Anyukámmal hogyan fogadtassam el, hogy szeretnék cigizni?
15,5 éves lány vagyok, és a 2 legjobb barátnőm és a pasim is cigiznek. Gyakran kínáltak, de sosem fogadtam el. De mostanában úgy érzem, hogy érdekel milyen lehet. Nem akarok rászokni, csak 1-2 naponta szeretnék 1-2 szállal szívni.
Szerintetek hogyan fogadná el anyukám? Egyedül csak tőle félek, hogyha megtudja akkor szerintem kiütne. De hazudni sem akarok neki.
Nem azért van ott az xd, hanem mert leképmutatóztak. :-))
No meg sörösnek mondtak. :-DDDDDDDDDDDDDD
"Nem azért van ott az xd, hanem mert leképmutatóztak. :-))
No meg sörösnek mondtak. :-DDDDDD"
A stílusodból látszik, hogy nem vagy több 20-nál.
Elfogadná, vagy mert jófej és felrántja a vállát, hogy úgysem tud ellene semmit tenni (mint az anyukám), vagy tiltani fogja, mint az egyik barátnőm anyja. Aztán a sokadik lebukás után jöttek rá, hogy hiába tiltják, nincs elég kemény büntetés, ha a lányuk dohányozni akar. Amikor ezt felfogták én már rég tüzet adtam anyának! :-)
Amúgy én is úgy kezdtem, hogy kipróbáltam és nem volt rossz, tetszett, nagyon ízlett (és ízlik is azóta). Nagyon vigyázz vele! Anya 30 év cigi után olyan, hogy napi 5-10 szálat szív, sárga multit, nagyon néha, ha olyanja van elszív egy nap egy dobozt, utána meg egy hétig nem is vesz magának, a múltkor is ilyet mondott, hogy "Már csütörtök van? Hétfő óta nem szívtam. Akkor cigizek egyet." És aznap elszívott összesen kettőt. De volt, hogy spórolt valamire és egy hónapig nem gyújtott rá. Szóval ő ilyen, kislány korom óta emlékszem, sőt 12 éves kora óta így cigizik, ha van kedve rágyújt, ha nincs, akkor nem.
Én meg hat éve szoktam rá és már nem egyszer kapartam a falat egy cigiért. Ha a pasimmal vagyok (nem dohányzik), igyekszem jó kislány lenni és egy doboz megy, egy sima napon alap a másfél, de egy otthon/strandon ülős napon a lányokkal úgy elmegy két doboz, hogy észre sem veszem. (Volt egy napi két dobozos időszakom, de abból már lejjebb adtam.)
Ja és piros multit szívok.
És én is csak úgy kezdtem, hogy "tök jó érzés", aztán annyit cigiztem az első két hétben ennek örömére, hogy így is maradtam, most meg reggel felébredés után előbb cigizek, aztán pisilek.
Szerintem egyébként ez hajlam, hogy valaki mennyire tud rászokni. Anya úgy tűnik ellenálló én meg kevésbé.
20/L
Egy felnőttnek valószínűleg már megvan a kiforrott véleménye a dohányzásról, ezért a meggyőzési célokhoz köthető próbálkozásoknak nincs értelme.
Elfogadtatni valamit egy szülővel, ami ráadásul olyan jellegű, mint a dohányzás, azért nehéz, mert a legtöbb szülő saját hibájának tudja be a saját gyereke hibáit is. A gyermek rossz döntését a szülő személyes kudarcként éli meg, ugyanis szinte minden szülő tisztában van azzal, hogy jelentős részben a neveltetés az, ami formálja a gyereket, és ugyancsak a neveltetés határozza meg az adott gyerek későbbi döntéseit. A dohányzás nem minden szülőt érdekel, de sok szülőt igen és nekik rossz érzés, hogy nem tudnak hatást gyakorolni a számukra legfontosabb személyre - saját gyerekükre- egy viszonylag komoly dolgot tekintve.
Ezt azért írtam le, hogy megértsd- egy szülővel eltudod fogadtatni azt, hogy dohányzol, ugyanis a szülőnek nincs más választása amennyiben kész tények elé állítod, viszont semmilyen módszerrel sem fogod elkerülni azt, hogy bizonyos szinten megbántsad őt.
"Ha a pasimmal vagyok (nem dohányzik), igyekszem jó kislány lenni és egy doboz megy"
Szerencséd van. Én nem dohányzom és kizárt, hogy dohányzó barátnőm legyen. Lehet akármilyen 10/10-es és szuper okos, akkor se...
ne szokj rá én is igy kezdtem....
csak egy doboz gyufa, utánna egy öngyujtó, utánna ki probáltam jo volt azt mondtam csak napi 1 2 szál rá 1 hétre fél doboz naponta rá két hétre 1 doboz naponta és már nem tudok le szokni sajnos :( ugy hogy ne *** el az életed... 1,5 éve cigizek én már nem tudok nemet mondani de te még igen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!