Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Dohányzás. Amig szívod a...

Karácsony istván kérdése:

Dohányzás. Amig szívod a cigit magánügy, de ha kifujod az már közügy. A sziváshoz semmi közöm, de a kijövetelhez van! Provokativ, de nincs igazam?

Figyelt kérdés
2011. febr. 9. 09:03
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
61%

4 tüdőrákost meg lehet gyógyítani?:)))

Szerintem még összesen nem gyógyult meg annyi...általában meghalnak és a pénz megy a kukába.

Egyébként már én is egyre nehezebben tolerálom. A dohányosnak még akkor is szánalmas bűze van, ha éppen nem ég a cigije. Árad a szájából a ruhái büdösek. És az a legrosszabb, hogy nem veszi észre mennyire taszító, ezért hozzászól az emberhez, közel megy másokhoz, bebűzöl egy helyiséget és miatta szellőztetni kell.

2011. febr. 9. 10:07
 12/39 iDev ***** válasza:
46%

"A füstöm elszáll és kevesebb kárt okoz neked, mint a dízelesek füstje"

A "dízelesek füstje" szükséges rossz. De a büdös bagó az egyesek "hobbija" ha úgy tetszik. Ha én kitalálom, hogy az a hobbim, hogy mások ajtaja elé kakkantok, és téged is betalállak naponta egyszer, akkor nem tudom, mit szólsz hozzá. végülis az én hobbim, jogom van hozzá, és kevesebbet árt, mint egy atombomba. Nem igaz?

2011. febr. 9. 10:09
 13/39 anonim ***** válasza:

"Az adóval fölösleges előhozakodni, mert nem oda megy, ahova kell."

Ez nem a dohányos hibája, de az ő vesztesége.

"- Csak éppen az a baj, hogy a dohányosok 99%-a igenis rámfújja. Arról nem is beszélve, hogy a kuka fél méterre lehet, a csikk akkor is a járdán landol. "

Uhh, nem tudom hol élsz, de nálunk ez eddig nem így ment. A csikk is csak akkor került fél méterre a kukától, ha már tele volt a csikkgyűjtő része, ugyanis a műanyagba nem lehet bedobni, mert meggyullad és sokkal büdösebb lesz.

"- Csak hogy azzal az adóval előbb fizetnek ki bármi mást, mint az egészségügy költségeit. "

Akkor valami nagyon rosszul megy ott. Ezt a pénzt pontosan a leszokást segítő terápiákra és gyógyszerekre, valamint a cigaretta által okozott betegségek kezelésére illene költeni. Az utcaseprőket nem ebből fizetném, mert akkor tényleg mindenki feljogosítva érezné magát, hogy eldobálja a csikket.

"- Tehát ha valakik rendsazeresen verekednek, akkor nyugodtan megengedhetetk én is magamnak egy pofont, mert kevesebbet árt? Vagy nem az volna inkább a követendő norma, hogy rosszból minél kevesebbet, és ha már a benzint midnenképp szívnom kell, legalább a cigarettafüstöt ne?"

Mért kéne bármit is mindenképp szívnod? Én is elég sokáig jártam biciklivel. Ez egy nagyon egészséges sport és nem is termel káros anyagokat, mint az autó. A cigarettáról sokan szeretnének leszokni, én is. Ezt kéne támogatni, nem pedig üldözni őket.

"Akkor mindjárt más, így sokkal nyugodtabb szívvel kapok tüdőrákot. Mellesleg a tüdőrák nem az a fajta, amit csak úgy négyesével gyógyítgatnak, te arrogáns s.ggfej!"

Ahogy érzed. A cigaretta amúgy NEM okoz tüdőrákot, csak fokozza a rá való hajlamot. Tehát ha amúgy vigyázol az egészségedre, akkor hiába cigiznek melletted, mert akkor se fognak tudni megbetegíteni. Ha meg nem vigyázol magadra, akkor visszajutunk oda, hogy egyszerűen csak utálod a füstöt és ezért kígyót békát mondogatsz a dohányosokra és te vagy az arrogáns s.ggfej.

"Egyébként már én is egyre nehezebben tolerálom. A dohányosnak még akkor is szánalmas bűze van, ha éppen nem ég a cigije. Árad a szájából a ruhái büdösek. És az a legrosszabb, hogy nem veszi észre mennyire taszító, ezért hozzászól az emberhez, közel megy másokhoz, bebűzöl egy helyiséget és miatta szellőztetni kell."

Ebben igazad van, szégyellem is, hogy nem bírtam még leszokni, de nagyon nehéz. :( Főleg így, hogy csak stresszelik az embert, ahelyett, hogy segítenének.

"A "dízelesek füstje" szükséges rossz. De a büdös bagó az egyesek "hobbija" ha úgy tetszik. Ha én kitalálom, hogy az a hobbim, hogy mások ajtaja elé kakkantok, és téged is betalállak naponta egyszer, akkor nem tudom, mit szólsz hozzá. végülis az én hobbim, jogom van hozzá, és kevesebbet árt, mint egy atombomba. Nem igaz?"

A dízel nem szükséges, járhatsz gyalog is vagy bringával. A kocsikázás a hobbi, a dohányzás pedig függőség. Olvass utána.

