Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Akik panaszkodnak, hogy nincs...

Akik panaszkodnak, hogy nincs pénzük, azok mennyit cigiznek el egy hónapban?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nagyon sok olyan család van, akiknek semmi rossz szokásuk (cigi, pia, játék stb) nincs, és így is nehezen élnek, őket nem szeretném megbántani a kérdéssel!

Azokat kérdezem, akik egyik hónapra élnek, és nem hajlandóak leszokni, mi az oka, hogy nem teszitek le a cigit?? Miért jobb több tízezer forintot cigire költeni, mint azt a pénzt félretenni, vagy a gyerekeitekkel/párotokkal szórakozni??

2012. jan. 23. 20:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nálunk a családban mindenki cigizik rajtam és kisebb tesómon kívül (anyám, élettársa, húgom, mamám). Rengeteg pénz elmegy erre, közben meg nem állunk jól, hónap végére sokszor kajára sincs pénz. De olyan szegények még nem voltunk, hogy cigi ne lett volna... ha csak 1000 Ft van itthon, akkor abból is előbb a cigit veszik meg, mint kaját. Én ezt felelőtlenségnek tartom, de megmagyarázni, megérteni az ő gondolkodásukat nem lehet.

Nehéz leszokni, de azért nem lehetetlen...

2012. jan. 27. 12:53
 12/16 anonim ***** válasza:
Egyedül élek, 150 ezret keresek, és kb 15 ezret cigizek el. Tudom hogy abba kéne hagyni, de egyelőre képtelen vagyok, pedig szeretném. Sajnos a nikotin az egyik legkomolyabb függőség, nem csupán rossz szokás.
2012. jan. 27. 16:01
 13/16 anonim ***** válasza:

én cigiztem vagy 4évig. Nem egy nagy idő, de életem egyik legszebb szakaszát csesztem el vele :D 15től 19éves koromig cigiztem, nem túl sokat, de sokszor heti 2-3doboz is elment, sőt a végefelé voltak időszakok, amikor napi 1doboz is akár.

Egy állandó keresetű embernek nemnagyon tűnt volna fel, bár lehet ő is érezte volna, én viszont diák voltam, alig volt pénzem, és ilyen hülyeségre ment el :D de abbahagytam a dohányzást, és azóta szebb a világ:D

2012. febr. 7. 21:27
 14/16 anonim válasza:
Nálunk ugyan ez a helyzet. Ha esetleg szólni merek, egyből megkapom, hogy csak ez az egy szórakozása van, arra költi a pénzét amire akarja. Rám sokszor nincsen pénz, mégis én hallgatom a panaszkodást.
2012. febr. 8. 09:41
 15/16 anonim ***** válasza:
Én már írtam ide választ, de még eszembe jutott valami. Anyámnak soha nem volt pénze, mindig sipákolt ezért, de cigire meg kishúgomnak drága édességre minden nap volt pénze. Ha megkérdeztem volna, hogy ha nincs pénz, ezeket miért veszi, dilis lett volna. Egyszer a kávézásra kérdeztem rá normálisan, hogy mire jó, erre is az volt a válasz, hogy mi közöd hozzá. Én nem ilyen stílusban kérdeztem, hanem érdeklődve, de mindegy... Az emberi bunkóság határtalan...
2012. febr. 8. 12:20
 16/16 anonim ***** válasza:
76%

Azért nem szoknak le,mert a nehéz körülmények között úgy érzik,hogy a dohányzás az egyetlen örömük az életben.Próbálj meg egy alkoholista apa mellett mentálisan és függőségektől,lelki betegségektől mentes életet élni.Q nehéz.A leszokás többnyire azoknak megy könnyebben,akik lelkileg egészséges környezetben nőttek fel.

Én leszoktam,de magamra veszem,amikor ilyen undorítóan diszkriminálják a dohányosokat.Aki rossz körülmények között él,lelkileg beteg és dohányzik,az dögöljön meg?Kicsit toleránsabbnak kéne lenni...nehéz kimászni a gödörből,főleg,ha nem csak a dohányzás a baj.

2012. márc. 21. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!