Fiúk! Mit gondoltok egy olyan lányról, aki néha elszív egy-egy füves cigit?
Hello!
Amiket írok azért nem támasztom alá, mert hosszú lenne mindig visszakerseni az adott szöveget, vagy megjegyezni minden kutatáshoz a helyet, egyetemet, nevet, dátumot, stb...
A Kendert illegálisan tartani nagy buisness... Már megbeszéltük, hogy sok ember menne csődbe, ha a Kender felerősödne... A másik része a DrogLord-okon múlik... Ha véletlenül legalizálnák, és a dealerek a sarok helyett nyitnának egy CoffeShop-ot, akkor a fele bevétel a politikusok zsebébe kerülne, ami a Lord-oknak nem érdeke... Ezekután csak egy kis csoport marad a legalizáció mellett, akik inkább fizetnek kicsivel többet, hogy egyetlen cigiért ne mondják rá, hogy drogos, és ne ítéljék el dealerkedésért, hogyha körbeadja a Füvet...
Arról, hogy a memóriát mennyire károsítja, szerintem nem fogunk megegyezni =))...
A megvezetést inkább hagyjuk... Amíg egyikünk sem végzett kutatást a témában, addig kénytelenek vagyunk mások szavára adni... Én inkább hiszek tapasztalt embereknek, mint a médiának...
Amúgy egyszer se gondoltalak butának, sőt örülök, hogy ilyen tartalmas eszmecserét folytattunk a témában... Ezerszer jobb volt, mint az átlagos AntiFüveseket hallgatni =))...
Az egyetemhez meg sok sikert =))...
Pár dátum:
Idősz. Előtt 2727: A kínaiak gyógyításra kezdik használni a marihuánát.
1492: Kolombusz Kristóf kannabiszt szállít hajóján az újvilágba
1891: Viktóri királynőnek marihunát ínak fel a menstruációs görcseire
1944-ben a LaGuardia-jelentés arról számolt be, hogy a korábbi kutatásokkal ellentétben a marihuána nem okoz erőszakot, eszméletlenséget vagy szexuális bűncselekményt, mégcsak nem is vezet függőséghez.
1961 : 100 országban betiltják a marihuánát
2003 Kanada az első ország ahol újra legalizálják orvosi célokra
2008: 172 országban lesz legális az orvosi marihuána
"Az igazat megvallva, a kendernek 25.000 féle felhasználása létezik-létezett . Ételtől kezdve, festéken át, magától a vászonig, papírig. Még az autógyártásban is használják manapság! A műanyaggyártásról nem is beszélve, ráadásul a kenderféle műanyag természetes anyag, tehát teljesen környezet barát!
A marijuana NEM veszélyes! Nem károsító hatású az emberi testre és tudatra! A marijuana nem jelent veszélyt a publikumra, az emberekre. De veszélyt jelent valamire... ...olaj cégekre, alkohol, cigaretta vállalatokra, és egy csomó gyógyszert árusító vállalatra. "
Tények:
Közvetlenül marihuánától még senki sem halt meg
Nem lehet túladagolni
Nem okoz függőséget
Fájdalomcsillapító hatású , növeli az étvágyat
A kannabisz-fogyasztás potenciálisan megóvja és nem károsítja az agyat
A marihuána megöli az agysejteket – tartja a közvélekedés. A Neurotoxicology and Teratology c. szaklap idén nyáron közölt cikke ezzel éppen ellentétes következtetést vont le. A Kaliforniai Egyetem kutatói megvizsgálták a krónikus alkohol- és kannabisz-fogyasztás agyra gyakorolt hatásait. A nagyivó fiatalok agyának 8 régiójában találták meg a sejtkárosodás nyomait. Ellenben azoknál a fiataloknál, akik az alkohol mellé még kannabiszt is használtak, a 8 régióból 7 esetében kevésbé károsodtak a sejtek, mint a kizárólag alkoholt fogyasztóknál. A kutatók szerint ez utalhat arra, hogy a kannabinoidok neuroprotektív tulajdonsággal bírnak – magyarul védik az agyat a károsodástól. Az eredményekről szóló lelkes beszámolókat hiába keressük a mainstream médiában.
A marihuána nem kapudrog, hanem végállomás
Bár a marihuána nem annyira veszélyes, de keménydrogok fogyasztásához vezethet – halljuk gyakran az ellenzők véleményét. Mi magyarok emlékezhetünk még például a Mindentudás Egyetemén elhangzott előadásokra. A Neuropsychopharmacology c. szaklap júniusi számában párizsi kutatók publikálták eredményeiket, amelyek szerint állatkísérletekben az orálisan adagolt szintetikus THC a kísérleti egereket inkább kevésbé érzékennyé tette az opiátok használatára, mintsem növelte volna a veszélyeztettségüket. Az American Journal on Addictions c. szaklap pedig beszámolt arról, hogy azok a heroinfüggők, akik kannabiszt is használnak, sokkal nagyobb eséllyel maradnak bent az ellátórendszerben, mint azok a társaik, akik nem. Vajon melyik kereskedelmi hiradóba fért bele az erről szóló beszámoló? Nem volt benne elég dráma, fecskendő, sziréna, intenzív osztály, bűn és bűnhődés.
