Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Szerintetek a dohányzás...

Szerintetek a dohányzás tényleg olyan káros, amilyennek mondják, és igaz az a sok rémtörténet, amit hallani lehet róla, vagy csak el van túlozva?

Figyelt kérdés

2012. márc. 8. 19:38
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
88%

Van benne igazság szerintem,hogy káros.Én 15 évesen vagányságból elkezdtem bagózni.20 évesen még mindig bagóztam(napi 2 doboz cigi) de egy nap az utcán összeestem,és fuldokoltam.Kiderült,hogy súlyos asztmás rohamom volt.Addig azt se tudtam hogy létezik ilyen betegség.Teljes kivizsgálás volt,majd az orvos közölte,hogy elég komoly asztmám van.Mivel elmondtam,hogy dohányzom,az orvos azonnali letiltást mondott.Hozzátette,hogy a betegségemet köszönhetem a ciginek is,hiszen szépen elintézett engem.20 éves korom óta nem dohányzom.De 10 évvel később egy tüdőszűrés alkalmával a doktornő szerint még vannak foltok a tüdőmben.Az asztmám még ma is megvan,és néha szenvedek a levegőhiánytól..

Hát ez az én vagányságom fizetsége..

2012. márc. 8. 20:09
 12/27 anonim ***** válasza:
88%
Nagyban függ az ember genetikájától.Például Churcill rengeteget dodányzott mégis 91 éves koráig élt , de van akinek már a negyvenes évei végén tüdő gondjai lesznek.Vagy ismerem 1 bácsit aki 87 éves és ritkán látni úgy hogy ne lógna ki a cigi a szájából , azt mondta 22 éves kora óta cigizik , és az italt is szereti de persze nem alkoholista.
2012. márc. 8. 20:13
 13/27 anonim ***** válasza:
7%

"Tényleg olyan káros. A patológián elég sok esetet látok, aminek erős köze van a dohányzáshoz.

Ezt írtam. Nem tudom ebből miért az jött le neked, ami."

Azért az jött le, mert azt sugallod hogy sok esethez köze van, tehát az esetek többségéhez a te olvasatod szerint. Egyébként roppant mód hasonlítasz több, egészségügyben dolgozó ismerősömhöz. Nem tudják elviselni, ha ellentmond nekik valaki vagy nincs igazuk 100%-ban, övék kell legyen az utolsó oltogatás és azt hiszik ők sz@rták a Himaláját, mert tanultak 10-12 évet... Tehát mindenkinél különbek, okosabbak. Egyébként a fentebb említett hegyre csak a szerpentint nyalták rá...

2012. márc. 8. 20:15
 14/27 anonim ***** válasza:
18%

Nem annyira káros,mint ahogy mondják. Régen is dohányoztak,és mégsem halt meg ennyi ember tüdőrákban. Sőt sokan olyanok is rákban halnak meg,akik soha nem dohányoztak. Sokkal károsabb a levegőszennyezés,a sok gyógyszer,benzingőz stb. Csak erről nem akarnak beszélni. Ahogy az élelmiszerekben,tápszerekben levő adalékanyagok károsságáról sem.

Nem egészséges,az tény,de nagyon el van túlozva az egész.

2012. márc. 8. 20:15
 15/27 anonim ***** válasza:
83%

"Régen is dohányoztak,és mégsem halt meg ennyi ember tüdőrákban."

Bár nem ismerek statisztikai felmérést, de valószínűleg igazad van ebben.

De - szerintem - a "mai" cigik annyira túl vannak finomítva (kb. 4000 anyaggal), hogy emiatt a cigik sokkal kártékonyabbak, mint a Kossuth, Fecske, Munkás - amiket a most idős vagy idősödő generáció szívott.

2012. márc. 8. 20:20
 16/27 anonim ***** válasza:
86%

Hát ha úgy érzed, hogy csak azért írok, hogy enyém legyen az utolsó szó, akkor vedd úgy, teszek rá.

Igazából azért tettem, mert baromira utálom, ha kiforgatják a szavaim. Azt mondtam "sok esethez".

Nem tudom mennyire voltál jó magyarból, de a "sok eset" és az "esetek többsége" az én szótáramban mást jelent.

Tudod ha mondjuk vmi 100 emberből 20-at érint, akkor már azt mondom, hogy "sok eset", mert véleményem szerint 20% sok.

Az esetek többsége meg nyilván 50-nél többet jelent.

Az, hogy te kényszeresen kiforgatod mások szavai, az szerintem nem az én hibám.

De ha ettől boldog vagy, akkor hidd azt, hogy igazad van, és te pontosan tudod hogy én mit hogy értettem. Mert ugye egyértelmű, hogy ha én írok vmit, akkor te jobban tudod mit gondolok, mint én magam. Ez tök világos.

2012. márc. 8. 20:26
 17/27 anonim ***** válasza:
81%

Nincs azért annyira eltúlozva. Amikor egy rokonom sokáig kórházban feküdt, gyakran jártunk be hozzá, láttunk embereket, akiknek dohányzás okozta betegségük lett, idős korukra, elég rossz látvány finoman szólva is, egy csontsovány gégerákos ember, vagy egy tüdőrákos.

Más kérdés, hogy ki hogy bírja. Az unokatestvéremnek 3 év cigi után lett nagyon komoly asztmás rohama, pedig egyáltalán nem dohányzott erősen, de majdnem ottmaradt. De itt van anyukám példának, aki 30 éve dohányzik rendszeresen, de nem fuldoklik, ha fel kell menni egy lépcsőn, vagy egy hosszabb sétát kell megtenni. A tüdőszűrést sem hagyja ki soha évente, eddig mindent rendben találtak nála.

2012. márc. 8. 22:07
 18/27 anonim ***** válasza:
7%
el van túlozva
2012. márc. 8. 23:41
 19/27 anonim ***** válasza:
85%
Egyáltalán nincs eltúlozva! A tényeket pedig illik beismerni. Cigi nélkül is lehet valaki rákos, vagy beteg, ez igaz. Csakhogy cigivel sokkal nagyobb rá az esély, pl. egy dohányzó embernek 40-szer nagyobb esélye van a tüdőrákra, mint egy nemdohányzónak, a szívinfarktusra 3-szor nagyobb. Ha 10 tüdőrákos betegből 9 dohányzik és 1 nem, akkor nehogy már azzal az egyel példálózzatok, nézzétek már meg az arányokat! És nemhogy nincs eltúlozva, de még normálisan tájékoztatva sincsenek az emberek a dohányzás veszélyeiről.
2012. márc. 8. 23:43
 20/27 anonim ***** válasza:
11%
Igaz, hogy káros, de manapság rohattul túl lihegik az egészet.
2012. márc. 9. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!