Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Fiúk! Mit gondoltok egy olyan...

Fiúk! Mit gondoltok egy olyan lányról, aki néha elszív egy-egy füves cigit?

Figyelt kérdés
2011. aug. 21. 12:27
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
Igazából, amit írtál abban nem igazán találtam kivetni valót, talán ez áll a legközelebb az én véleményemhez. Teljesen igazad van abban, hogy az emberek számos más élvezeti cikkel ugyanúgy vagy épp jobban károsítják magukat. És a te szavaiddal élve engem sem zavar, ha egy baráti társaág füvet szív tudom én pár havonta egyszer egyszer és közben raggiet hallgatnak :). Nekem több füvet fogyasztó ismerősöm is van, így persze számos alkalmam is lett volna kipróbálni, de ez nálam egy elvi kérdés,(mégis csak egészségügyi hallgató vagyok vagy mi a fene :D), de ők sosem mondanának olyat, hogy a fű nem ártalmas, pláne, hogy egészséges, és tisztában vannak a kockázataival, nem pedig azt mondják, hogy nincs és ennyii... Engem csak ez zavar, mert ez ugyanolyan népvakítás, mint amikor azt mondják, hogy a fű kapudrog és feltétlenül belehalsz majd a hernyózásba ha elkezded a dzsoját... Engem az ilyenek ugyanúgy idegesítenek, mint azok, akik a füvezést annyira elvakultan és szélsőségesen védik, hogy már egészségesnek is nevezik. A legalizálás meg végül most érted nem tudok erre mit mondani, eléggé vállalhatónak hangzik, ahogy te írod a "hollandmódszerrel", de szerintem szabályozni kéne, hogy az alkalmi fogyasztáson ne nagyon menjünk túl, azt viszont ellenőrizni... Az úgy kb olyan lenne mint becsületkasszát üzemeltetni szerbiában... Vagy van a másik lehetőség, de az meg kicsit olyan lenne mintha Orwell regénye valósággá válna, ... Nem tudom Hollandiában mi a korhatár, de nem nagykorúsághoz kéne kötni, hanem amíg lezárulnak a fejlődési folyamatok a szervezetben, de ez az alkoholra és a bagóra is igaz lenne de tök mindegy, nem akarok álszent lenni én is söröztem 15 évesen, de akkor is figyelembe kéne venni ezt a részt is a jogi szabályozásnál.
2011. aug. 30. 21:06
 32/41 anonim ***** válasza:
100%

Hello!

Látom mások is bekapcsolódtak, ami egész jó... Viszont kicsit összezavart... Nem vágom ki ironizál, ki poénkodik (kivéve az arany farkast, az jó =))... Szóval remélem mindent jól értelmeztem, ha mégse, akkor bocsi...

Előszőr az orvosi felhasználásról... A 15:18-as betolt egy-két kutatást, ami neked nem nagyon teszik... Most nem az számít, hogy én hiszem, vagy nem, de ezt is olyan emberek készítették, akiknek ott van a nevük előtt a "Dr"... Neked az egyetemen ugyanúgy olyan emberek osztják az igét, akiknek ott van a neve előtt a "Dr"... Akkor mi a különbség a kettő között? Szerintem a lényeg, hogy olyan emberek vagyunk akik még nem végeztek kutatást ezzel kapcsolatban, szóval nem tudjuk biztosra, tehát ne hülyézzük le azt, aki inkább nekik hisz...

A másik, hogy azzal hatnak az emberekre, hogy interneten osztják, hogy mennyire jó... Egykezemen meg tudnám számolni, hány olyan embert ismerek, aki előszőr olvas, aztán cselekszik... Az meg, hogy nagyobb lenne a piac érdekes... Sokan azért nem termesztenek, mert elkapják őket... Ha nem lenne illegális, akkor a rendszeres használók valószínűleg ültetnének, és akkor csak az a bevételi forrás marad, aki csak kipróbálja, vagy még az is inkább ingyen bepofátlankodik a termesztőhöz...

Az államnak is érdeke lenne, ha nem mosta volna az emberek agyát... Ha most valamelyik párt legalizálná, akkor a sok agymosott arc egyből elkezdene lázadni, hogy nem akarnak "Drogos" országot, és ha az a bizonyos párt nem fordítja vissza nagyon gyorsan az agymosást, akkor akár fel is bomolhat, mert többé nem fognak rá szavazni...

Még párszor átfutottam, és kicsit tisztább lett... Eddig az jött le, hogy minden értelmes válaszoló (nem feltétlen van az én véleményemen) szerint heti-havi 1 cigi nem bűn, és nem károsít semmit (vagy ha mégis, akkor is csak elenyésző)... Szóval tényleg legalizálhatnák =)))...

