Miért szédülök a cigitöl?
igen "normális"
mert méreganyagot jutattsz a szervezetedbe és emiatt az első pár szálnál még szédülni fogsz. de mivel még az elején vagy ajánlom többet ne gyujts rá, mert rászoksz! hidd el, én két hete szoktam le. szörnyü...
Szia azért szédülsz tőle , mert fullad a tested, szó szerint, megnövekedik a vér co/co2 szintje emiatt nem jut el elég oxigén az agyadba, ez el fog múlni amint hozzászoksz.
A nikotin is méreg, elég gyorsan bontja a májad, de még nincsen hozzászokva ezért szédülsz.
Nézd, káros a cigi. Nem leszel azonnal rákos, magasvérnyomású, sárgafogú tőle. Ez elrettentés. Jogos ugyan de ide vág a south park 6.évad 16-os része. A jövőbeli énem és én.
Itt is az a gond hogy nem kezelnek értelmes emberként, hanem rögtön mindenki azzal jön hogy ránézel és tüdőrákod lesz.
Akkor igyekszek elmondani mi a valóság.
Nem a levegőbe beszélek cirka 16-17 éves koromban szoktam rá és most 26 évesen tudtam letenni. ( Pokoljárás keretein belül úgy szenvedtem a megvonástól. )
1. A cigaretta negatív szenvedély. Nem a szívása okoz örömöt, hanem a nemszívása okoz rossz érzést. Nem ugyan az mint egyéb szereknél szórakozási formáknál.
pl-iszol -ellazulsz/jókedved lesz , sportolsz-felfrissülsz, szerelmes vagy -15 centivel a föld felett jársz.
Ellenben a cigitől mindig szarul vagy vagy azért mert nem szívod, vagy azért mert szívod.
2. Sárga fogak, vannak speckó fogkrémek , lehet rágózni, nem ez a gond , neked lesz cigiszagod, ami a közhelyekkel ellentétben nem undorító, csak kellemetlen lehet egyeseknek, neked is ha megérzed máson, nem hányod el magad nem kell túldramatizálni, aki meg ennyire érzékeny a szagokra valószínűleg nemcsak a cigitől de egyéb más éles szagtól is okádik, feltéve ha nem a cigiseket pocskondiázza éppen.
Egy szó mint száz a cigin felül egy extra kiadás hogy ápolt legyél , mert a speckó fogkrém is drága. Meg a szekérderék rágó...
3. Betegségek
Nem leszel azonnal se rákos , se magasvérnyomású, fiatal szervezet sokat kibír.
DE! Azonnal gyengébb lesz az immunrendszered fogékonyabb leszel a betegségekre, sokszor leszel náthás, influenzád és elsősorban a felsőlégúti fertőzésekre leszel hajlamos.
A súlyosabb következményei csak később és megfelelő egyé tényezők mellett lehet majd megtapasztalni.Genetika, egyéb szennyezőanyagok, alkati kérdés, lakhely, kor , túlsúly, mozgásszegénység, stressz,szmog, gyoskaja, végtelen sok dolog, de tény a cigi ezekre is rátesz egy lapáttal, hozzáteszem feleslegesen. Ezt a szintet szerintem nem kellene elérned...
3. Passzív dohányzás
Másokat is "rákényszerítessz" a cigifüstre. Tény manapság kicsit túl van ez a dolog lihegve, de egy tuti , ha nem akarsz bunkó lenni elég sok energiád fog elmenni azzal hogy ne fújd másokra a füstöt véletlenül sem.
4. Anyagi oldal
A cigi rohadt drága móka. Fajtája válogatja 300-1600 hufig van egy doboz. ( 300-töltött/sodrott cigi, 1600 kretek cigaretta azaz pl djarum )
Ha rászoksz átlagosan napi 1/2-1 dobozzal elszívsz. Matekoljunk egy kicsit:
1 év 365 nap napi fél dbozzal ( középértéken azaz 600 hufért) -109500 huf azaz 110 ezer forint, miből tudnád ezt fedezni? És kérdem miért?
1 doboznál ennek az összeg 220 ezer huf. 3 havi minimálbér!
Itt jegyzem meg nem tűnik fel a pénzügyi dolog, mivel nem teszem félre, de érzem azon hogy mindig van nálam készpénz, ergó nem megy el cigire és ez tök jó érzés.
Azért nem tűnik fel a leszokottaknak , mert a függők mint amilyen én is voltam inkább cigit vett mint mást. ( pl egyetemen nem vettem sose kaját/üdítőt , csokit ilyenek de cigim volt mindig...) tehát ugyanúgy el lehet folyatni a pénzt másra is, ami nem biztos hogy olyan marha egészséges ( gondolok itt snack ropi chips üdítő dolgokra) De tény hogy az társadalmilag elfogadottabb. Holott szerintem van olyan rossz mint a cigi, de nem ez a kérdés.
Lényeg , drága és drágul folyamatosan.
Jelenleg megy a hadjárat a cigisekkel szemben , a bunkó cigis miatt meg is értem, sőt helyeslem, de a normálisak pedig eléggé ki vannak rekesztve, indokolatlanul, szintén nem ide vág.
Tehát ha nem akarsz sok zsetont feleslegesen elkölteni, nem akarod hogy társadalmilag kirekesztett legyél, nem akarod feleslegesen gyengíteni az immunrendszeredet, nem akarsz esetleg a későbbiekben komoly betegségekkel szembenézni és kitenni magad a leszokás pokoli kínjának akkor azt javasolom mihamarabb hagyj fel a cigizéssel és keress más elfoglaltságot.
Remélem kellően sikerült körüljárnom a témát.
Nem akartam megbántani senkit sem, ha sikerült elnézést.
Bízok benne hogy a kis monológom ha döntést nem is hoz elgondolkodsz rajta egy kicsit és a helyes utat választod, mert ez a TE döntésed kell legyen és nem egy ismeretlené aki az anonimitás maszkja mögé bújt, hidd el csak a jószándék vezérelt és nem a kioktatás!
Minden jót!
Üdv
A cigiben méreganyagok vannak.
Ezek az anyagok (Csillag a fő anyagról!)
-formaldehid
-cianid
-nikotin*
-aceton
-ammónia
-benzol
-kadmium
-ólom
Ezeket az anyagokat még nem ismeri a szervezeted, de ha sokszor rágyújtasz, nikotinfüggővé válsz, és nem bírod abbahagyni a cigit. Inkább fejezd be!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!