Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » 2,5 évig cigiztem, most a 3....

2,5 évig cigiztem, most a 3. nap h nem cigizek, és nincs kedvem semmihez:S Teljesen be vagyok fordulva nincs kedvem társaságba menni. Nincs iskola a szokásos esti programokhoz sincs kedvem haverokkal. Ez a lelki állapot mikor fog megszűnni?

Figyelt kérdés
Már többször próbálkoztam ált. az első v 2. napon rágyujtottam mert ugygondoltam h "áááh most 1 szálbol nincs semmi" és mint már tudom, onnantol vége a leszokásnak:) Most sokkal erősebb az elhatározásom nagyon jol tudom hogy káros, idő előtt megbetegíti/megöli az embert, büdös, drága, semmi értelme. Nem sajnáltatom magam, örülök h már nem cigizek..de mégis ez a problémám:S
2012. márc. 15. 16:35
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
17/F
2012. márc. 15. 16:36
 2/12 anonim ***** válasza:
Foglald le magad..menj el futni vagy konditerembe,vagy mand igent a bulikra a lényeg hogy foglald le magad.
2012. márc. 15. 17:06
 3/12 anonim ***** válasza:
Én ilyenkor inkább rágyújtottam 1 cigire és máris minden jobb volt :)
2012. márc. 15. 17:47
 4/12 A kérdező kommentje:
és leszoktál..?:)
2012. márc. 15. 17:51
 5/12 anonim ***** válasza:

Ugyan abban a cipőben járunk, még a kor is stimmel! :)

Nekem ma volt a 16. füstmentes napom, az első hét iszonyatos gyötrelmes volt, aztán fokozatosan enyhült ez az érzés, az utóbbi 5 napban iszonyatos büdösnek érzem a körülöttem dohányzók füstjét.. Már annyira nem erős a vágy, hogy elszívjak egy cigarettát. Én is 2.5 éve cigizek és rossz napokon elment másfél doboz is! Kitartást! Szurkolok Neked! :)

2012. márc. 15. 21:10
 6/12 anonim ***** válasza:
Én 8 hete nem szívom de a falon már nincs mész mind lekapartam már az őrület határán vagyok annyira kívánom a cigit, hogy már fáj. Úgyhogy aki leakar szokni az igen nagy fába vágja a szekercéjét ez nem egy kéjutazás átélni ezeket a viharos napokat 8 hét és még mindig kívánom kérdezem is a barátokat mikor lesz vége ennek a rohadt sóvárgásnak. Na szóval aki azt mondja könnyű leszokni az szerencsés vagy hazudik vagy még nem próbálta nekem nagyon s.ar az biztos.
2012. márc. 16. 10:55
 7/12 anonim válasza:
A szenvedésed mértéke függ attól is hogy mennyire mossák vagy Te mennyire mosod saját agyad hogy baromi nehéz lesz az egész... én már jó párszor letettem de mindig mást éltem át...most jelenleg féléve nem dohányzok,az első két hét volt úgymond durva de az előző leszokásokhoz képest ezerszer simábban ment az egész,csak mert máshogy álltam hozzá.Szerintem a legjobb tanács ha azt mondom hogy ne azt nézd hogy milyen szar hogy mit veszítesz azzal hogy nem bagózol,(persze ezt mindenki tudja hogy valójában lóf@aszt se nyújt az a rohadt cigi,persze ezt bőven lehet támadni szánalmas kifogásokkal és jópáran fogják is csak épp felesleges.. itt függőségről van szó,az pedig szereti kizárni az értelmet... és a legnagyobb önbecsapás azt mondogatni hogy a cigi nyugtat és most azért is rágyújtok egyre...valójában felőrli az ember idegeit)nézd inkább azt hogy mit nyersz azáltal hogy nem gyújtasz rá.Ez jusson mindig eszedbe amikor elfogna a kisértés.ezzel sokkal könnyebbé teszed számodra a dolgot.Amúgy már az is nagy szám hogy eddig eljutottál,sok embertársadhoz képest is."Sokan azóta vannak leszokóban amióta rászoktak".Mindig csak a duma hogy majd holnap...aztán nem merik megtenni a lépést,mert bemagyarázzák maguknak hogy mekkora élvezeti forrástól szakadnak el..Ez nagy bátorságra vall tőled hogy letetted és inkább légy büszke magadra,arra hogy van elég akaraterőd és örülj hogy jobban kapsz levegőt,a pénzedből nem betegséget vásárolsz hanem csokit vagy tök tudja mit,jobb az állóképességed,az általános közérzeted,szív és érrendszered is egészségesebb,rengeteg időt és energiát spórolsz azáltal hogy nem bagózol,jobb a lehelleted,a ruháid illata,nem csapod be önmagad és márcsak ezáltal is nő az önbizalmad,szebbek maradnak a fogaid nagy valószinüséggel tovább élsz,jó példát mutatsz mások elött,nem égeted magad a bagóval, és még sokáig írhatnám de a pozitív dolgok közül egy is elég szerintem hogy végérvényesen letegyük azt a fránya bagót..Mellesleg jót tesz egy kis életmódváltás,mondjuk valami sport,rendszeres szinten,célokkal kitűzdelve,akkor már az ember többszörösen is bebiztosítja magát hogy ne gyújtson rá,hiszen akkor mi értelme is van edzeni...
2012. márc. 17. 00:17
 8/12 anonim ***** válasza:

Ha nincs kedved semmihez, aludj. Bár ennél jóval célszerűbb kirándulni a hegyekbe. Egyrészt ott nem tudsz cigit szerezni, másrészt a friss levegőt szívva rájössz, mennyivel jobb a ciginél.

"Ez a lelki állapot mikor fog megszűnni?"

Az első 2-3 nap a legnehezebb, utána a fizikai elvonási tünetek már alig vannak jelen, erős dohányosoknál max. 1-2 hét. Azután már nincs objektív oka a rossz közérzetnek, csak az, hogy sikerült bemesélni magadnak, hogy borzalmasan nehéz leszokni.

""áááh most 1 szálbol nincs semmi" és mint már tudom, onnantol vége a leszokásnak:) "

Nincs vége. Ha "visszaesel", akkor másnap újra elkezded a leszokást. Ha 2 nap múlva visszaesel, akkor megint elkezded a leszokást. Legközelebb tovább bírod. Fokozatosan is le lehet állni, bár a hirtelen leállással az ember gyorsabban túl van a problémán.

2012. márc. 17. 23:33
 9/12 anonim ***** válasza:
23:33-as szerintem te nem is vagy dohányos te tuti, hogy nem szívtad sosem én 28 évig szívtam és k..vára szar letenni azzal te ne oktass, hogy nem nehéz mert te szerintem s..t sem tudol róla már bocs de ha nem voltál benne akkor az észt ne osztogasd oxi!
2012. márc. 18. 10:08
 10/12 anonim ***** válasza:

10:08

Nem vagyok, csak voltam dohányos.

2012. márc. 18. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!