Mit tegyek mindig megígéri, hogy leteszi a cigit és utána csak meghazudtol!?
Ne hisztizz!Nem tudom mióta vagytok együtt,de ha kisbabátok van,akkor már hosszabb ideje.Eddig nem dohányzott?Ha igen,eddig nem zavart a cigifüst?Ha eddig is zavart,miért vállaltál kisbabát,mielőtt tisztáztátok volna,hogy ha nem szokik le,nem fogsz többet odabújni hozzá.Szereted egyáltalán ? Gondolsz arra,hogy a gyerekednek apára is szüksége van? Mindenáron tönkre akarod tenni a házasságodat?A dohányzásról nagyon nehéz leszokni,még akkor is,ha valakiben megvan az akarat.És még nehezebb akkor,ha a munkahelyén,vagy otthon állandóan stressznek van kitéve.A veszekedés pdig az.
Gondold végig,mit akarsz. Elvált asszonynak gyerekkel nem olyan egyszerű az élete.És semmi biztosíték,hogy a következő férfi különb lesz,és a gyerekednek jó apja lesz.
21.04-es
Ne Te kerd szamon a kerdezot,hanem probalj meg neki segiteni.
Igen is karos a cigi,es rohadt budos is,meg annak is aki cigizett anno.Es mi az,h ne hisztizz?Hat nem is ertem komolyan,h ennyire korlatolt emberek vannak.
Meg kell vhogyan ertetni a paroddal,h nem szeretned,h tonkre menjen a kapcsoaltotok,es szeretned h kompromisszumot tudna kotni ebben a temaban.Es igen is le lehet tenni a cigit,h akarja vki akkor le lehet tenni,nekem is sikerult 10 ev dohanyzas utan,es En is utalom,h a parom szaja a cigitol buzlik.
Sajnos En is ebben a helyzetben vagyok,de eddig nem sok sikerrel jartam,de remelem,h megerti,h ez nem jo,es meg tudja tenni magaert is es ertem is,nekem sikerult akkor neki is fog.
Es ne azokra figyelj akik a dohanyzas melett kampanyolnak,mert ennek nem az a megoldasa,h akkor viseld el,mert itt mar nem csak a sajat,de a gyereketek egeszsegerol is szo van.
kitartast
Szerintem nem jogos a kérésed a párod felé, a dohányzás szenvedélybetegség, nem lehet egyik pillanatról a másikra csak úgy letenni, vagy csak nagyon ritkán. Nem várhatsz el a párodtól ekkora áldozatot. Amikor megismerkedtetek dohányzott vagy később kezdte el? ez fontos. Mert ha akkor így elfogadtad, most is el kell. Bizony, az élet kompromisszumokról szól ahogy írtad. Miért kéne neki megalkudnia? Miért nem vagy képes te kompromisszumra?
Eddig ment? Ne csak a gyermeked egészségét nézd, az is fontos milyen légkörben nő fel, az állandó veszekedések emiatt és később akár a válás sokkal többet árt neki mint a cigifüst. Az én párom is dohányzik, viszont mi megállapodtunk abban, hogy a házban nem gyújt rá, és ha pl. rendezvényre vagyunk hivatalosak ott is megállja. Az a baj, hogy a párod valószínűleg azért ígér fűt-fát hogy kicsit nyugta legyen, és addig sem nyaggatod ezzel. Biztos neked is van olyan dolog vagy tevékenység amiről nem szívesen mondanál le. Neked hogy esne ha a párod vagy valaki megkérne hogy ne tedd többé? Gondolom szenvednél nem kicsit. Mert ott a tudat, hogy szereted azt az embert aki ezt kérte de benned meg ott az a nagyon erős késztetés hogy megtedd. Nem irigylem a párod, biztos sokat őrlődik emiatt. Szerintem ha eddig nem sikerült eredményt elérned ezzel jobb lenne ha nem mondanád többször. Légy megértő, biztos te sem vagy tökéletes, benned is van hiba, csak elfogad így ,mert szeret!
Közben kezdett el dohányozni, amikor jártatok?
Ha nem, akkor nem jogos az utasítgatásod felé.
A szobában dohányzik? Mert akkor tahó, és ha gyerek mellett akkor más szemétségei is lesznek majd a gyerek felé, mégha csak figyelmetlenségből is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!