Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mik az elvonási tünetek?

Mik az elvonási tünetek?

Figyelt kérdés
40 évig cigiztem masszívan, s most abbahagytam. Milyen elvonási tünetek várhatók?
2011. márc. 30. 18:30
 1/7 anonim ***** válasza:
68%
Ne gondolkozz rajtuk, inkább menj, és csinálj valami hasznosat. Ne foglalkozz velük, tekintsd úgy, hogy te nem dohányzol.
2011. márc. 30. 18:35
 2/7 anonim ***** válasza:
62%
Ha most leírnánk, lehet, hogy beképzelnéd valamelyest magadnak.Ha lesz is, ne gondolj rá.
2011. márc. 30. 18:38
 3/7 anonim ***** válasza:
79%

Mondom az enyémeket, amik 20 év után voltak:

felpuffadás, szorulás, szédülés.

Ezek az első napokban. Érdemes a patikában valamit beszerezni ezekre, akkor könnyebben átvészeled. (Én Nicobrevin tablettát szedtem, de lehet, már ilyen nincs, ugyanis 8. éve nem gyújtottam rá.)

Ha már pár hetet kibírtál, akkor egyre nagyobb az esélyed a leszokásra.

Kb. fél év, mire a nikotin eltűnik a szervezetedből, ez lebegjen a szemed előtt. Akkor már tényleg sokkal erősebb lesz az akaratod is, már nem gondolsz rendszeresen arra, hogy "de rágyújtanék!" Szépen lassan elfelejtkezel a hiányáról, már nem csábítanak a rágyújtással járó mozdulatok.

Tehát adj magadnak fél évet, addig még véletlenül se gyújts rá! Nincs olyan, hogy "csak ezt az egy szálat..."

Kérdezz nyugodtan, ha még kíváncsi vagy valamire!Hajrá, kívánom, hogy sikerüljön:)!

2011. márc. 30. 18:45
 4/7 tetris ***** válasza:
100%

Hát bizony most fel kell vérezned magad, mert elég embert próbáló időszaknak nézel elébe. A lényeg, hogy bármilyen nehézségek is jönnek, ne add fel!

Apám példáján a következőket láttam elvonási tünetként, amikor leszokott egyik napról a másikra: türelmetlenség, idegesség, ingerlékenység, lobbanékonyság, erős izzadás, hányinger, gyakran fejfájás, időnként kézremegés, fáradékonyság, alvási gondok, erőteljes hízás vele együttjáró büdös pukizások, koncentráció zavarai, feledékenység, néha légszomj, krahácsolás, köhögés, kimerültség érzet, édességek utáni vágyakozás.

A leszokás első napjaiban mintha könnyebb lett volna, mivel még erős volt az elhatározás. A második szakaszban már nagyon vágyakozott a cigi után, és elő kezdtek jönni az elvonási tünetek is. A legerősebben a türelmetlenség, a fejfájás és a kimerültség jelentkezett. Ezek miatt nagyon szenvedett. Képes volt naponta megenni 15-20 db Negrót, mert azt találta, hogy jót tesz neki. Aztán lassan kezdtek az elvonási tünetek szelidülni, és már a bagót se kívánta annyira. Ellenben meghízott, mint egy malac.

2011. márc. 30. 18:53
 5/7 anonim válasza:
66%
Gratulálok!Én 6-7 éve hagytam abba.Embert próbáló időszak volt.Az elvonási tüneteket már leírták.Ami rám leginkább jellemző volt,az a rossz közérzet.Puffadás,hízás,ingerlékenység.A nikotin kemény függésben tartja az idegrendszert és a szervezetet.A nikotin tartalmú gyógyszereket a magam részéről károsnak tartom.Úgy gondolom,elsődleges cél a szervezet méregtelenítése.Ehhez nem újabb adag méreg,hanem tisztító kúra kell.Sok-sok folyadékot és teát javaslok.Nem lesz könnyű,de megéri.Nemcsak egészségünkben,de önbecsülésünkben is előreléphetünk.
2011. márc. 31. 16:58
 6/7 anonim ***** válasza:

A nikotin tartalmú - leszokást segítő - szerek valóban mérgezőek egy NEM dohányzónak.

De! Aki azért szedi átmenetileg, hogy ennek segítségével végleg abbahagyja a dohányzást, ott sokkal nagyobb az előnye, mint a hátránya.

Nincs sok értelme kínlódni, aztán végül feladni, mert nem bírjuk. Inkább vegyünk igénybe valamilyen segítséget, hogy letehessük a cigarettát.

Aztán jöhet a tisztítókúra. Egyszerre csak egy kínzás:):)!

2011. márc. 31. 17:38
 7/7 anonim válasza:
74%
A saját véleményemet írtam, ami az én tapasztalatom alapján a legőszintébben ajánlom.Kétszer tettem le a cigarettát,és hosszú évekig nem is gyújtottam rá.Első alkalommal gyógyszerrel próbálkoztam,de rájöttem,hogy ezzel csak meghosszabbítom a folyamatot.Aztán valaki ajánlott egy módszert,ami bevált.A dohányzás technikájának megváltoztatása a trükk.A letüdőzés helyett áttértem a pöfékelésre.Egy két hétig háromszor annyi cigaretta fogyott mint előtte,de rohamosan ürült a szervezet nikotintartalma. A harmadik héten már nem is akartam rágyújtani.Sajnos 9 év után újra visszaszoktam.Több évi dohányzás után újra letettem .Ennek 6-7 éve.Végleg.
2011. márc. 31. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!