Hogy tudnám rávenni hogy szokjon le? Hogy tudnám megnyugtatni? Bovebben lent.
Egy 12 évest, aki arra szánta rá magát, hogy dohányozzon, nem fog elrémíteni egy kátrányos tüdő.
Mivel a barátnőd, és te ismered, nagyjából tudod, hogy miket szeret. Próbáld ezt kapcsolatba hozni a dohányzás káros hatásaival (pl. ha kisgyerek párti, akkor vázold fel, hogy majd ha babát szeretne 10-15 év múlva, vagy ha sportol valamit, mondd, hogy ki fog fulladni, és annyi a sportnak, stb...), vagy az árával, hogy mennyi minden jó dologra el lehetne költeni a pénzt!
És mondd el neki, hogy csúnyán rá fog ám szokni, és leszokni nem a legkönnyebb.
Én is 12 évesen kezdtem cigizni, és nem volt ilyen ember mellettem, mint te a barátnődnek. Jó dolog, hogy figyelsz rá, és aggódsz érte!
12 évesen milyen stresszhelyzete érik? Tudom, hogy vannak tényleg ilyen helyzetek, de ez elég ritka a ti korotokban.
Honnan szerzi a cigit, és honnan van rá pénze?
Mondd meg neki, hogy te nem szeretnél cigiszagú lenni, így ha veled van,akkor ne gyújtson rá. Ezzel is csökkenti valamelyest a fogyasztását.
Mondd el, hogy aggódsz érte, próbáld invitálni futni, hívd át filmezni, tereld a figyelmét. 2 nap alatt nem alakulhatott ki nála erős függőség, arról nem is beszélve, hogy valószínűleg le sem tüdőzi, mert akkor szerintem köhögne tőle.
Mellesleg ez a "megnyugtatja" dolog hülyeség. Nyugodjon le másként. Fusson, énekeljen a kedvenc zenéjére, tépkedjen papírokat. Mondd el neki, hogy ha majd nem lesz cigije, akkor azért lesz ideges!
Koszonom a tippeket! Kézizik úgyhogy majd mondom neki hogy ha sokat cigizik akkor oda az edzéseknek mert nem fogja bírni. Azért stresszes az élete mert nincs pénzuk és a szulei nem sokat foglalkoznak vele mert éjjel nappal dolgoznak. Sajnos nem tudok mellette lenni mert én angliában élek (pont azért mert otthon nem volt pénzunk és a szuleim nem akarták hogy ez legyen velem)
azt mondta hogy a cigit a boltban vette és a boltos simán odaadta neki! nehezen hittem el de nem szokott nekem hazudni... :/
Ha nincs pénzük, akkor ne cigire költse azt, ami van! Vegyen abból a 6-700 forintból egy kiló kenyeret meg egy liter tejet. A családjával meg szervezzen közös programot. Ha mást nem, akkor vegyen pár zsemlét, szalámit, paradicsomot/paprikát, főzzön teát, és rendezzen az étkezőben egy "pikniket", ahol együtt a család.
Legyen kreatív, ne dohányozzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!