2011. aug. 30. 23:10
 33/41 anonim ***** válasza:
legegyszerűbb lenne ha legalizálnák a füvet.. mert ahogy elhangzott ak nem lenne az h egy füves cigitöl már drogosnak számít.. cs nézd meg h hány ember cigizik, annak 50% kipróbálta már a füvet (n pontos adat) és még tegyük hozzá azt aki n cigizik cs néha elszív egy spanglit szoval ha nézzük 100emberből 60biztos próbálta már (akár cs egy slukkot).. És "mindenki" füvezik, így jó az élet. :) jobban érzed magad, levezeted a streszt, jobb a kajálás minden.. És n lényeg h hányéves v, hol élsz, fiú e vagy lány, mindenki egyszer kipróbálja MERT ILYEN A VILÁG, enyi... És aki néha füvezik az n drogos! Bárki bármit mond :)
2011. aug. 31. 01:39
 34/41 anonim ***** válasza:
100%

A Medikus gyerek vagyok

Nézd én is egyet értek azzal, hogy tisztelni kell a kutatók véleményét, de akkor ezt nektek is be kell tartani, és nem beazonosítani a füvet ellenzők kutatási eredményeit a médiával, mert azért lássuk be, ha visszaolvassuk az írásokat, voltak erre történt utalások tőletek... Én azt nem állítottam, hogy feltétlen az interneten hatnak, ránk, az meg, hogy nem igen van olyan, aki előbb olvas aztán cselekszik hmhmhm... :) Van egy gén, ami ezért felelős, és két típusra osztja az embereket. Az egyik, aki nem annyira gondolja át a tetteit és inkább a cselekvés híve, a másik, aki cselekvés előtt átgondol, tájékozódik informálódik, és ez néha felülírja a cselekvést(megjegyzem az utóbbi kategóriában bizonyítottan magasabb az emberek átlag IQ-ja :))Egyik se rosszabb mint a másik, az adott társadalmi körülmények döntik el, melyik épp a sikeresebb. Ha ez nem elég akkor itt az oldalon is találkoztam már olyan kérdéssel, hogy kipróbáljam e ezt vagy azt, vagy ez meg az károsabb e mint amaz stb... Úgyhogy az, hogy te nem ismersz olyat aki tájékozódik és gondolkodik cselekvés előtt, nem azt jelent, hogy nincs mert én ismerek párat ;). Szóval ez nem volt egy erős érv :(. Az meg, hogy a piac nagyobb lenne... :) nézd erről csak spekulálgatunk, te is én is. Szerintem logikus, hogy akik fogyasztanak dohánytermékeket, azok nem igen ültetnek otthon, és ha még néhány cannabis fogyasztó ültetne is akkor sem mindenki, hiszen a fű bárok tönkre mennének hollandiában :).Az, hogy az államnak mi érdeke mi nem... Az egy elég érdekes kérdés ahhoz már számok kellenének. Egyfelől , amit írtam is, óriási piac lenne, aki onnantól kezdve a zárjegyes füvet veszi de valószínűleg a gyógyszergyárak nem oda adóznának, olyan helyre települnének ahol nem legális, ezzel nőne munkanélküliség, persze ezeket lehetne foglalkoztatni az új szolgáltatási szektorban :D. És itt jönnek be a számok melyik éri meg jobban az államnak...???Mi hoz többet mi teremtene több munkát. Persze ha a gyógyszergyártók nem harapnának érte és a kettő együtt menne akkor egyértelmű, hogy érdeke a legalizálás. Az utolsó hozzászólónak meg... Nos nézd ezek a számok engem is érdekeltek, ezért megnéztem vajon mennyire jársz az igazságtól? Hát mondjuk úgy, hogy a közel és a távol relatív. Mo-on az emberek kb 35 százaléka dohányzik és a füvet használók száma pedig átlagosan a világon 3.8 tized százalék körül van. Magyarországon azért valószínűleg egy picit alacsonyabb, hiszen ebben a 3.8 ban benne vannak a benelux államok, illetve más füvesebb országok. [link]

És most akkor jöhet megint a vita arról, hogy hamisítva van e vagy nem, hihetünk e ennek vagy sem :)

2011. aug. 31. 10:29
 35/41 anonim ***** válasza:

Akkor engem meg hívjatok Aranyfaroknak :P :D

De viccet félretéve , olvastam az előbb , hogy ha legalizálnák, otthon kezdenének termeszteni az emberek. Ez megint egy érdekes kérdés, de szerintem ha úgy csinálnák ,mint a dohánnyal , tehát az állam foglalkozna vele ( sokat nem tudok amúgy erről a törvényről) te, mint magánszemély nem termeszthetsz , árusíthatsz ,stb . Külön engedélyekkel ,papírokkal, és az állam jóváhagyásával foglalkozhatsz csak vele.

Igen megint a statisztikák … :D Ezek közvélemény kutatások , felmérések. Most gondoljatok bele ,felhívnak telefonon , küldenek egy levelet , hogy ön szokott-e illegális kábítószert fogyasztani? 3.8% merte bevállalni, ez még így is nagy szám. Ha engem hívnának fel, természetesen én is azt mondanám , hogy „ dehogysoha”, de biztos vagyok benne ,hogy jóval többen próbálták,mint ez a csekély százalék. Erről nem tudok felmutatni semmilyen papírt ,de kérdezd csak meg 10 barátodat , és szerintem 6 azt mondja , hogy „ áh egyszer egy buliban beleszívtam ,de nem volt nagy cucc blablabla ”.

