Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért olyan "szemetek" a nem...

Miért olyan "szemetek" a nem dohányosok a dohányosokkal szemben?

Figyelt kérdés
2009. jún. 22. 00:55
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem se szemetek a nem dohányosok a dohányosokkal. Én még soha egy szót nem szóltam, amikor szakadó esőben álltam a megállóban, odajön egy dohányos és rágyújt. Én szépen fogom magam kisétálok az esőre és ázom, mert felborul a füsttől a gyomrom. Ezerszer volt már velem ilyen. A baráti társaságunkban egyetlen egy dohányos van és mi a helyzet? Persze mi alkalmazkodunk hozzá. Ha beülünk valahová mindegy, hogy 10 ember nem dohányzik egy megg igen, persze, hogy dohányzóba ülünk. Egyszer fordult elő, hogy nem dohányzó terembe foglaltunk biliárdasztalt és még jó, hogy ő volt felháborodva. Arról nem is beszélve, hogy a nővéremék felett a lakóparkban a dohányosok szépen lehamuztak és végül ledobták a cigijüket amikor a pár hónapos unokaöcsém ott aludt. A nővéremék kedvesen szóltak, hogy ha lehet, akkor inkább a hamutálba dobják a cigit, erre ők letagadták, hogy ilyet csinálnának, pedig mi a saját szemünkkel láttuk. Persze folytatták ugyanúgy a lehamuzást. És persze nem egyszer égettek már meg a zsúfolt városban a cigijükkel, mert össze vissza hadonásznak vele és nem jut eszükbe figyelni másra... Tőlem dohányozzon, aki akar, de ne kényszerítsék rá másokra. Nem mondom, hogy minden dohányos ilyen, mert persze, aki nem ilyen, azt észre sem lehet venni, mert kulturáltan csinálja, de megbüntetném azokat, akik ilyeneket csinálnak mint amiket leírtam. Mindenkinek szabad döntése, hogy mit csinál, de ha én nem dönthetek szabadon amellett, hogy nem szeretnék cigifüstöt szívni, akkor pontosan miért is vagyok én a szemét???
2009. jún. 23. 21:14
 22/29 anonim ***** válasza:
95%

Nem dohányzom, és igen, vállaltan "szemét" vagyok, ha kell.

Szerintem a dohányzás addig magánügy, amíg az illető be van zárkózva négy fal közé, és egy slukk sem megy onnan kívülre a nagyvilágba, senkinek az orrába.

Az a baj, hogy kevés az ilyen, úgymond tudatos dohányzó ember. Szerintem.

Ezernyi példát tudnék mondani [szemetelés, tűzveszély, károkozás bármilyen szinten] ellene, de most nem teszem. Inkább egy példa...

Szakadt az eső. Kifejezetten... ömlött. Buszmegállóban beálltam a többi hering közé, a tető alá. Sokan voltunk, mindenféle ember, kisbaba, öregapó, stb. Erre a heringtömeg közepén álló okostóni rágyújtott.

Voltam olyan "szemét", hogy megkértem, álljon ki az esőbe, és ott szívja, tőlünk 10 méterre, és nem köszönöm meg a közreműködést, mert agya lehetett volna neki is. Hát ennyi.

Például ezért vagyunk olyan "szemetek". A dohányzással az a baj, hogy 99%-ban önzőséggel párosul. Az önzőséget meg általában nem tolerálják, vajon, miért is nem...

2009. júl. 5. 00:16
 23/29 anonim válasza:
30%

Szia!

Mert minden emberben benne van a tanár bácsi/néni.

El tudják dönteni helyettünk, hogy nekünk nem jó a bagaretta...

Rengeteg ilyennel találkoztam hogy odajött, köszönt, és addig mondta, hogy szokjak le meg olvassam el ezt meg ezt meg ezt...Csak az a baj, hogy meg se kérdezett, hogy akarok-e egyáltalán leszokni...

Arra következtetek ebből, hogy beburkolózott, idegbeteg embereknek tartanak minket és egyesek ujjal mutogatnak ránk,hogy fujjj az a bácsi, már milyen fiatalon dohányzik.Ez a bácsi meg milyen idősen, teljesen mindegy,mennyi idős is vagy. Meg a sokat hallott mondat: " Dohányoshoz nem adom a lányom" pff...

Sok szerencsét!

