mióta egyetemre mentem (6 éve), sajnos nagyon rászoktam.
LE AKAROM TENNI, de félek attól, hogy akkor "úgy maradok" olyan sírós, gyenge, bőgőmasina állapotban.
Akkor inkább a cigi!
De az se, mert az meg büdös, és a láncdohányzástól hasogat a fejem, és sokszor már a lábaim is begörcsölnek, pedig még csak 25 éves vagyok.
Dohányozni rossz, de a depresszió még rosszabb!
Mi bajom van szerintetek?
Depressziós lennék, csak cigivel nyomom el, vagy ez csak simán elvonási tünet?
És, ha "csak" elvonási tünet, akkor mikorra múlik el?
Eddig két hetet bírtam ki cigi nélkül, de visszaálltam, mert komolyan mondom, egy üres tejesdobozon is elsírtam magam.
Segítsetek már!
Mi bajom van?
És hogy szokjak le?
Ja, és ne oltsatok le, hogy milyen hülye vagyok, hogy elkezdtem, én is tudom, de már mindegy!
Az a lényeg, hogy hagyjam végre abba!
Köszi előre is!
A heroinos függőségre hivatkozó hülye gyerekre véletlenül se hallgass, sajnos voltak nagy kamaszkori hülyeségeim, így pontosan tudom milyenek a heroin elvonási tünetei... mikor napokig izzadsz, nem tudsz gondolkodni, üvöltesz, hallucinálsz, teljesen a halálodon vagy, legszívesebben megölnéd a saját szüleidet, mert fogva tartanak a szobádban, leköpöd az orvost mert segíteni akar...
Ehhez a dohányzásról leszokás még csak a közelébe sem ér, az valóban agyban dől el, ha agyban tényleg eldöntöd, hogy többet tényleg nem kell, akkor onnantól kezdve nem is kell, csak sajnos sokan csak azt hiszik, hogy le akarnak szokni, ezért nem is tudnak... Ez a nehezebb leszokni mint a heroinról szöveg, csak egy propaganda szöveg amit szerintem valószínűleg a dohánygyárak terjesztenek, hogy eleve elvegyék a kedvedet a leszokástól...
Köszönöm szépen az összes eddigi választ, kedvesek vagytok, és sokat segítettetek.
Elolvastam a könyv részletét, és az egészet is el fogom.
Egyelőre még eléggé szenvedek, de van kiút, és ez jó!
Igaza van annak a válaszolónak is, aki azt mondta, hogy nem tudom kezelni a stresszt, mert ez így van, nem, hogy nem tudom, de egyenesen SZ.AR vagyok a stressz kezelésben!
Amúgy is konfliktuskerülő vagyok, inkább elfojtom, ha valami bajom van, és sose szólok szinte semmiért.
Gyűlik, gyűlik bennem a feszültség, és nem mondom ki, mert nem akarok vitát, inkább rágyújtok, és így rendezem le, ez viszont nem lerendezés és nem megoldás.
Sose tudtam kiállni magamért, és a vitás helyzeteket se bírom, inkább "lenyelem" a dolgokat.
Ez a gond szerintem, ezért dohányzom, mert másképp megőrülnék.
Vagy mondjuk ráborítanám valakire az asztalt (amit amúgy meg is érdemelnének sokszor), mert az én "lenyelős" természetemmel azért elég sokszor visszaélnek.
Úgyhogy nem bagózni kéne talán, hanem kiállnom magamért.
Na, mindegy, ill. nem mindegy, de nem akarok nyafogni!
Szóval, nagyon köszi az eddigi válaszokat, és örülök, ha írtok még!
