Miért illegális a marihuána?
"Szerinted hülyeség? Bocs, a diplomás orvosoknak jobban hiszek, mint neked. "
Kérdezd már meg a diplomás barátodat az agyban található THC receptorokról (a fű hatásmechanizmusa) és pl. a dopamin transzporterekről (a kokain hatásmechanizmusa).
És ha ezek után nem vagy teljesen agyhalott rájössz mi a nagy különbség a fű és a kokó / herka között, miért veszélyes az utóbbi kettő és miért nem veszélyesebb a fű az alkoholnál...
Nem kötekedni szeretnék, csak a kérdező tévhitét szeretném eloszlatni, miszerint: "Különben meg rászokni sem lehet, és nem kell nagyobb adag később sem ahhoz, hogy betépj..."
1. De, rá lehet szokni. Aki heti minimum 2-3-szor tép, majd utána hirtelen sokáig nincs rá módja, az elég kellemetlen kattogással jár. Testi elvonási tünete tényleg nincs, de a lelki megvonás is elég kellemetlen tud lenni. (tapasztalat)
2. Sűrűbb használat esetén igenis több kell. Ha gyakrabban, mint hetente-kéthetente tépsz, érezni fogod, hogy kevésbé üt be idővel. Ami két hét pihenő után szétcsap, azt egy előző napi tépés után szinte meg sem érzed. (tapasztalat)
Félreértés ne essék, nem a marihuána ellen szólok, csupán érdemes tisztában lenni a negatív hatásaival is annak a szernek, amit használsz. A fű sem csupa jó, igenis vannak negatív mellékhatásai, bár tény, hogy ez inkább csak rendszeres használat esetén jelentkezik. Aki hetente-kéthetente használja, az nemigen fogja megérezni ezeket.
Én úgy tudom, hogy van eset, amikor inkább negatív toleráns, vagyis egyre kevesebb kell, mert jobban ki vagy élezve a hatásra.
Az amúgy tényleg igaz, hogy fejlett "antennák" kellenek a hatás érzékeléséhez. Elsőre sokan meg sem érzik, mert mást várnak, és elsiklanak a sok kis mentális apróság mellett, ami a fűnek tulajdonítható be, inkább a testi hatások tűnnek fel nekik (velem is így volt).
De ha valaki tapasztalt, és pontosan tudja, hogy mire kell figyelni, mit kell várni, akkor lehet, hogy tényleg előfordulhat, hogy kevesebb kell.
Olyan, hogy valakinek több kellett, még nem nagyon hallottam.
A kérdezőnek mondom hogy az új barátaiddal kapcsolatban ne legyenek túl nagy elvárásaid. Az ilyen bandákat általában a közös szenvedély tartja össze, semmi egyéb.Érdekes kísérlet lehet ha abbahagyod egy időre a közös füvezést, hogyan fognak hozzád viszonyulni (egyáltalán eszükbe jutsz-e...)
Én sose tartoztam egy bandához se szorosan, viszont több közelébe ott voltam ilyen-olyan okból, mindenhol ez ment.
Azt kutatni hogy miért vált illegálissá felesleges boncolgatni, úgyis mindenki a saját igazát mondja. Arra hogy miért nem legális még a fogyasztók relatív alacsony számát lehet említeni (pl. alkoholhoz képest) + a nemzetközi érdekeket. Az egészségre szokás hivatkozni pro és kontra is, szerintem a nagyhatalmak irányítóit pont nemérdekli hogy egy "köcsög drogos" meghal-e pl. És ez a közöny főleg az intravénás szerhasználókat súlytja akik így felütött vackot és fertőzött cuccot használnak.
Egyszerűsítve: azért illegális mert a rendszernek így a legjobb.
Nincsenek ilyen barátaim, nem velük lettem jóba, hanem a régi barátaimmal, akikkel megromlott a viszonyom - azért, mert nagyon zárkózott voltam.
Egyáltalán nincsenek új drogos barátaim.
nem azért illegális , mert drog. nem is azért, mert könnyű drog. ha így lenne , akkor se kávét, se cigit , se energiaitalt nem lehetne kapni , az alkoholról nem is beszélve. egyszerűen csak azért illegális , mert annak idején betiltották, mert néhány vállalatnak komoly anyagi hátrányt jelenthetett volna , ha legális marad, de ez már hosszú évtizedekkel ezelőtt volt. ma pusztán csak azért illegális , mert az államot irányítók agyát gyerekkorukban teljesen átmosták a ,, a fű az ördög műve " hülyeséggel. ugyanolyan , mint az alkohol. ugyanúgy rászokhatsz, de viszont nem leszel tőle agresszív. a különbség talán csak annyi , hogy a fűről rövidebb idő alatt le lehet álni, mint a piálásról.
ennyi a történet.
Na jah, meg annyi, hogy nem okoz delíriumot, sem korsakov-szindrómát, sem májzsugort, májrákot, sem halált, sem agysejtelhalást, sem magas vérnyomást, sem hasnyálmirigy-károsodást...stb...az alkohol gyakorlatilag az összes szervre káros, a túladagolásába és az elvonásába is bele lehet halni, de még ha ezt a két dolgot meg is ússza az alkoholista, akkor is van csomó másik hatása, amibe belepusztul egy idő után.
Az a baj, hogy nagyon kevesen ismerik a mértéket, a legtöbb egyetemista, vagy akár tini menőzésből hányásig issza magát, és sokan vannak, akik már 20 évesen alkoholisták, csak fel sem fogják, hogy mennyire betegek.
Az évi alkoholfogyasztás Magyarországon 12 liter tiszta szesz/fő. Szerintem ennek még a fele is gáz, főleg, hogy például én (meg remélem, hogy még sokan vannak így) semmit nem teszek hozzá ehhez a számhoz, vagyis az "én részem" is megissza valaki más/mások, így pedig még sokkal súlyosabb ez a szám. Kb. minden 10. embernek alkoholproblémája van.
Évente több mint 8000-ren halnak bele az alkohol okozta májzsugorba, ami elég elszomorító szám, és akkor még ebben nincs is benne az alkoholizmusból adódó öngyilkosságok, szívrohamok, májrákok, alkoholmérgezések...stb...száma.
Emberek, észre kellene venni, hogy ez egy nagyon durván égető probléma. Már egy brit kutatás is kimutatta (ha kértek linket, szóljatok), hogy az alkohol minden drognál veszélyesebb, és ennek ellenére nagyon durván jelen van ez a probléma a mi társadalmunkban.
Ezzel szemben a füveseket kell üldözni, hamis propagandákat terjeszteni, mocskosdrogosozni, és tanítani a gyereknek, hogy inkább igyon pár felessel többet, minthogy egyszer is kipróbálja.
Igazán örömmel tölt el, hogy minden 2. nap szembesülök ezzel a tendenciával...(Y) :(
Szerintem ez a válasz a legmegfelelőbb, ismerve a mai világot...
http://www.youtube.com/watch?v=oJ4MauvhRxM
Sajnos csak angolul van fent, de nem bonyolult, könnyű megérteni. Mellesleg az előző kommentekre válaszolva: a világtörténelemben soha, senki nem halt még meg a fű (THC) túladagolásától és Európában Hollandiában a legkevesebb a kemény drogot fogyasztók száma!!!!!
Kicsit érdekes, nem??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!