2011. febr. 9. 10:51
 14/39 iDev ***** válasza:
65%

Egyrészt a légszennyezettség elenyésző részét képezik a "hobbi" kocsikázók, nagyobb részét a gyárak és az áruszállító teherkocsik. Másrészt kerékpárral és vonattal közlekedem, így a "járhatsz gyalog is vagy bringával" mellé ment.

Lehet, hogy a dohányzás függőség, de senki nem kényszerített rá, és azt beismerheted, hogy nem csak magadra káros, de a környezetedben élő nemdohányzókat is irritálhatja. Ezek után pedig indokolatlan az a felsőbbrendű arrogancia, amivel az első hozzászólásodban beköszöntél. Ha akkor is normálisan írod le a véleményed, akkor nem mondom rád, amit mondtam.

2011. febr. 9. 11:05
 15/39 anonim ***** válasza:
Ezt nem értem; először azt írod, hogy senkinek nicns köze hozzá, hogy dohányzol, aztán meg szinte könyörögsz, hogy segítsenek mások a leszokásban...
2011. febr. 9. 11:06
 16/39 anonim ***** válasza:
13%
Én soha nem fújtam közvetlenül senki arcába a füstöt. Ha a szél egy nemdohányzó pofájába repíti, hát istenem. Ebből soha nem csináltam ügyet. Nekem is ugyanannyi jogom van, mint egy nem dohányzónak, úgyh hátrébb az agarakkal :p Ha vkinek nem tetszik vmi akkor vagy szól, vagy fogja magát és kulturált módon szépen tesz a helyzet ellen. Ne én figyeljek már minden nemdohányzóra, nem vok én senki anyja, oldja meg! Ha meg nem tetszik, el lehet költözni tanyára, kedves iDev!!
2011. febr. 9. 11:27
 17/39 iDev ***** válasza:
46%

"Ha a szél egy nemdohányzó pofájába repíti, hát istenem."

Ha nekem az lenne a hobbim, hogy utcán lengetem a levegőben az öklöm, akkor is így vélekednél? Nem ütnék senkit direkt pofán, de ha a te arcodba viszi a lendület, hát istenem.

"Nekem is ugyanannyi jogom van, mint egy nem dohányzónak, úgyh hátrébb az agarakkal"

Igen, ugyanúgy jogod van a tiszta levegőhöz, mint másnak. De ha te lemondasz erről a jogodról, akkor sincs jogod mástól is elvenni. A cigi a te nyomorod, oldd meg magad, úgy, hogy más ne szenvedjen tőle.

"Ne én figyeljek már minden nemdohányzóra, nem vok én senki anyja, oldja meg!"

De, te figyelj, mivel neked van egy ilyen szenvedélyed, ha élni akarsz vele, akkor találd meg a kultúrált módját, ami senkit nem zavar. Te voltál olyan hülye/gyenge/stb. hogy rászoktál, senki nem kényszerített (de akik szívják utánad a büdös füstöt, azok biztos nem) akkor ne másnak okozz vele kellemetlenséget.

2011. febr. 9. 11:34
 18/39 anonim ***** válasza:

"Ezt nem értem; először azt írod, hogy senkinek nicns köze hozzá, hogy dohányzol, aztán meg szinte könyörögsz, hogy segítsenek mások a leszokásban..."

Igen, így van. A nemdohányzó ettől az egésztől csak alkalmanként szenved, míg én egész nap. Nincs elcseszett ízlésem, nem szeretem én se a cigit. Mocsok dolog, de amikor letettem hetekre, végig savazott a gyomrom és rosszul voltam és ideges. Nikotinpótlókkal ez persze enyhíthető, de én azzal sokkal kevésbé tudtam kontrollálni a bevitt nikotint és még erősebb függővé váltam. Aki azt hiszi, hogy a tüdőráktól való félelem vagy a büntetéstől való félelem miatt ezeket az ember könnyebben viseli, az nagyon téved.

Senkit sem bíztatok arra, hogy cigizzen, arra se, hogy szeresse. Csak annyit kérnék, hogy ha segíteni nem tud, akkor legalább hagyjon békében. Remélem így érthető vagyok.

2011. febr. 9. 11:49
 19/39 iDev ***** válasza:
57%

Arról vitatkozhatnánk, hogy ki nem emberek közé való.

Az, aki tiszteletben tartja a többieket, vagy az aki a saját hülyeségének káros hatásait rá akarja erőltetni másokra, és akinek nem tetszik, azt elküldi egy tanyára. :)

"Az biztos, h berúgnálak egy bokor alá, h ne legyen több kedved az ilyen fajta hobbihoz"

És akkor miért várod el, hogy téged ne akarjanak berúgni egy bokor alá?

Mondjuk túl sok értelmes választ nem várok tőled, ha eddig az volt az egyetlen érved, hogy költözzek tanyára.

2011. febr. 9. 11:53
 20/39 iDev ***** válasza:
57%

"Csak annyit kérnék, hogy ha segíteni nem tud, akkor legalább hagyjon békében."

Ez így korrekt, de ha azt kéred, hogy hagyjanak békén, akkor te is hagyj békén másokat, akik meg füst nélkül akarnak élni. Senki nem mondja, hogy ne dohányozz, csak azt, hogy másnak ne kelljen a te cigid füstjét szívni. De ha ezt eddig is így tetted, akkor meg nem te vagy a feltett kérdés "célközönsége".

2011. febr. 9. 11:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!