19éves barátomat nem tudom leszoktatni se lebeszélni a dohányzásról, tudom hogy neki kell akarnia de engem zavar a füst. Hagyjam rá a dolgot vagy mit tegyek hogy leszokjon? !
Egyáltalán nem igaz amit itt előttem mondanak. Mi a franc jó abban hogy valaki füstöt szív be a tüdejébe, büdös az egész pofája és még fizet is érte.. Undoríti dolog a doháynzás nehogymár itt kampányolj mellette!
Nem tudom elképzelni hogy lehet megcsókolni valakit akinek bűzlik mindene a cigitől.. pfuj! Ha téged zavar a füst, akkor mondd meg neki. Ha ezt nem hajlandó figyelembe venni akkor meg érdemes elgodolkodnod hogy tényleg mellette akarod-e élni az életed..
A második válaszolónak üzenném, hogy jó lenne már tudnia, hogy jogok ott kezdődnek, amikor más jogok nem sérülnek! Az egészséghez való jog jog (jogszabályokban törvényben lefektetett), mert fizetjük a tb-t, ha valaki megbetegszik, akkor a közösség pénzéből meg kell gyógyítani! Az egészséges élethez minden embernek joga van! A szenvedélyekhez nem kötődik jog, nincs sehol leírva, hogy joga van egy dohányosnak a cigarettájában levő 4000 káros anyaggal ( amely jó részét az orrunk nem érzékeli, de káros) károsítani a másik tüdejét és egészségét!!!
Nem kell annyira magát mentegetnie kedves második válaszoló, mert aztán kiderül, hogy a dohányosok magasról leszarják a környezetet, eldobálják a csikkeket, de mind közülük a cigarettájuk hamuját, rágyújtanak buszmegállókban, vagy gyerekkel az oldalukon, sorolhatnám.
Egyetlen dohányosnak sincs joga károsítani senkinek az egészségét! Az más kérdés, hogy a nemdohányzókban sokszor van annyi tolerancia, hogy elviseljék a másik rossz szokását. De ebből jogokat kreálni nevetséges dolog!!!
A kérdezőnek pedig azt javaslom, mivel ez szenvedélybetegség, tehát nem tud róla lemondani a párod egykönnyen, vagy beszéld rá, hogy azonnal tegye le, vagy keress másik pasit. Az nem járja, hogy te szenvedj a kapcsolatotok alatt. Sok embert ismerek akik leszoktak a párjuk kedvérért azonnal! Ha nem teszi meg érted, nem érdemel meg téged! Sok sikert! 23 ff
mond neki h "vagy ő, vagy én"
vannak még bőven, akiknek te tetszel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!