Mik az elvonási tünetek?
Mondom az enyémeket, amik 20 év után voltak:
felpuffadás, szorulás, szédülés.
Ezek az első napokban. Érdemes a patikában valamit beszerezni ezekre, akkor könnyebben átvészeled. (Én Nicobrevin tablettát szedtem, de lehet, már ilyen nincs, ugyanis 8. éve nem gyújtottam rá.)
Ha már pár hetet kibírtál, akkor egyre nagyobb az esélyed a leszokásra.
Kb. fél év, mire a nikotin eltűnik a szervezetedből, ez lebegjen a szemed előtt. Akkor már tényleg sokkal erősebb lesz az akaratod is, már nem gondolsz rendszeresen arra, hogy "de rágyújtanék!" Szépen lassan elfelejtkezel a hiányáról, már nem csábítanak a rágyújtással járó mozdulatok.
Tehát adj magadnak fél évet, addig még véletlenül se gyújts rá! Nincs olyan, hogy "csak ezt az egy szálat..."
Kérdezz nyugodtan, ha még kíváncsi vagy valamire!Hajrá, kívánom, hogy sikerüljön:)!
Hát bizony most fel kell vérezned magad, mert elég embert próbáló időszaknak nézel elébe. A lényeg, hogy bármilyen nehézségek is jönnek, ne add fel!
Apám példáján a következőket láttam elvonási tünetként, amikor leszokott egyik napról a másikra: türelmetlenség, idegesség, ingerlékenység, lobbanékonyság, erős izzadás, hányinger, gyakran fejfájás, időnként kézremegés, fáradékonyság, alvási gondok, erőteljes hízás vele együttjáró büdös pukizások, koncentráció zavarai, feledékenység, néha légszomj, krahácsolás, köhögés, kimerültség érzet, édességek utáni vágyakozás.
A leszokás első napjaiban mintha könnyebb lett volna, mivel még erős volt az elhatározás. A második szakaszban már nagyon vágyakozott a cigi után, és elő kezdtek jönni az elvonási tünetek is. A legerősebben a türelmetlenség, a fejfájás és a kimerültség jelentkezett. Ezek miatt nagyon szenvedett. Képes volt naponta megenni 15-20 db Negrót, mert azt találta, hogy jót tesz neki. Aztán lassan kezdtek az elvonási tünetek szelidülni, és már a bagót se kívánta annyira. Ellenben meghízott, mint egy malac.
A nikotin tartalmú - leszokást segítő - szerek valóban mérgezőek egy NEM dohányzónak.
De! Aki azért szedi átmenetileg, hogy ennek segítségével végleg abbahagyja a dohányzást, ott sokkal nagyobb az előnye, mint a hátránya.
Nincs sok értelme kínlódni, aztán végül feladni, mert nem bírjuk. Inkább vegyünk igénybe valamilyen segítséget, hogy letehessük a cigarettát.
Aztán jöhet a tisztítókúra. Egyszerre csak egy kínzás:):)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!