Tudnátok nekem segíteni a leszokásban? KÉRLEK, minden tippnek örülnék!
Nem tudom letenni a cigit, tudom, ne írjátok: gyenge vagyok, mérgezem magam, hü.lye vagyok, mindezt tudom, nem kell a kiosztás!
Már magam is utálom a szagot, ami árad a ruháimból, már a cigi ízét is utálom, már utálom az egész dohányzást, de NEM TUDOM LETENNI!!!
Iszonyúan hiányzik, állandóan sírok, ha nem dohányzom, nem a cigi után persze, de meglátok egy kóbor kutyát és elsírom magam, meghallok egy szomorú hírt, sírok, felhívom anyukámat, leteszem a telefont, és sírok, hogy milyen jó volt még gyereknek lenni.
Olyan, mintha cigi nélkül depressziós lennék, vagy valami ilyesmi.
Motiválatlan vagyok, fáradt, tompa, mint akit fejbevertek, nem érdekel semmi, mindent rossznak látok, ahogy mondtam egy nap 3-4-szer is bőgök, ha visszaállok a napi cigi adagomra, akkor "erősebb" vagyok lelkileg úgymond!
Nem tudom, hogy a nikotin hatása-e, vagy pszichés dolog, viszont amit írok, az igaz!
6 éve dohányzom, erős dohányos vagyok sajnos.
Stresszhelyzetben mindig dohányoztam, mióta egyetemre mentem (6 éve), sajnos nagyon rászoktam.
LE AKAROM TENNI, de félek attól, hogy akkor "úgy maradok" olyan sírós, gyenge, bőgőmasina állapotban.
Akkor inkább a cigi!
De az se, mert az meg büdös, és a láncdohányzástól hasogat a fejem, és sokszor már a lábaim is begörcsölnek, pedig még csak 25 éves vagyok.
Dohányozni rossz, de a depresszió még rosszabb!
Mi bajom van szerintetek?
Depressziós lennék, csak cigivel nyomom el, vagy ez csak simán elvonási tünet?
És, ha "csak" elvonási tünet, akkor mikorra múlik el?
Eddig két hetet bírtam ki cigi nélkül, de visszaálltam, mert komolyan mondom, egy üres tejesdobozon is elsírtam magam.
Segítsetek már!
Mi bajom van?
És hogy szokjak le?
Ja, és ne oltsatok le, hogy milyen hülye vagyok, hogy elkezdtem, én is tudom, de már mindegy!
Az a lényeg, hogy hagyjam végre abba!
Köszi előre is!
én 13 év után elolvastam egy részletet abból a könyvből amit itt ajánlgatnak mindenkinek, és másnap már nem dohányoztam...
ez a fejezet volt az... a lényege számomra, ahányszor eszedbejut, hogy rá kéne gyújtani, ne feszűlj, hanem örülj neki, hogy már nem dohányzol, az első hét után rácsodálkoztam, hogy már egy hete bírom, 2. hét után már iszonyú büszke voltam magamra, 1 hónap után, már vásároltam egy biciklit, mert iszonyatos mozgásvágyam volt, most tartok a 4. hónapnál, de már van, hogy napokig eszembe sem jut a dohányzás, mikor eszembe jut, akkor sem érdekel különösebben...
Ismerős a helyzeted.Ugyanez volt velem is.Én 3 hónapig bírtam cigi nélkül.Az első két hetet végigsírtam én is,rémálmaim is voltak,nem tudtam aludni sem.Utána megszoktam ezt az állapotot.De mégis visszaszoktam,mert depressziósnak éreztem magam.A depresszióra a környezetváltozás,vagy a pszichológus a gyógyszer,antidepresszánst még véletlenül se szedj!Annál károsabb dolog nincs a földön,akkor már inkább a cigi,ha nem bírod az életet.
Amúgy szerintem az a problémád,hogy nem tudod kezelni a stresszt.Nem baj az,ha sokat sírsz,el fog múlni.Ha már nem cigizel,akkor fontos a mozgás,az nekem is nagyon sokat segített,pedig sportgyűlölő vagyok.
"persze jöttek az elvonási tünetek"...
nem PERSZE, mivel nem kell, hogy legyen. Én is Allen carr könyvét olvastam, ugyanúgy "jártam", mint a 3-as válaszoló. El sem hittem egy hét után, hogy ilyen könnyű.. az első három hónapban úgy összvissz 5x jutott eszembe a cigi, és akkor is inkább csak elgondolkodtam, hogy hogy tudtam arra a szarra költeni évekig.. 0 elvonási tünetem volt, semmi szenvedés, úgyhogy érdemes elolvasni a könyvet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!