Szerintetek a dohányzás tényleg olyan káros, amilyennek mondják, és igaz az a sok rémtörténet, amit hallani lehet róla, vagy csak el van túlozva?
A 67%-os embernek tényleg igaza van.
. . . . . . . . . .. . . . . . . . . . ._ . . . . . _
. . . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~.,
. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,
. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--==``
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._,-%. . . ..`
Lassan már hat éve, hogy rászoktam a cigire, mellesleg rengeteget szívok, a jó kis piros multiból.
Két nagy tévhitet akkor megcáfolnék a saját példámon:
Nem fogsz tőle nőni-dehogynem. Nyolcadik óta (amikor rászoktam) 10 centit nőttem, most 165 vagyok, ami egy lánynak szerintem nem kevés, főleg, hogy a családomban mások is ekkorák vagy még alacsonyabbak.
Nem fogsz tudni futni, bicózni, akármi. Ez a legnagyobb hülyeség. Amikor rászoktam a tanáraim azzal próbáltak ellene érvelni, hogy az ígéretes futókarrieremnek oda. Az általános sulis tesitanárom, aki a futóedzőm is volt, a kezét tördelte, hogy hagyjam abba, mert nemsokára már a lépcsőre se megyek fel. Meg is ijedtem, de végül nem bírtam letenni. Illetve az elhatározás nem volt komoly. Lényegében mindegy is, mert csak tavaly 9 érmet nyertem futásban, pedig nem is keveset füstölök el. Tudod ennyi idő alatt futom le a kétezret? 7 perc 12 másodperc volt tavaly. Az egyhuzamban lefutott legtöbbem pedig 10 kilométer!
Középsuliba már dohányosként érkeztem és ez köztudott volt rólam (egészen idén január elsejéig volt dohányzónk, ahová csak 18 felett mehettél papíron, gyakorlatban egy felsőbb éves barát elég volt, szóval két hét után a tanáraim szünetről-szünetre láthattak cigizni-az ikertesómmal együtt), a tesitanár nem is várt tőlem sokat. Aztán az első alkalommal a többi csaj kiköpte a tüdejét 800 méteren én meg rávertem a másodikra negyven másodpercet. Kapásból mondta is az öreg, hogy a futók között akar látni, mondtam, hogy csak akkor, ha cigizhetek. Belement.
Való igaz már kaptam fura pillantásokat, mikor egy-egy megnyert/dobogós futóverseny után első dolgomként rágyújtottam. De az az előnye is van a dolognak, hogy mivel rajt előtt lát a többi versenyző füstölni, nem igen vesznek komolyan, csak mikor már előttük vagyok. :D
Az ikertesóm és a húgom is bagósok, ők teniszeznek és úsznak, igaz nem olyan eredményesen, mint én.
Nem tudom mi okuk lehet a cigit lejáratni, de nem hiszem el, ami a dobozokra van írva.
20/L
Azért kicsit tisztába kellene jönni a dolgokkal emberek.
Itt nem egy-két emberről van szó, hanem soksok emberrel készült statisztikákról.
Mindenki tud a környezetében találni olyat, aki baromi nagy dohányos, még sincs semmi baja.
Meg nagy vszínűséggel olyat is találni, akinek meg baja lett tőle.
Én is ismerek olyat, aki még 80 évesen is szívta, mégse volt baja tőle.
Aztán ott a másik példa: anyja 40 évesen tüdőrákba halt bele. Igen, cigizett.
Tehát:
Nem lesz mindenki tüdőrákos, aki cigizik.
És nem, nem csak olyan lehet tüdőrákos, aki cigizik.
De ha nagyobb statisztikákat nézünk, akkor láthatjuk, hogy a tüdőrákosok többsége dohányos. Akkor csak van köze hozzá, nem?
Vagy nagyobb statisztikák vannak rá, hogy a dohányosok átlagban kevesebb ideig élnek, mint azok, akik nem dohányoznak.
Az összes betegségre igaz szerintem, hogy kell rá hajlam.
Vkinek olyan jó génjei vannak, hogy egész nap füstölhet, folyamatosan ihat, még sem lesz semmi baja, hanem 80 évesen elüti egy autó.
Vkinek meg olyan génjei vannak, hogy nem dohányzik nem iszik, mégis 40 évesen daganatos lesz.
De vannak olyanok (mondjuk az emberek nagyon nagy többsége), akiknek olyanok a génjei, hogy benne van bizonyos betegségeknek a lehetősége. Ha vigyáz magára, akkor szerencséje lesz és nem lesz semmi baja.
Ha elkezd cigizni vagy inni, akkor meg szépen a genetikai állománya és a cigi együttes hatására daganatos lesz.
22-es hozzászólónak:
"nem hiszem el, ami a dobozokra van írva." Akinek ennyi esze van, az meg is érdemli, hogy dohányozzon! Tudod anyukám unokatestvére is anno így kezdte. 15 éves korában kezdett el cigizni, mellette focizott, ő is így vélekedett, hogy ááh dehogy, nem káros a cigi. És tudod mi lett vele? 52 éves korában diagnosztizálták nála az egyik legagresszívabb tüdőrák típust és 5 hónapra rá eltemettük. Nem 20 meg 30 évesen lesz valaki beteg a cigitől, bár szerintem neked aztán nyugodtan mondhat bárki bármit.... Dohányozz! Csak így tovább! Hajrá!
Aha kittyy104.
Te beteg vagy. Tehát van 10 dohányzó ismerősöm, akkor szerinted 6 ember tüdőrákos lesz??? Te tiszta fogyatékos vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!