2009. júl. 5. 20:31
 24/29 anonim ***** válasza:
39%
Hát szerintem jogos a kérdés,ugyanis vannak nemdohányzók akik már tényleg túlzásba viszik a dolgokat. Pl. ismerőseimmel mentünk Siófokra nyaralni.A közelükben sosem cigiztem,csak az erkélyen,mert azért bunkó nem vagyok.De egyik éjszaka az ágyamon hagytam egy bontatlan doboz cigit,egy másikat pedig elvittem magammal.Másnap reggel keresem az otthagyott cigimet,hosszas keresés és hiszti után,az egyik csaj végül benyögte,hogy a többiek elvették a cigimet.Mikor kérdőre vontam őket persze tagadták az egészet,és még engem néztek hülyének.Mikor elmentünk végül bevallották,hogy tényleg ők voltak,és benyomták az egyik ágy mögé,hogy ezzel segítsenek,mert azt akarják hogy leszokjak.Persze végig tudtam,hiszen csak ők lehettek.Hát köszönöm szépen,nem a más tulajdonának ellopása a módja ennek.500ft-tol fosztottak meg,és a barátságunk is ráment.Talán nem is baj,hogy kiderült,milyen emberek valójában."Szemetek"?!:)
2009. júl. 19. 03:28
 25/29 anonim ***** válasza:
73%
Szállok fel a buszra a mögöttem lévő dohányos a busz ajtajánál eldobja a cigit majd a tömött buszon kifújja a füstöt :) Naponta történik ilyen. Megyek az állomáson a tömegben, körülöttem mindenki cigizik. Leelőzöm őket, és jéé ott is ott vannak. Levegőm már nem maradt, muszáj beleszívnom nekem is :) Nem én szoktam rá a cigire nem az én bajom, nem az én füstöm. Hadd hisztizzek ha akarok, mert nem kapok rendes levegőt 2 átszállás között, és a buszon se :)
2009. szept. 5. 10:39
 26/29 anonim ***** válasza:
88%
Azért, mert büdösek vagytok (és még csak nem is tudjátok) és mert nemcsak a saját, de a mások egészségének is ártotok. Na, csak ezért.
2010. jan. 28. 23:51
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Az én véleményem az hogy, zárt helyiségekben tökéletesen érthető ha betiltják a dohányzást, viszont aluljárókban, szabad tereken ahol a füst elszáll és elveszik ott mért nem lehet? Nem beszélve hogy egy autó mennyivel több káros anyagot bocsát ki mint egy cigi, és nézzünk körbe hogy mennyi autó van, persze aki direkt egy nem dohányzó ember képébe fújja a füstöt 20 centiről az megint más tészta, de azok közül akik nem cigiznek egy részük már 100 méterről meglát egy dohányost és lenézően néz és látszik rajta hogy azt gondolja: haljál meg minnél előbb te kis szánalmas senki, közben meg ki tudja hogy melyikük meddig él, mindenesetre a kérdező úgy gondolta hogy sokan már csak azért is lenéznek valakit mert dohányos nem számít hogy 1 méterre van vagy 10000 km-re. A kérdező sem fejtette ki magát elégé illetve a válaszolók többsége sem gondolta át eléggé hogy hogy érti a kérdező a kérdését.
2010. aug. 13. 23:39
 28/29 anonim válasza:
Elég régi nóta ,de szerintem azért van ez a ,,szemétkedés" ,mert nagyon irritáló a füstje. Rosszul lesz tőle az ember ,kiszárad a szája ,kicsit fojtó ,elvonja a figyelmet pl a tanulásról ,olvasásról. Engem például ver a víz mikor lélegeznem kell ,mikor mondhatni nem olyan tömény a füst ,amire a dohányos azt mondja nem is érezni. Másrészt azért is lehet ez a ,,szemétkedés" mert azt minden dohányos tudja hogy nem volt egyszerű rászokni ,mégis sikerült annyira magukra erőltetniük hogy már gond nélkül szívják. valahol még büszkék is rá és ez néhány nem dohányzót ingerel. Örök dilemma szerintem hogy mindkét oldal úgy gondolja hogy a a másik nélkülöz valamit és feszültség van belőle. amit a cigi kínál az kézzel fogható amíg a leszokásból adódó előnyök nem annyira.Szerintem van középút is amivel mindenki jól járna.
2014. márc. 3. 17:46
 29/29 anonim ***** válasza:

régen válaszoltam ide, mint nem-dohányzó, azóta ez annyiban változott, hogy én magam is rágyújtok. a sors iróniája.

na de... az nem változott, hogy elvárom a tiszteletet és én is korrekt vagyok másokkal. azaz, ha nem-dohányzó ismerőssel, baráttal vagyok, mindig megkérdezem, hogy mit szól, rágyújthatok-e vagy inkább ne, mert nem bírja. sokan udvariaskodnak, hogy "áh, nekem mindegy", aztán közben észreveszem, hogy de, marhára zavarja őket... ilyenkor nem tudok mit tenni, ha előzőleg direkt rákérdeztem. ugyanígy, nem dobálom szét a csikkeket, el szoktam sétálni a legközelebbi szemetesig.

amit észrevettem, az az, hogy én sem bírom a hatalmas füstöt, szóval ha öten dohányoznak körülöttem. igazából az is elég szemét dolog tud lenni, amikor dohányosok körbeülnek/állnak és egymás arcába fújják a füstöt, nem is felváltva, hanem egyszerre, hogy azt végül vágni lehetne... az összevissza szemetelést sem értem, mire jó. ha nincs más, megteszi egy taknyos zsebkendőgombóc, abba belegyúrni és kibírja a "csomag" az első kukáig.

2009 májusa óta (amikor kiírtad a kérdést, kérdező) eltelt némi idő, sok változás történt, szabályozások stb. én azt vettem észre, hogy annyira megszorongatták a dohányosokat, hogy több lett a pofátlan, szemét alak. mindenki úgy próbálja m kijátszani a kialakult rendszert, ahogy tudja... ja és nem helyeztek el több szemetest (ugyebár ha szabályt követve dohányzom, akkor az utcán teszem, séta közben), szóval nagyobb a kosz is... jellemzőbb ez a fajta "szemétség". *sóhaj*

2014. márc. 4. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!