Vágó István ( a leghitelesebb magyar) :
„meggyőződésem, hogy az alkoholhoz jobban hozzá lehet szokni, ezért veszélyesebb, mint a fű. Valójában, akik a könnyű drogokat tiltják, tiltanák nyilván az alkoholt is, de már késő. Az emberi kultúra része. Nincs ellene mit tenni. Most a kései igazságszolgáltatás a marihuána tiltása. De valódi érvek nem szólnak mellette.”
20:38, medikus, vagy ahogy tetszik...
Oké, nem vitázok többet az agykárosító hatásról, mert felesleges, te hiszed, amit olvasol, én hiszem, amit látok, úgy tűnik erről nem lehet meggyőzni, de a te döntésed, nyugati társadalom vagyunk (vagy inkább törekszünk) szóval szíved joga, de kérem emberek... Azért ilyeneket ne állítsunk, hogy a fű még védi is az agyat...Mi lesz a következő??? A fű egészséges és védi a tüdőt a tüdő ráktól mert először a gyenge sejteket pusztítja a tüdőben, ezáltal csak az erős sejtek maradnak meg... blablabla... baromságokat ne beszéljünk már... A tanulmány kapcsán csak annyit említessz, hogy nagy piások és nagy piás füvesek. Ez így nem objektív... Nincs szó se arról, hogy fogyasztanak e más alkaloidot, hány egység alkoholt isznak és milyen sűrűséggel...(nem beszélve egyéb tényezőkről, mit testtömegindex, egyéb betegség, a minta mérete, milyen szignifikancia szinten vizsgálták az adatokat stbstbstb...)Az meg, hogy a múltban mire használták... Az isten szerelmére régen pisiben fürdéssel és smaragdörlemény evéssel gyógyították a pestist... :D Az az érv, meg, hogy bármi ártalmas így tök mindegy, hogy beviszem e... oké! jó érv! hajrá, lehet intravénásan benzolt nyomni, vagy nyalogathattok fenolt, vagy akár kérhettek rosszindulatú daganatos vesét ha egyszer transzplantáció kéne majd nektek.(ez most nem a füveseknek szól, hanem általában mindenkinek aki ezt a baromságot érvnek tekinti bármi mellett, ami káros)Ezek mind elég káros dolgok, sőt inkább letálisak, de nem mindegy... úgyis annyi káros dolog ér minket, mit nekem egy kis benzol, vagy egy rákos vese... Ha annyira egészséges, adnád a gyerekednek mondjuk 8 évesen??? Az meg, hogy manapság ennyi káros dolog van, arra nem az a megoldás, hogy mindet leszarni és akkor ez már nem számít... Nem! Arra az a megoldás, hogy minnél több káros dologtól kíméled a szervezeted, jó minőségű kaját veszel, figyeled a tartósítószereket, színezékeket, adalékanyagokat, esetleg veszel egy könyvet az "e" számokról ilyesmi, sportolsz!! Orvosi célokra meg persze lehet alkalmazni, de azt értsétek meg, hogy nem gyógyszer, nem gyógyítja a rákot, az alzheimeres nem fog tőle emlékezni, az aidsesnek nem fog újra működni az immunrendszere , és a skizofrén halucinációi nem szűnnek meg és nem lesz egészséges... Fájdalomcsillapításra használják előrehaladott állapotú esetekben, mint a morfint. Azt meg hogy a fű kapudrog azt soha nem is állítottam, így felteszem az nem nekem szól. Vágó Úr... Igen valóban inteligens ember, és bár úgy érzem körülbelül ugyanez érezhető a hozzászólásaimból az alkohol és a fű viszonyával kapcsolatban, azért azt te sem gondolod komolyan, hogy odabiggyeszteni, hogy a "leghitelesebb magyar", és berakni egy idézetet tőle, az elég gyengécske érv... ?? Ezt érvként minden bizonnyal maga Vágó István is gyengének tartaná... :) Nem biztos, hogy írok, ezután mert komolyan mindenki ennyit tud írni, hogy "a másik tábor csak a médiából szerzi a híreket, és átvannak verve" ezzel el is van intézve minden és nektek lenne igazatok(megjegyzem a táborotok nagy része elolvasott egy cikket egy fórumon, meg hallot valamit egy havertól, és akkor az nyilván megbízható forrás "és király vagyok, mert baromira vágom a témát de nem a médiából"...)