Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan tudnék leszokni a...

Hogyan tudnék leszokni a dohányzásról?

Figyelt kérdés
Kinek, hogy sierült, milyen módszerekkel?
2009. máj. 17. 13:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Csakis úgy,hogy leteszed, és soha nem szívsz több cigit.Máshogyan nem lehet. Én 40 éve dohányzom,asztmás lettem(nem gyógyítható), és hidd el: megfizethetetlen az oxigén!!!!!!
2009. máj. 17. 13:58
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Erővel, kitartással és akarattal. Másképp nem lehet. El kell dönteni hogy leteszed és le kell tenni. (Én még nem voltam elég erős és kevés az akar is sajnos.)
2009. máj. 17. 14:01
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én egy ideje nem gyújtottam rá, és ez úgy történet, hogy jószerével valahogy elfeledkeztem a cigiről. Hogy vegyek, meg rágyujtsak, meg ilyenek. Aztán eltelt pár nap, és eszembe jutott, de akkor meg jobban belegondolva nem kívántam, mondom akkor minek. Gondoltam majd ha kívánom. Azóta nem kívántam, meg, ugyhogy nem is gyujtottam rá vagy másfél hónapja, de nem tudom mi lesz, lehet, hogy leszoktam róla? (Előtte már egyszer leszoktam 2 évre, most legutóbb 4 évig cigiztem napi egy dobozzal, csak azért írom, mert amíg szívtam, tényleg úgy éreztem, hogy nem bírnék meglenni nélküle) Szóval nem tudom...

de ha sikerül, írd meg ide, és drukkolok.

2009. máj. 17. 14:04
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám két éve tette le egyik napról a másikra, ő sem kívánta, akkor derült ki, hogy cukros, valószínűleg a szervezete tudta, hogy nem kell még a cigi is neki.

Előtte voltak már próbálkozásai, de akkor a falat kaparta.

Most viszont egyáltalán nem hiányzik neki szerencsére.

2009. máj. 17. 14:16
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Csak egy észrevétel. Valóbban el kell dönteni, hogy akkor többet nem gyújt rá az ember, hogy ugye tudja hányadán is áll (mármint a dohányzással), mi az álláspontja. De nekem még sosem sikerült akarattal letennem a cigit, pedig több100x megpróbáltam. Amikor sikerült, abban nem volt akaraterő, vagy erölködés, csak megtörtént, és sajnos persze nem tudom az okát. Így már 3x hagytam abba cigit évekre, nem 1-2 hétre hónapra, tehát tényleg abbahagytam. A visszaszokás mindíg súlyosan befolyásolt állapotban történt, és ugyancsak nem tudom hogyan (mármint a körülményeit igen, de hogy hogy jutott eszembe, azt nem). Ugyanis ha 1x rágyújt az ember, szerintem majdnem biztos, hogy vissza is szokik a cigire. Sok sikert, szép napot.
2009. máj. 17. 14:20
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez az egész az agyadban dől el. Egy dolgot kell eldöntened: EMBER vagy, vagy egy palimadár. Mi is a dohányzás? Egy függőség, egy kamu, egy drog, amivel rabságban tartanak. Egy függőség, amiért fizetsz, önmagadat zárod börtönbe. Fel kell tenned a kérdést magadnak: tényleg ilyen hülye vagyok, hogy egy doboz szart szívok el nap mint nap, amire ráadásul rá van írva, hogy a dohányzás HALÁLT okoz? Fizetek azért, hogy tönkretegyem az egészségem, és a pénzem a multinacionális, globalista nagyvállalatoknak adom? Mi vagyok én, ember, vagy szellemi fogyatékos?

Azt is meg kell nézni, ki a fő dohányzó réteg. A legtöbb elesett, csóró, adósságcsapdában és kamatrabszolgaságban tengődő, kifogást kereső, gyenge jellem. Te minek tartod magad? Tedd fel a kérdést minden cigi előtt: ember vagyok, vagy egy darab, gyenge szar? Használok magamnak azzal, ha elszívom ezt a koporsószeget? Normális dolog füstöt inhalálni minden nap? Nem tudnám ezt az időt hasznosabban eltölteni? Én is a csórók, gyengék közé akarok tartozni örökre?

2009. máj. 17. 22:00
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én másfél éve nem dohányzom. Imádtam cigizni. Tudtam, hogy rossz, mégis szerettem. Tényleg igaz, amit sokan írtak itt, hogy elhatározás, kitartás és akaraterő kell hozzá. Én egyébként kipróbáltam leszokást könnyítő (nikotinéhség csökkentő) eszközöket. Pl. tapasz, szopogató cikorka, rágó- Ezek spec. nikotin tartalmúak voltak. Szenvedtem mellettük egy idő után. Végül a biorezonanciás kezelés óta nem gyújtottam rá. Csalás, ámítás, trükk, fogalmam sincs. Lehet. Leszarom, mert végülis azóta nem cigizek. Érdekes, hogy nem szenvedtem vele, mert nagyon sok folyadékot kellett innom. Bevallom, hogy sokat megkívánom a cigit mostanság is. Bánt is a dolog, hogy már sohasem fog ez elmúlni, de van akaraterőm mostmár, és tudom, hogy én lennék a világ legnagyobb marhája, ha ezek után újra rágyújtanék. Előtte én is megpróbáltam letenni már nagyon sokszor, de max. 2 hónap után már nem bírtam, annyira szenvedtem. Azt mondtam, hogy csak egy szál, aztán már jött a többi. Tényleg igaz, hogyha egy szálat is elszívsz, újra visszaszoksz. Olyan nincs, hogy te kivétel vagy, különben miért is akarnád elszívni "csak" még azt az egy szálat. Levontam a következtetést. Ha nem akarok visszaszokni, sohatöbbet nem szabad egy szálat sem elszívnom. Hogy milyen érzés ebbe belegondolni? Szar. Nagyon, de ez van. 25/L
2009. máj. 19. 19:25
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Én Allen Carr - Végre nem dohányzom! c. könyvét olvastam, amitől végleg leszoktam múlt nyáron, pozitívan, nevetve, egy perc nehézség nem volt benne! Azóta több barátom és családtag leszokott vele. A legjobb az egészben, hogy bizonyítja, hogy testileg milyen egyszerű leszokni a nikotinról: szinte csak egy csettintés.

[link]

Azóta nem hogy nem kívánom, de undorodok tőle! És bizton állíthatom (ismerőseimmel együtt), hogy a legjobb módszer!

Sok sikert. Üdv!

2009. máj. 23. 10:02
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Én 17 éves vagyok és még 1x sem gyújtottam rá! Soha! Viszont 9 en vagyunk az osztálybol, emmől 2 lány nem cigizik és 7 fiu közül csak én nem! Nem is kivánom, ugyhogy az a tanácsom hogy el sem kellett volna kezedni, és az a tanács, hogy ha cigire gondolsz, ülj le valahová és mig el nem mulik addig ül ott!! És beszélj valakivel telefonon.szerintem ha ezt töbször is megismétled el fog mulni!
2009. máj. 23. 12:48
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Szió!

Én 8 évig cigiztem, és abba hagytam. Vettem Nikorette rágót, és ha rám jött , h megkívántam, akkor elrágtam a rágót. Olyan adag nikotint ad, hogy nem is kell a cigi!!!

2 hétig ez volt, és azóta eltelt 2 év, és nem gyújtottam rá, nem is gondolok rá, eszembe se jut!!! Sok sikert!

2009. máj. 26. 00:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!