Dohányosok, ti nem unjátok már ezt a sok ellen kampányt?!
De, unom. Azt mondják, károsítom mások egészségét. No és az autósokat érdekli, hogy károsítják az én és a saját gyerekük egészségét?
Hiszti az egész.
Senki nem akar beleszólni a magánéletetekbe, nem baszogatás ez a dolog. Itt arról van szó, hogy egyes helyeken nem lehet meglenni, mert látni nem lehet a cigifüsttől. A buszmegállóban még inkább: igazi bunkó, aki ott dohányzik.
Egész egyszerűen a dohányfüst káros, és az minket nem érdekel, hogy ti meghaltok-e, de az már igen, hogy velünk mi lesz.
Olyan helyen, ahol nem zavarsz másokat, semmi gond nincs ezzel, nekem is vannak dohányos ismerőseim, tulajdonképpen leszarom, hogy dohányoznak-e, csak engem ne zavarjanak vele.
"Hány baleset történt már az ittas vezetők miatt?"
Szerinted az ittas vezetés nincs betiltva? Teljesen legális?
Szóval nem értem a kérdést.
"No és az autósokat érdekli, hogy károsítják az én és a saját gyerekük egészségét?"
Autózásra bizonyos mértékben szükség van, a társadalmat nagy mértékben szolgálja.
Abban viszont egyetértek, hogy a sok a kényelmes figura, akik a WC-re is kocsival járnak, szigorúan 1 ember/autó felállásban, és az istenért sem "süllyednének le" a tömegközlekedők szintjére. Őket szívem szerint korlátoznám is! Csak az a baj, hogy nehéz szűrni.
"A buszmegállóban még inkább: igazi bunkó, aki ott dohányzik."
Igen, aki ott dohányzik (úgy, hogy mások orra alá fújja a füstöt), az tényleg bunkó. De a bunkó nem attól bunkó, hogy dohányzik... A bunkó, az egy emberfajta, aki a cigitől függetlenül bunkó. Érted?
"De a bunkó nem attól bunkó, hogy dohányzik... A bunkó, az egy emberfajta, aki a cigitől függetlenül bunkó. Érted?"
Szerintem te nem érted, egészen konkrétan azt írtam, amit idéztél. Abban hol van benne, hogy a cigitől függően bunkó? Nem, attól bunkó, mert oda fújja a füstöt a többi ember közé. De ugye ezt már másodszorra írom le, remélem, másodszor is bele próbálod magyarázni, hogy én azt állítom, minden dohányos bunkó.
"Konkrétan az, akinek a képébe fújom a füstöt, az nyugodtan vágjon pofán, ha úgy tartja jónak az adott szituációban..."
Aha, és nyilván rád van írva, hogy garantálod, hogy nem fogsz ellene testi sértésért pert indítani... Meg amúgy is nagyon kulturált módja a kérdéses ügyek rendezésére a pofánvágás.
"De ne az állam és ne az internet mögé bújó emberek osszanak már."
Az a gond, hogy jogállamban élünk, aminek az egyik lényege, hogy nincs önbíráskodás. Amiről te beszélsz, az éppen az lenne. Ennyi erővel az ittas vezetést sem kéne büntetni, rendezze le az, akinek gondja van vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!