? Holott mint már utaltam rá nagy valószínűséggel ti is jó pár ponton átvagytok verve. Több szempontból is érdekük, hogy hamisítsanak a ti csapatotokban. (ezt a hosszasan hozzászóló számára) Először is, ha ilyen tanulmányokat olvasnak azok akik a határon vannak, hogy vajon füvezzenek vagy ne? És azt olvassák, hogy a fű védi az agyat, mert a canabis manók lerúgdossák az alkoholt az agyadban a neuronokról(most csak sarkítok nyilván ennél komolyabb hangvételűek), szóval ha ilyeneket olvasnak akkor nyilván nőni fog a piac, mert hiszen miért ne? Egészséges is a fű nem csak jó buli... A másik része az érdekeltségekről... A drug lordoknak igen is érdekük, a legalizálás, hiszen elég belegondolni lehet, hogy a haszon negyede 30 százaléka vagy akár fele elmenne... De mennyivel nagyobb lenne a piac... Arról nem is beszélve, hogy számos ország gazdasága kifehéredne, ami ott állami érdek is nyilván... Valószínűleg minden 18 év feletti legálisan fogyasztaná, plussz a 14-16 évesek ugyanúgy mint ahogy most a cigit meg a piát :) óriási piac... :)
Testvér, nem neked írtam :D Én csak most tévedtem erre, nem válaszoltam itt még ,lehet összekeversz valakivel. Én nem akarok senkit meggyőzni , és nem állítom , hogy ha füvezel egészséges leszel , és aranyból lesz a farkad. Én csak annyit akarok , hogy akik félinformációkat tudnak , és azokat a propagandákat szajkózzák amiket beléjük neveltek , ne ítéljek el annyira a füvet. Szerintem semmi rossz nincs benne, nem tudok egy értelmes magyarázatot miért ne szívjak , azon kívül , hogy illegális. Borzasztó érzés , hogy egy ilyen felvilágosodott , liberális világban még mindig bűnözőnek kell érezned magad amikor elszívsz egy füves cigit. Nem szabad túlzásba vinni. Én úgy állok vele, hogy más népeknél az a kultúra/szokás , hogy elülnek teázni , vagy vízipipázni. Nem értem mi rossz van abban ha egy kis társág teker egy spanglit , körbeült , beszélgetnek, röhögcsélnek , merengenek a világ dolgain. Nekik bűnözőnek kell érezniük magukat , amíg más tök legálisan berúg mint az állat, tör –zúz, agresszív és teljesen tönkreteszi a szervezetét. Őket még a társadalom sem ítéli el, nemhogy a törvény. Nem én állítom , hogy Vágó a leghitelesebb magyar (de egy ország megszavazta) , nem is igazán kedvelem ,csak gondoltam ezzel is tudnék hatni valamennyit az emberek gondolkodására. Szerintem pedig pont jó lenne, ha legalizálnák , mivel az utcai értéke drasztikusan csökkenne,és az a pénz sem a bandákhoz / bűnözőkhöz kerülne a pénz ,hanem boltosokhoz és termesztőkhöz. Ha még meg is adóztatnák rendesen , az állam is jól járna. (Most ,hogy Amerikában legális az orvosi célú termesztés évi 36 millió dollárt hoz a kormányuknak )
Ui: Amúgy nem tudom , hogy te milyen alapon kérdőjelezed meg elismert szaklapok munkáit ,és elhiszem , hogy inkább magadnak hiszel ,de vajon ki ért hozzá jobban?
Na, csak nem tudom megállni , hogy ne válaszoljak :D
Ne érts félre, nem vagyok egy hajthatatlan füves rasztafári. Én is biztos vagyok benne, hogy hosszútávon , masszív füvezésnek , meglesznek a lélektani , és fizika hátulütői. Ugyanakkor a tudatos marihuána fogyasztást pártolom. Ugye a kapudrog dolgot , és az elbutulást már megvitattuk , utóbbin nem jutottunk közös nevezőre. Engem tényleg csak az zavar, hogy úgy állítják be a füvet , mintha valami hatalmas rossz dolog lenne ( amúgy szerintem ha nem tiltanák, és ezzel reklámoznák ennyire, nem is lenne ennyi érdeklődő) ami tönkre teszi az életedet. Valamennyire jogos, láttam olyat akinek itt csúszott el az élete, de ezek tróger , punk gyerekek voltak akik úgyis erre a sorsra jutottak volna, és látom az üzletembert, az értelmiségit , aki tudatosan/rendszeresen szív ,és akiről ha kiderülne meghurcolnák érte,pedig a légynek sem ártott. Az emberek tönkre teszik magukat az alkohollal , a cigarettával , a kemény drogokkal . Degeszre zabálják magukat mérgekkel , tönkreteszik a környezetünket, a bolygónkat, az otthonunkat , és pont az a világ egyik legnagyobb problémája, hogy valaki elmosolyog a barátaival és közben regizenét hallgat. Közben peresze az előbb említett dolgok mehetnek legálisan , és a társadalom sem ítél el érte. Annyi pénzt öltek a drogháborúkba ( itt most csak a kenderről beszélek , a kemény drogokat én is maximálisan elítélem ) , piti dolognak tartom . Én az amszterdami módszert alkalmaznám , és rendes tájékoztatást nyújtanék a marihuánáról , hatásairól , és veszélyeiről is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!