Szerintetek a dohányzás tényleg olyan káros, amilyennek mondják, és igaz az a sok rémtörténet, amit hallani lehet róla, vagy csak el van túlozva?
Tényleg!
Az apám belehalt - tüdőrákos volt. :(
Persze a sok rémtörténet meg fekete tüdő a youtube-on...
De kérdezz meg már egy onkológust, hogy mi a helyzet valójában. Aki tüdőrákos persze annak nem tesz jót, sőt sietteti a véget, de ha valaki egészséges, akkor nem téma a cigi szerintem. Én is megjártam ugyanis az onkológiát, mint beteg (urológia) és kérdeztem az orvosomat és az onkológusomat is, hogy a cigivel összefügg-e az én betegségem. Azt a választ kaptam, hogy nem bizonyított...
Persze megijedtem és leszoktam, de senki nem mondta és meg sem kérdezte, hogy cigarettázom-e. Szóval itt a pont szerintem..
Tényleg! Magyarországon 10 tüdőrákos betegből 9 dohányzik, és egy dohányos átlagosan 14-15 évvel él kevesebbet, mint egy nemdohányzó. Most akkor megéri dohányozni? Úgy van ahogy előttem mondták, Magyarországon a felvilágosítás a dohányzás káros hatásairól, enyhén szólva is eléggé gyér, de leginkább semmilyen.
Rövid ismertető:
http://www.youtube.com/watch?v=lCb8MbviHqY&context=C441e3b4A..
"Én is megjártam ugyanis az onkológiát, mint beteg (urológia) és kérdeztem az orvosomat és az onkológusomat is, hogy a cigivel összefügg-e az én betegségem. Azt a választ kaptam, hogy nem bizonyított... "
Kb. minden szervünknek lehet rosszindulatú daganata, nem is egyféle. A tüdőnek pl.lehet laphámrákja, kissejtes tüdőrákja, ilyen rákja, olyan rákja. Nem, nem mindegyik mutat összefüggést a dohányzással. De van, amelyik nagyon is. És nem csak a tüdőrákkal lehet összefüggésben, hanem még másik x féle ráktípussal.
Attól, hogy a tiédnek a kapcsolata a dohányzással nem bizonyított, attól még van másik x darab, aminél meg igen.
Mint mondta, heti szinten látok dohányzással összefüggő halálesetet. Nem feketére színezett színezett tüdőket a youtube-on, hanem konkrét daganatokat nézegetek a patológián.
"Tényleg olyan káros. A patológián elég sok esetet látok, aminek erős köze van a dohányzáshoz."
Ezt írtam. Nem tudom ebből miért az jött le neked, ami.
Egyébként meg nem csak a daganatokhoz van köze. Hanem mondjuk az érelmeszesedéshez, tüdőembóliához. Amiben szintén nagyon szépen bele lehet halni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!