Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért olyan "szemetek" a nem...

Miért olyan "szemetek" a nem dohányosok a dohányosokkal szemben?

Figyelt kérdés
2009. jún. 22. 00:55
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
95%
Én nem vagyok szemét a dohányosokkal,de eléggé sz*r,hogy itthon élek 3 dohányossal,és konkrétan több füstöt szívok már be,mintha én dohányoznék. Akkor minek bírom én ki cigi nélkül, ha amúgy is ilyen lesz a tüdőm?! Nagyon bosszantó.
2009. jún. 22. 01:01
 2/29 A kérdező kommentje:
persze, ez érthető, de vannak, akik direkt kötözködnek..
2009. jún. 22. 01:02
 3/29 A kérdező kommentje:
meg ezek a beszólások, hogy szívjad csak legalább meghalsz..nem értem..meg hogy azért szívják, hogy menőbbek legyenek. arra nem gondoltak, hogy rászoktak stb?
2009. jún. 22. 01:03
 4/29 anonim ***** válasza:
88%

Hogy érted ezt, hogy szemetek? Arra gondolsz, hogy a dohányosokat kitiltják helyekről, vagy a nem dohányosok szólnak, hogy légyszíve ne cigizz, mert nem szereti a füstöt?

Akkor azért, mert a káros és büdös füstöt mégsem kényszeríthetik rá olyanokra, akik nem akarják. Nem is mindig lehet arrébb menni. És ne annak kelljen már alkalmazkodni, aki csak simán lélegezni szeretne, amennyire lehet tiszta levegőt. A nem-dohányzó nem fújkál ki semmi károsat, büdöset, zavarót, nem száll rád a hamuja, és nem égeti ki véletlen a kabátodat. Jó hogy nem őket b a sz o g a t j á k.

2009. jún. 22. 01:04
 5/29 anonim ***** válasza:
82%
Első vagyok. Szerintem mindenkinek szíve joga,hogy eldöntse,dohányzik-e. Megértelek Téged is. Családi példából tudom,hogy nehéz leszokni stb. Csak tényleg másoknak ez kellemetlen lehet,annak,aki nem dohányzik. Mindkét felet tekintve vannak igazságok.
2009. jún. 22. 01:08
 6/29 anonim ***** válasza:
66%

Ez a kérdés ugye csak egy vicc? Ezt még te sem gondolhatod komolyan...

Hogy a nemdohányosok a szemetek? Na nemár....

Még jó, hogy kikérem magamnak, ha pl. egy pofátlan dohányos a képembe fújja füstöt. Magát mérgezze csak nyugodtan, de engem hagyjon ki belőle!

Ja hogy rászoktak? És ki mondta, hogy szokjanak rá? Ki kényszerítette őket erre? Ugye hogy senki? Szóval, had' ne sajnáljam már őket, úgy b.sszák el az életüket, ahogy akarják, a nemdohányosokat viszont védeni kell, ez természetes!

2009. jún. 22. 01:09
 7/29 anonim ***** válasza:
88%

A kérdezőnek csak akkor lenne igaza, ha a dohányos pl. kimenne cigarettázni az erkélyre, és úgy szólnának utána.

De ilyen nincs - még akkor is megsértődhet, ha a képembe fújja a füstöt, és merek egy hangosabbat köhögni.

