A dohányzásról tényleg olyan nagyon nehéz leszokni mint ahogy azt mondják?
Mindenkitől ezt hallom aki dohányzik.
De, hogy lehet, hogy ennyi gyenge ember van? Nem lehet, hoyg simán le lehetne szokni, csak nehéz úgy, hogy a boltba meglehet venni, meg mások megkínálnak?
Szóval mi van, ha dohányozna valaki, egyik nap elszívná az utlssó szálat, és másnap nem menne sehova boltba, így nem tudna venni, és nem kérne senkitől.
Szerintem így simán le lehetne szokni, mondjuk 2 hét alatt.
Így szerintem sok dologról le lehetne szokni, mint az energia italról. Régen én is naponta megittam egyet, de aztán így csináltam, hogy nem mentem többé boltba, és elmúlt az az érzésem, hogy inni kéne egyet.
A cigivel ezt nem lehet megcsinálni?
Ha könnyű lenne, akkor fele ennyi dohányos lenne, és nem kellene ennyi leszoktatószer.
De valakinek könnyen megy. Apám pl. elolvasott egy cikket, ami eléggé részletesen leírta a káros hatásait, és utána elég hamar leszokott róla, holott erős dohányos volt.
(pedig nem rendelkezett nagy akaraterővel)
Én is azt hittem, hogy nehéz, de meghallgattam Allen Carr Rövid úton leszokni a dohányzásról c.(hangos)könyvét, és 10 és után egyik napról a másikra letettem. 1 hónapja nem dohányzom, nincsenek elvonási tüneteim, és a hiedelemmel ellentétben nem "ex-dohányos" vagyok, nem "letettem a cigit" hanem "nem dohányos"-sá váltam. És ez a trükk, hiszen a nem dohányzó ember (értelemszerűen) nem kattog azon, hogy nem dohányzik :)
Mindazonáltal úgy gondolom, hogy az, aki nincs rászokva, nem tudja, miről beszél. Persze, úgy lehet leszokni, hogy az ember nem gyújt rá... ez remek ötlet, szabadalmaztatni kéne ;)
A baj csak az, hogy a dohányos mindenféle egyéb tévképzetet társít a dohányzáshoz, mert másoktól is ezt hallja (ellazít, enélkül nem olyan jó elmenni kávézni, a 10 perces szünetben mi más lehet csinálni stb.) és ez az, ami hülyeség, mert a dohányzás pusztán a nikotintól való fizikai függés, és mint ilyen, könnyű róla leszokni. Ha valóban lelki függés lenne, akkor lenne nehéz. De nem az, csak azt hisszük :)
Én is ezt hittem, 10 évig. De ma már fel nem tudom fogni, hogy dohányozhattam egyáltalán bármikor is.
Szóval hajrá, vegyétek meg (kb 2-3 doboz cigi ára), hallgassátok meg, és örüljetek neki, hogy már nem vagytok dohányosok!
Allen Carr módszeréről egyre többet olvasni kishazánkban is, pl ezen a honlapon [link] de külföldön már jóval ismertebb ez a leszokási módszer.
Allen Carr maga is láncdohányos volt, napi 100 szál cigivel, de sikerült letennie. Módszere úgy terjedt el, hogy ismerősei tudakolták tőle, hogy hogy tette le, majd kiscsoportos foglalkozásokon mondta el, majd született belőle egy könyv is, amely már 13 millió példányban kelt el a világban. Az egyik leghatásosabb, legtöbb embernél működő leszoktató módszer lett a világon.
Bizony, aki most dohányzik, s arra vágyik, hogy végre megszabaduljon ettől, annak tényleg egy mankó, egy erős támasz lehet Allen Carr módszere, ezért mindenkinek csak ajánlani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!