Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogy tudnám rávenni hogy...

Hogy tudnám rávenni hogy szokjon le? Hogy tudnám megnyugtatni? Bovebben lent.

Figyelt kérdés
Legjobb barátnomnek eléggé stresszes az élete. Sajnos nem túl boldog és elkezdett dohányozni. és azt mondta hogy ez nyugtatja meg. ajánlottam neki jó elfoglaltságokat meg ilyesmi de semmi jóra nem koncentrál. semmit sem tud élvezni sokszor nagyon ideges és mindenkivel veszekszik. de állítólag amióta dohányzik ez nem torténik meg ilyen gyakran. én úgy gondolom hogy ha 12 évesen elkezd dohányozni lehet hogy a 30-dik szuletésnapját meg sem éli. mit tudnék vele csinálni? szeretnék segíteni neki.

2012. márc. 30. 15:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
12 évesen??? A szülei előtt még nem bukott le?Ha nem hallgat rád, nem nagyon tudsz mit tenni.De nagyon szeretheted,ha így aggódsz érte.
2012. márc. 30. 15:23
 2/11 anonim ***** válasza:
Mondd meg neki,hogy a nikotin igazából nem fogja megnyugtatni,csak még tovább idegesíti és függőséget is okoz.
2012. márc. 30. 15:34
 3/11 A kérdező kommentje:
próbáltam már rászoktatni másra (rendszeres cukorka stb) de nem sikerult. nem érdekli milyen hatással van rá a nikotin o úgy gondolja hogy megnyugtatja és ha azt mondja akkor senki nem cáfolhatja meg :( és azért nem bukott még le mert 2 napja dohányzik és a szulei már megszokták hogy az "egyik gyerek budos" mert a tesója is cigizik. és nem veszik észre hogy a kissebbik az :(
2012. márc. 30. 15:37
 4/11 anonim ***** válasza:
Megmutatod neki ezt: [link]
2012. márc. 30. 16:53
 5/11 Amazone válasza:

Egy 12 évest, aki arra szánta rá magát, hogy dohányozzon, nem fog elrémíteni egy kátrányos tüdő.

Mivel a barátnőd, és te ismered, nagyjából tudod, hogy miket szeret. Próbáld ezt kapcsolatba hozni a dohányzás káros hatásaival (pl. ha kisgyerek párti, akkor vázold fel, hogy majd ha babát szeretne 10-15 év múlva, vagy ha sportol valamit, mondd, hogy ki fog fulladni, és annyi a sportnak, stb...), vagy az árával, hogy mennyi minden jó dologra el lehetne költeni a pénzt!

És mondd el neki, hogy csúnyán rá fog ám szokni, és leszokni nem a legkönnyebb.

Én is 12 évesen kezdtem cigizni, és nem volt ilyen ember mellettem, mint te a barátnődnek. Jó dolog, hogy figyelsz rá, és aggódsz érte!

2012. márc. 30. 18:03
 6/11 anonim ***** válasza:

12 évesen milyen stresszhelyzete érik? Tudom, hogy vannak tényleg ilyen helyzetek, de ez elég ritka a ti korotokban.

Honnan szerzi a cigit, és honnan van rá pénze?

Mondd meg neki, hogy te nem szeretnél cigiszagú lenni, így ha veled van,akkor ne gyújtson rá. Ezzel is csökkenti valamelyest a fogyasztását.

Mondd el, hogy aggódsz érte, próbáld invitálni futni, hívd át filmezni, tereld a figyelmét. 2 nap alatt nem alakulhatott ki nála erős függőség, arról nem is beszélve, hogy valószínűleg le sem tüdőzi, mert akkor szerintem köhögne tőle.

Mellesleg ez a "megnyugtatja" dolog hülyeség. Nyugodjon le másként. Fusson, énekeljen a kedvenc zenéjére, tépkedjen papírokat. Mondd el neki, hogy ha majd nem lesz cigije, akkor azért lesz ideges!

2012. márc. 30. 18:46
 7/11 A kérdező kommentje:

Koszonom a tippeket! Kézizik úgyhogy majd mondom neki hogy ha sokat cigizik akkor oda az edzéseknek mert nem fogja bírni. Azért stresszes az élete mert nincs pénzuk és a szulei nem sokat foglalkoznak vele mert éjjel nappal dolgoznak. Sajnos nem tudok mellette lenni mert én angliában élek (pont azért mert otthon nem volt pénzunk és a szuleim nem akarták hogy ez legyen velem)

azt mondta hogy a cigit a boltban vette és a boltos simán odaadta neki! nehezen hittem el de nem szokott nekem hazudni... :/

2012. márc. 31. 23:48
 8/11 A kérdező kommentje:
mondtam neki azt is ha szeret akkor abbahagyja és azt mondta hogy megpróbálja. nem tudom hogy tényleg megteszi-e de szerintem meg fogja. a pénz miatt is.
2012. márc. 31. 23:50
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha biztatod menni fog neki:)
2012. ápr. 1. 08:39
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha nincs pénzük, akkor ne cigire költse azt, ami van! Vegyen abból a 6-700 forintból egy kiló kenyeret meg egy liter tejet. A családjával meg szervezzen közös programot. Ha mást nem, akkor vegyen pár zsemlét, szalámit, paradicsomot/paprikát, főzzön teát, és rendezzen az étkezőben egy "pikniket", ahol együtt a család.

Legyen kreatív, ne dohányozzon.

2012. ápr. 1. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!