Babát tervezők és kismamák, kispapák! Ti hogyan, mikor szoktatok le a dohányzásról?
Én anno nem voltam tudatos babatervező, de amikor megtudtam, hogy terhes vagyok (akkor voltam 6 hetes) még elszívtam egy búcsú-szálat aztán utána abbahagytam. Az eleje nem is volt gáz, nem hiányzott. De aztán... Én is folyamat azt álmodtam, hogy cigizek. De kibírtam. Annyi volt, hogy összesen két alkalommal a 9 hónap alatt, amikor tesóm cigizett beleszívtam a cigijébe. De hülyeség volt, mert csak mégjobban hiányzott ezek után.
Próbáltam elterelni a figyelmemet, de ez nem volt könnyű, mert a barátnőim is cigiznek, meg igazából mindenki akivel jóban vagyok. Oké, volt bennük annyi szolidaritás, hogy előttem nem gyújtottak rá, de hát akkor is... Mondjuk egyik barátnőm folyamat elfelejtette, hogy mi van (pedig neki is van gyereke, és terhesen ő is abbahagyta, szóval kb. tudta milyen ez), aztán véletlenül mindig megkínált én meg mondhattam, hogy köszi de még mindig terhes vagyok :)
Én sajnos nagyon rossz módon tereltem el a figyelmem: csipszet ettem. Na ezt ne csináld, egyrészt mert az se egészséges, másrészt én olyan gyönyörűen meghíztam, hogy másfél évvel a szülés után is azon szenvedek, hogy a régi nadrágjaim jók legyenek rám. De egy idő után bevezettem, hogy amikor rágyújthatnékom volt, akkor a számba vettem egy tollat és közben kötöttem. Így a szám se volt üres, és a kezem is lefoglaltam. Sajnos jobbat nem tudok, nehéz ez.
Én most várok babát előtte két évig szívtam. Most vagyok kilenc hetes és elkezdtem leszokni. Előtte nem nagyon ment.
De most a babára gondolok ráadásul a környezetem se örül hogy szívom. De nekem csak a baba számít. Inkább én szenvedek mint hogy neki valami baja legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!