Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Szerintetek a dohányzás...

Szerintetek a dohányzás tényleg olyan káros, amilyennek mondják, és igaz az a sok rémtörténet, amit hallani lehet róla, vagy csak el van túlozva?

Figyelt kérdés

2012. márc. 8. 19:38
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
27%
Tényleg olyan káros. A patológián elég sok esetet látok, aminek erős köze van a dohányzáshoz.
2012. márc. 8. 19:39
 2/27 anonim ***** válasza:
86%

Tényleg!

Az apám belehalt - tüdőrákos volt. :(

2012. márc. 8. 19:42
 3/27 anonim ***** válasza:
86%
Ha van rá alkalmad nézzél meg egy dohányos tüdőt.Mindjárt fel is fogod,hogy miért káros,hogy a legtöbb dohányos(aki erős bagós) idős korára miért kínlódik levegőhiánnyal stb..Nincs eltúlozva..sőt inkább nincs kelőképpen felvilágosítva az ember.
2012. márc. 8. 19:43
 4/27 anonim ***** válasza:
5%

Persze a sok rémtörténet meg fekete tüdő a youtube-on...

De kérdezz meg már egy onkológust, hogy mi a helyzet valójában. Aki tüdőrákos persze annak nem tesz jót, sőt sietteti a véget, de ha valaki egészséges, akkor nem téma a cigi szerintem. Én is megjártam ugyanis az onkológiát, mint beteg (urológia) és kérdeztem az orvosomat és az onkológusomat is, hogy a cigivel összefügg-e az én betegségem. Azt a választ kaptam, hogy nem bizonyított...

Persze megijedtem és leszoktam, de senki nem mondta és meg sem kérdezte, hogy cigarettázom-e. Szóval itt a pont szerintem..

2012. márc. 8. 19:47
 5/27 anonim ***** válasza:
84%
Sajnos igen, igaz csak hosszútávon erős dohányzás után jönnek ki a ártalmai, de benne van a dologba. Szegény nagyapám nagyon erős dohányos volt, de bírta a tüdeje, 3 éve döntött úgy hogy abba hagyja mert úgygondolta minek az neki, és akkor hagyta abba az ivást is olyan elvonási tünetei lettek hogy orrvérzése volt szédülése és még sorolhatnám. Vissza kellett vennie az ivást meg a dohányzást és fokozatosan szakértői segítséggel szokhatott le ez nem vicc. Sokáig volt kórházban is kapott teljes kivizsgálást és a tüdeje ugyan nem volt rákos de le volt benne rakódva valami kátrány ami előbb utóbb tüdőrákhoz vezethetett volna. Nagyapám él még ugyan de nagyon szenved már szegény és a cigaretta miatt, már nehezen kap levegőt már attól elkezd lihegni ha kimegy a kertbe fát bevinni, ezt már nem engedjük neki és minden második nap munka után rögtön beviszek neki a kazán mellé annyit hogy 2-3 napig ne kelljen. Sajnos már hozzánk is csak nagyon ritkán tud lesétálni pedig nem is lakunk messze és bizony komoly gondok vannak már nála:S
2012. márc. 8. 19:48
 6/27 anonim ***** válasza:
35%
Tényleg káros. Bár azt nem tudom, mennyire igaz, hogy a passzív dohányzás károsabb-e, mint az aktív.
2012. márc. 8. 19:49
 7/27 anonim ***** válasza:
87%

Tényleg! Magyarországon 10 tüdőrákos betegből 9 dohányzik, és egy dohányos átlagosan 14-15 évvel él kevesebbet, mint egy nemdohányzó. Most akkor megéri dohányozni? Úgy van ahogy előttem mondták, Magyarországon a felvilágosítás a dohányzás káros hatásairól, enyhén szólva is eléggé gyér, de leginkább semmilyen.

Rövid ismertető:

http://www.youtube.com/watch?v=lCb8MbviHqY&context=C441e3b4A..

2012. márc. 8. 19:52
 8/27 anonim ***** válasza:
86%

"Én is megjártam ugyanis az onkológiát, mint beteg (urológia) és kérdeztem az orvosomat és az onkológusomat is, hogy a cigivel összefügg-e az én betegségem. Azt a választ kaptam, hogy nem bizonyított... "

Kb. minden szervünknek lehet rosszindulatú daganata, nem is egyféle. A tüdőnek pl.lehet laphámrákja, kissejtes tüdőrákja, ilyen rákja, olyan rákja. Nem, nem mindegyik mutat összefüggést a dohányzással. De van, amelyik nagyon is. És nem csak a tüdőrákkal lehet összefüggésben, hanem még másik x féle ráktípussal.

Attól, hogy a tiédnek a kapcsolata a dohányzással nem bizonyított, attól még van másik x darab, aminél meg igen.

Mint mondta, heti szinten látok dohányzással összefüggő halálesetet. Nem feketére színezett színezett tüdőket a youtube-on, hanem konkrét daganatokat nézegetek a patológián.

2012. márc. 8. 19:54
 9/27 anonim ***** válasza:
3%
Akkor meg azt írd, hogy van 1-2-3 féle daganatos betegség, ami összefügghet a cigivel. Mert a hsz-edből az jön le, hogy szinte mindenki a cigibe hal bele.
2012. márc. 8. 19:59
 10/27 anonim ***** válasza:
87%

"Tényleg olyan káros. A patológián elég sok esetet látok, aminek erős köze van a dohányzáshoz."

Ezt írtam. Nem tudom ebből miért az jött le neked, ami.

Egyébként meg nem csak a daganatokhoz van köze. Hanem mondjuk az érelmeszesedéshez, tüdőembóliához. Amiben szintén nagyon szépen bele lehet halni.

2012. márc. 8. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!