2009. jún. 22. 01:23
 8/29 anonim ***** válasza:
85%
Azt gondolom, hogy addig amíg az állam hatalmas bevételeket kaszál a dohány kizárólagos forgalmazásából származó adókból és ezért nem tiltja be a dohány előállítását, feldolgozását és kereskedelmét, addig a dohányzás törvényes és nem büntetendő cselekmény. Tekintettel arra, hogy az állam ezt a tevékenységet engedélyezi, ezért a dohányosok nem bűnözők.(Még akkor sem, ha néha úgy viselkednek) Az, hogy a dohányzáshoz hozzá lehet szokni, nem titok, és ugyanolyan szenvedélybetegséget okozhat, mint az alkohol, a játékgépezés, a kólaivás és a csipszevés (ezek csak példák, van még számtalan). Aki hozzászokott és csak egy kicsit is őszinte önmagához, az be kell lássa, hogy egy szenvedélyről nagyon nehéz lemondani, leszokni. Segítségre van szükség. Szerintem mindenkinek joga van a tiszta levegőhöz, akár dohányzik, akár nem. Az pedig nem szemétség kérdése, hogy akit ebben a jogában korlátoznak, az megpróbálja érvényesíteni a kívánságát. Hogy ebből ne legyen konfliktus, tudnunk kell, hogy a tiszta levegőhöz való jogunk előbbre való a dohányzáshoz való jogunknál (melyik nélkül nincs élet?) Dohányozni lehet kulturáltan, nem zavarva másokat a folyamatos lélegzésben. Én nem dohányzom, de valaha én is szívtam a cigit. Leszoktam. Ma sem zavar, ha mások a jelenlétemben rágyújtanak, de mindig kérem, hogy ne fújják rám a füstöt, ne kelljen belélegeznem. Sokszor kell kérnem, mert a dohányosok - tisztelet a kivételnek - a második szippantás után elfelejtik. A koszos, büdös hamutartó is mindig nekem marad ott, mintha csak én tudnám kimosni. Helyeslem, hogy mostanában erősödik a dohányzási lehetőségek visszaszorítása, lásd nyilvános helyek, közterületek,stb. De sajnos a leszoktatáshoz adott segítség még mindig sehol se tart. Néhány magát természetgyógyásznak mondó kuruzsló "lábfürdővel" meg hasonló semmire se jó eszközökkel próbálkoznak jó pénzt kiszedni az áldozatok zsebéből. Ez nem segítség. A rágók és cukorkák és tapaszok sem visznek közelebb a megoldáshoz. Tehát egy szónak is száz a vége: addig amíg együtt kell élnünk dohányzóknak és nem dohányzóknak, addig ne a másikkal való kiszúrás vezérlejen bennünket, hanem vegyük észre, ha a másiknak van igaza és toleráljuk egymás hibáit, szenvedélyeit.
2009. jún. 22. 01:55
 9/29 anonim ***** válasza:
81%
Ez nem igaz. A dohányzásról ma már 1000+1 féle képpen lehet leszokni, húszezer könyv jelent meg a témában, és a mágneses "kuruzslóterápia" is teljesen működőképes. Tehát ez megint csak egy kifogáskeresés a dohányosok részéről, akik annyira akaratgyengék, hogy még csak meg sem próbálják (!) a megoldást! Egy akaratgyenge ember pedig ne legyen megsértődve és ne dirigáljon másoknak! Inkább nézzen magába, és tegye meg, amit meg kell!
2009. jún. 22. 07:30
 10/29 anonim ***** válasza:
96%

Hm, személy szerint én úgy gondolom, hogy a kulturáltabb dohányos fajtából vagyok való. Ha nemdohányos van a közelemben, nem gyújtok rá, vagy ügyelek rá, hogy ne menjen rá a füst (pl. buszmegállókban arrébb megyek 2 lépéssel), ha valaki kis gyerekkel jön velem szemben, akkor is átveszem a másik kezembe és kikerülöm őket, stb.

Teljesen egyetértek azzal, hogy egy nem dohányos ne éljen füstös környezetben, ne kelljen az én döntésem következményeit viselnie. Ez teljesen rendben van, alapvető emberi joga a tiszta levegőhöz jog (más kérdés, hogy ezt nagyvárosban úgyse kapja meg...). De szerintem nekem is alapvető emberi jogom az, hogy ha már az épületek bizonyos részeiben megtiltják a dohányzást, akkor csináljanak egy kulturált, tiszta, jól szellőzött, nem túlzsúfolt dohányzóhelyet. Amíg ez nem történik meg, addig sajnos akaratlanul is előfordulnak olyan helyzetek, bárhogy is vigyáz az ember, hogy a nemdohányosra megy a füst, mert bizony az utcán kell rágyújtanom.

Mindenkinek jobb lenne, ha az esztelen tiltás helyett inkább megoldanák azt, hogy a dohányosok egy szeparált helyen rágyújthassanak, de hát nem errefelé halad a dolog.

01:23 "A kérdezőnek csak akkor lenne igaza, ha a dohányos pl. kimenne cigarettázni az erkélyre, és úgy szólnának utána."

Megtörténik, pl. vonatok dohányzó kocsijaiban nem egyszer beszóltak már, hogy ugyan hogyan merek rágyújtani.

2009. jún. 22. 07:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!