Visszatértem, az előző válaszoló vagyok. Annak, aki lehülyegyerekezett, üzenném, hogy én is próbáltam már a heroint, sőt, lesz egy sztorim, de ezt csak későb írom le. Nem kaptam rá, egyszeri eset volt, de láttam már megrögzött heroinistát az általad említett - izzadás, arrogancia, már-már megőrülés - tünetekkel. És igazad van, a dohányzásról való leszokásnak ilyen tünetei nincsenek. Viszont, aki elhiszi a sok propagandát, hogy nehéz leszokni ésatöbbi, az - bár nem fog remegni, izzadni és hasonlók - valóban élete végéig szenvedni fog, minden percét és minden gondolatát a cigaretta fogja kitölteni, nem fog tőle tudni szabadulni soha.
Itt jön az én sztorim: kisebb nagyobb szünetekkel 3 éve szívom a marihuánát. Volt, hogy 3 hónapig minden nap, volt, hogy 1 hónapig semmit. Most is épp van nálam, viszont 3 hete nem szívtam már. Hogy miért? Mert nem kell. Nem érzem azt, hogy szükségem lenne rá, ugyanúgy teszem a mindennapi teendőim, ugyanúgy kelek-fekszek. Nem gondolok minden percben rá, nem motoszkál a fantáziámban, hogy "naa, gyúrjunk egy cigit MOST".
Ennek három titka van. Az egyik, ami a legegyszerűbb: nem hittem az agymosásnak. Mindenki mondta, hogy erről nehéz leszokni, én meg azt mondtam, hogy oké, de én nem hiszem el. Ha akarom, bármikor elhagyom, akár örökre is. Most se hiányzik.
A második: mikor elkezdtem, azt mondtam, hogy nem leszek rabszolgája senkinek és semminek. Ezt egyszer kell elmondani magadban (ha ismételgetni kell, az már rossz, mert akkor már rászoktál), és ha elég erős az elhatározás, akkor tényleg nem leszel az. Ha most azt mondanák, hogy lőbb magad fejbe, megteszed? Nem, mert nem vagy rabszolga. Akkor a ciginek miért vagy a rabszolgája? Ezen kell elgondolkodni.
A harmadik, és talán a legfontosabb: nem szabad menekülni a valóság elől. Azok, akik ezeket a szereket stresszoldásra használják (az alkoholt és a cigit is beleértve), ők a legnagyobb függők. Én azért szívom, mert kedvelem az ízét és azt a hatást, amit okoz, szeretek olyankor összebújni a párommal, játszani a gépen, filmeket nézni. Egy kicsit más lesz olyankor a világ, de ezeket józan fejjel is megcsinálom, és élvezem is őket. De gondoljatok csak bele, mekkora függő a sarki kocsmába járó Jóska bácsi: otthon üvölt vele az asszony, ezért cserébe elhordja a pénzt a kocsmába; otthon tehát nem marad pénz, és megint jön az üvöltés. Ha egy pár alkalommal elmaradna a kiabálás, lemenne Jóska bácsi válláról a teher, a stressz abbamaradna, és máris könnyebb lenne a leszokás. De Jóska bácsi menekül a valóság, az asszony elől, ezért hihetetlen mértékű függőség alakult ki.
Allen Carr-t pedig nem szidom. Lehet, hogy valóban ex-dohányos volt, és tény hogy milliókon segít(ett), csak épp nem veszitek észre, hogy valójában egy igazán ügyes pszichológusról van szó (még ha ő ezt nem is tudja), aki valóban ügyesen végzi a munkáját. Remek ember, és remélem, még egyszer annyi emberen segít, amennyin már segített.
Sziasztok!
Csak azt akarom mondani, ill. írni, hogy úgy tűnik, hogy a sok tipp egyszerre alkalmazása bevált.
Nem vagyok még "dohányzás mentes", de napi 2-3 szálnál nem szívok többet.
És ezt is el fogom hagyni!
Ahhoz képest, hogy láncdohányos voltam még egy hónapja is, ez komoly eredmény!
Ja, és az a pár szál cigi sem esik jól, csak megszokásból szívom, mert félek, hogy akkor visszaesek a "sírós állapotomba".
Mégegyszer köszi minden segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!