Mennyire hiteles egy dohányzó tüdőgyógyász, vagy erre a szakra csak nemdohányzók jelentkezhetnek?
Mennyire hiteles egy férfi, mint nőgyógyász?
Szerintem attól még hogy tisztában van a dohányzás káros hatásaival, a saját magánügye hogy dohányzik, vagy sem. Sőt, a legtöbb orvos dohányzik, pedig nem csak a tüdőgyógyászok tanulnak a cigaretta kártékony hatásáról.
Az egészsége mindenkinek a magánügye, Ha az orvos azt mondja hogy szokj le, és te rámutogatsz hogy dehát maga is dohányzik, akkor azt mondja majd, hogy akkor dögöljél meg mit bánom én, szóltam, hogy tedd le ha jót akarsz, ha nem akarsz, ez van.
Nem az a dolga hogy példát mutasson, hanem hogy meggyógyítson. A szülők dolga a példamutatás, meg a tanároké...kisgyerek korig, szerintem felnőtt embereknek nem kell példát mutatni.
Amúgy meg mi az egész értelme, ha nem a pillanatnyi, és a hosszú távú örömök. Bent van, egész nap betegekkel foglalkozik, tiszta stresszes élet, itthon nevetséges fizetés, még munkát sem kap, évekig ingyen dolgozhat, meg mittudom én, még feljebb sem léphet, csak ha kihalnak a felettesei, had legyen már meg a pillanatnyi öröme olyan formában, ahogyan ő azt akarja.
Az a baj, hogy szerintem egy orvos aki dohányzik soha nem fogja azt mondani a betegnek, hogy tegye le a cigit..
Mivel ő is cigaretta függő, így szerinte nincs a dohányzban semmi rossz.. az ilyen orvosoktól jönnek az olyan szövegek, hogy "ugyan annyi nemdohányzó hal meg mint dohányos", "én már 70éves vagyok, 10 éves korom óta dhányzok, de mégsincs semmi bajom től", stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!