Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Akik panaszkodnak, hogy nincs...

Akik panaszkodnak, hogy nincs pénzük, azok mennyit cigiznek el egy hónapban?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nagyon sok olyan család van, akiknek semmi rossz szokásuk (cigi, pia, játék stb) nincs, és így is nehezen élnek, őket nem szeretném megbántani a kérdéssel!

Azokat kérdezem, akik egyik hónapra élnek, és nem hajlandóak leszokni, mi az oka, hogy nem teszitek le a cigit?? Miért jobb több tízezer forintot cigire költeni, mint azt a pénzt félretenni, vagy a gyerekeitekkel/párotokkal szórakozni??

2012. jan. 23. 20:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

A cigiről való leszokáshoz nem elég csak az akarat! Nagyon kevesen tudnak csak akarattal leszokni.

16 évig cigiztem,és 20 éve hagytam abba,gyógyszer segítségével. (Ma ennek is nagyon magas ára van).

Ez első hónapokban a környezetem nehezen viselt el,mert mindenen begorombultam. Az étvágyam megnőtt,jóval többet ettem,mint előtte. Meghíztam 15 kilót (nagyon nehéz volt utána lefogyni)

Azok az ismerőseim,akik szintén leszoktak,ugyan ezt tapasztalták.

Nem olyan egyszerű dolog ez,mint sokan hiszik,vagy a propaganda állítja.

Ez nem változtat azon a tényen,hogy a cigi sokba kerül.

2012. jan. 23. 20:38
 2/16 A kérdező kommentje:

Hát biztos nehéz leszokni, de én úgy látom, hogy az emberek többsége nem is akar, aki meg tényleg akar, az meg is tudja tenni. Pl nagypapám majdnem 40 évig cigizett, egyik napról a másikra leszokott.

én inkább azt hallom több helyről, hogy "a cigi az egyetlen szórakozásom, nem szokok le"...

2012. jan. 23. 20:48
 3/16 anonim válasza:
Van egy egészség/dohányzás kérdés kategória, oda kellett volna kiírnod a kérdést.
2012. jan. 23. 22:51
 4/16 A kérdező kommentje:
De ez nem egészségügyi kérdés, amit kérdeztem...
2012. jan. 23. 22:55
 5/16 anonim ***** válasza:
Nem egy egyszerű dolog. Egy idő után az életed részévé válik. Másrészt megszokod, hogy ha ideges vagy elszívsz egy cigit és nyugi van.
2012. jan. 24. 02:08
 6/16 anonim ***** válasza:
Valaki azt mondta, hogy ha nem cigire, akkor édességre pazarolna el "tizenakárhányezer" forintot. Szerintem is pazarlás a cigire költeni főleg annak, akinek nincs is pénze. Cigitöltés olcsóbb, de károsabb is... Amúgy szerintem mindenki úgy döglik meg, ahogy akar. :)
2012. jan. 24. 11:39
 7/16 A kérdező kommentje:

Persze, mindenki úgy döglik meg, ahogy akar, ez így van.

Csak a gond az, hogy pl. legjobb barátnőm szülei cigiznek, min. 30.000 Ft megy el egy hónapban rá, amikor barátnőm megkéri az anyukáját, hogy hozzon neki ezt vagy azt a boltból (nem nagy dolgokat, mondjuk egy doboz müzlit) akkor azt mondja, hogy az drága, nem hoz, de azért a 2 doboz cigi naponta belefér a költségvetésbe...

ugyan ez van barátomnál: ameddig nem tudott dolgozni, mindig úgy kellett kikönyörögni az apjából pénzt bérletre, és csak annyit adott neki, amennyi a bérlet, kajára vagy szórakozásra semmit, de megvette magának előre a karton cigit...

Itt kezdődnek a gondok, amikor a gyereked elé helyezed a saját "szórakozásodat", ami ráadásul még beteggé is tesz, hogy utána a gyereked gondoskodhat rólad évekig, eg mászkálhat a kórházba, az a gyerek, akinek a cigi miatt nem vettél meg egy doboz müzlit...

2012. jan. 24. 11:56
 8/16 anonim ***** válasza:
0%
Mennyit ugyan ember, annyit amennyit te megfalsz és ha sok pénzed van adhatnál szegény dohányosoknak teeee spóroljál ha akarsz, ne üsd bele az orrod a más dolgába, mit kell itt szemtelenkedni hö? paraszt.
2012. jan. 24. 15:54
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes hozzászólást, sokat segített! :)
2012. jan. 24. 17:39
 10/16 anonim ***** válasza:
Én már leszoktam (feleségem is), de ketten, havi 38-45 ezret szívtunk el...
2012. jan. 27. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!