Mi lesz velünk dohányzókkal? Ha már az utcáról és az otthonunkból is kirekeszt az állam?
Az egyik legnagyobb összeg a dohányzók által kerül az államkincstárba...
Ha úgy gondolják, hogy ez a pénz nem kell nekik/nekünk, akkor betiltják a dohány árusítását és a fogyasztását is. De ennek elég kicsi a valószínűsége szerintem!
Viszont ebben az esetben marad a házi termesztés, vagy illegális beszerzés, esetleg a cigaretta letétele.
Illetve az ország elhagyása is alternatíva lehet még.
Nagy vonalakban ezek az alternatívák jutottak eszembe első nekifutásra.
Lemondunk a cigarettázásról
Ellenvetés ?
Nos. Először is megjegyezném mint dohányos.
Elméletileg, demokráciában élünk. Szabad választási jogok vannak. Most úgy néz ki, hogy jelenleg behozott törvény, hátrányos megkülönböztetésbe szorították a dohányosokat.
Van aki nem bírja a cigifüstöt, rendben megértem. De akkor ne mennyen be dohányzóba, ne szálljon fel dohányzós szakaszra a vonaton. Dohányosok, szívják a cigit a buszon,kórházi szobában? Jah nem. Hány olyan eset hallottatok mikor pl vonaton, egy dohányzós fülkébe megkérdi a dohányos a többieket "nem zavarja, ha rágyújtok" Te isten, mekkora bunkóságra vall ugye? Üldözni kell őket. Ilyen címszóval, hogy káros az egészségre, ugyan így beszigoríthatnák az alkoholfogyasztást, extrém sportokat, szépítő plasztikákat.
Ezek is mind egészségkárosító hatásúak. Vagy pl nem is régen, olcsó volt a citrom. Vették mint a cukrot. 6-hónap múlva benyögik, Bocsi, abban a citrom rákkeltő volt.
Egy dohányos, egyszer sem hányta össze a várost hajnalban, rókákból formálva a városi közképet és a magából kiadott terméket, turistalátványosságnak titulálja. Az viszont fertőzés veszélyt is rejteget.
Aki dohányzik szívhat egymásután 3 szálat, akkor sem lesz a nikotintól bódult elmeállapotú és nem kezd el erőszakoskodni, nem lesz pl családi tragédia.
röviden tömören ennyi.
Jaj, majdnem kifelejtettem. Egy dohányos, nehezebben kap el fertőző betegségeket. (füst öli a bacikat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!