Miért gondolják azt a dohányosok, hogy a törvények, és nemdohányzók, ellenük vannak? Miért nem gondolják úgy, hogy értük, és mindenki egészsége védelmében?
Én speciel azért gondolom mert a törvényhozók hajlamosak szubjektíven és néha bután gondolkodni. Az nem lenne megoldás, hogy minden szórakozóhelyen és az utcán is szüntesség be a dohányzást. Nézzétek meg csak az amerikai éttermeket. Van dohányzó és nemdohányzó részleg. Ha ezt bevezetnék a kocsmákban is itthon, nem lenne senkinek semmi kellemetlensége. A legtöbb szórakozóhely amúgy is több részlegből, teremből, szobából áll. Egyszerűen csak ki kellene tenni egyik oldalra a dohányzó, másikra a nemdohányzó táblát. A buszmegállóba pedig egy olyat, hogy 3 méteres körzetben nem lehet rágyújtani, 3 méterrel odébb pedig mind2 irányban nagy hamussal ellátott kukát lehetne kitenni, így nem éktelenkednének mindenhol csikkek. A forgalmasabb bevásárló utcákon sem ártana a dohányzási tilalom! Simán meg lehetne oldani ezt a problémát egy kevés józan ésszel de a politikusok annyira sem képesek, hogy a többmilliárdos kampánypénzből pár milliót lecsippentsenek néhány öntapadós matricára. És arra sem, hogy pár sort befirkantsanak a BTK-ba: Aki megszegi a dohányzási tilalmat annak minimum 30 ezrres csekk.
Egy dohányzó.
Az ilyen hozzáállású emberek miatt lesznek a dohányosok is még pofátlanabbak, hisz ha neked semmi nem jó, akkor minek erőlködni. Mellesleg nem nehéz kitalálni, hogy a füstelszívóba megy a füst és nem a nemdohányzó részlegbe.
A másik meg, hogy majd a saját lakásodban eldöntöd, ki hol dohányozhat, a szüleidében nem.
én is dohányzom, DE azt gusztustalannak tartom, ha valaki mások képébe fújja a füstöt. Részemről én buszmegállóban inkább arrébb állok, ha jön a buszom, akkor eloltom valahol és a csikket a kukába dobom. Semmivel sem kerül több időbe, mintha ott állnék, de két-három méter távolságot tartok a nem dohányzóktól, ha feléjük fúl a szél, akkor akár többet is. Ha pedig étteremben/szórakozóhelyen gyújtok rá, akkor igenis hátrafordulok/oldalra nézek és szépen megkérdezem, hogy zavarja-e a mellettem/mögöttem ülőt, ha rágyújtok... nem nagy dolog, de szerintem ez így fair. Azért, mert én dohányzom, nem köteles mindenki más szívni a füstömet, ez számomra egyértelmű. A lakásban is dohányzunk a párommal, de mindig ég egy gyertya/füstölő, ami elveszi a szagát és gyakran szellőztetünk, ha nem dohányzó vendég van nálunk, akkor ha rá akarunk gyújtani, igenis megkérdezzük, és ha zavarja, kimegyünk a konyhába az ablak mellé. van egy macskánk, alapszabály, hogy ha bármelyikünk rágyújt, azt nem a maccsal az ölében teszi. Ugyanakkor azt nem értem, miért kell aluljárókban is betiltani... csak meg kne tanulni tolerálni a többi ember viselkedését/szokásait, rögtön nem lenne semmi probléma... de sajnos ez itthon "nem divat" ...
Hogy a kérdésre is válaszoljak: Igen, sok dohányos így érzi, de nekem az a véleményem, hogy semmi ilyesmiről nincs szó, legalábbis egyelőre... Igen, sok helyen meg lehetne/kéne oldani a dohányzó-nem dohányzó részlegek ügyét, mert nem egy olyan hely van, ahol inkább nem gyújtok rá a kijelölt részlegben sem, mert három centivel mögöttem ott ül egy kismama a babájával... persze az már a nem dohányzó részleg, de erről a füstöt senki sem tájékoztatja :)
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!