Tényleg, és azt még nem is mondtam , hogy ha legalizálnák a füvet, visszaszorulna a kereslet a kemény drogokra. Szerintem úgy lehetne megoldani a kulturált fogyasztást , ha receptre adnák. Nem úgy, mint a gyógyszereknél, hogy betegségekre, és egy orvos engedélye kell hozzá ,hanem bemész egy hivatalba, leadsz egy igénylési papírt, és kapsz egy engedélyt x gramm fűre , amit megvehetsz a patikába / coffeshopba, vagy ahogy kitalálják , ez már lényegtelen. Persze így is lennének visszaélések , de ezt már oldja meg a rendőrség, mindent nem lehet tökéletesen kitalálni.

És én is, mielőtt kipróbáltam utána olvastam , beszéltem pár fogyasztóval , átnéztem pár fórumot, mert ezek az iskolai drogpervenciók magukban semmit sem érnek.

De jól elkanyarodtunk az eredeti témától. :D

Én még nem is válaszoltam a kérdésre. Engem nem zavarna egy olyan lány ,aki alkalmanként , tudatosan fogyaszt.

2011. aug. 31. 14:53
 36/41 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetném , hogyha legális lenne te kipróbálnád?
2011. aug. 31. 14:56
 37/41 anonim ***** válasza:

Úgyis rájöttök ki ha olvassátok :P.

A statisztika szerintem jobban megállja a helyét mint a barátok kérdezése, már csak azért is, mert ez a statisztika nem a füvet kipróbálókról, hanem a fogyasztókról szólt, azon kívül, bár aláírom, van igazság abban amit mondassz, de neked meg azt kell megérteni, hogy mivel gondolom nem 40 évesekkel barátkozol, mint ahogy én is nagyrészt 20 évesekkel ismerkedem ha megkérdezzük a baráti körünket az közel sem lesz reprezentatív tehát nem adja vissza a társadalom egészét, amire persze egy statisztika szintén nem képes de legalább törekszik rá :). Azon kívül te azt írtad, hogy valószínűleg még így is azt mondanák h kipróbálták de nem nagy cucc... Ez pedig megint csak nem fű fogyasztókat jelent, ha kipróbálom a sört, attól nem vagyok rendszeres alkohol fogyasztó pláne nem alkoholista.Mi szerintem eddig se arról beszéltünk, hogy hányan próbálták, hanem arról, hogy mi a helyzet a fogyasztókkal. Abban, hogy visszaszorítani a kemény drogokat nem értek egyet, ugyanúgy lesznek, akik kokot hernyót meg bélyeget fognak hajkurászni, de ez megint csak spekuláció, csak egyszerűen nem látom a logikát benne, mint ahogy abban sem látok, hogy drasztikusan emelné a számukat, viszont az ötleted a fű legális alkalomszerű mennyiségének a szabályozására egészen tetszik, persze kijátszható itt ott, de ez minden rendszerre igaz, ahogy te is írtad :). Amúgy én is kiváncsi lennék a ténylegesen füvet fogyasztókra de nem hiszem, hogy annyira drasztikusan magas számot kapnánk ehhez képest ha a társadalom egészére nézzük.

2011. aug. 31. 19:56
 38/41 anonim ***** válasza:
Ja igen, hogy kipróbálnám e. Őszintén szólva volt olyan amikor gondolkoztam rajta, de már nem, és mivel egészségügyi iskolába járok és egész életemben papolni fogok az embereknek az egészségről valószínűleg jó részt felslegesen, mindenesetre nem érezném magam hitelesnek, ha közben füveznék cigizni, vagy nagy mennyiségű alkoholt fogyasztanék... Tehát a válaszom egy nem.
2011. aug. 31. 20:00
 39/41 anonim ***** válasza:
Oh, igazad van , tényleg nem a fogyasztókról írtam. Najó , szerintem le is zárhatjuk lassan. Köszi, a kellemes eszmecserét . Komolyan, jól elvoltam vele ebben a két napban , sokat gondolkodtam közben. Remélem a jövő értelmiségi társadalmi rétege ,olyan táglátókörű lesz mint te : ) Sok sikert kívánok a tanulmányaidhoz , és az orvosi karrieredhez.
2011. aug. 31. 20:22
 40/41 anonim ***** válasza:

Hello!

Sokmindenről beszéltünk, és ahogy olvasom, az egyetlen, amiben viszonylag egyetértünk, az a legalizáció =))... Szóval az nem olyan rossz ötlet...

Kellemes volt ez a pár nap, jó lenne, ha mindenkivel ilyen jól lehetne beszélgetni...

Viszlát, és sok szerencsét mindenkinek =))...

2011. aug. 31. 21:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!