Miért van, hogy valaki tüdőrákos lesz a cigitől, valaki meg nem?
Mert a cigi csak rizikófaktor. Ha cigizel, több esélyed van a tüdőrákra, de nem feltétlen alakul ki.
Vszínűleg minél több, minél erősebb cigit szívsz, annál nagyobb az esély.
Ez kb olyan, minthogy hogy: Ha részegen vezetsz, akkor nagyobb esélyed van arra, hogy balesetet szenvedsz. De ez nem azt jelenti, hogy mindenképpen balesetet fogsz szenvedni.
Rákot nem a cigitől kapsz,mégha a média ezt is állítja! Arról soha nem hallani,hogy a benzingőz, a gyárak által kibocsátott füst,vagy a szmog mennyire felelős a tüdőrákért.
A cigi erőssége sem lehet mérvadó. Régen az Ötéves terv,vagy a Munkás cigi,a bolgár és orosz cigikről nem is beszélve,sokkal erősebbek voltak a ma kapható cigarettáknál,és nem voltak fütszűrősek sem. Mégsem volt annyi tüdőrákos,mint most. De több ismerősőm is halt meg tüdőrákban,akik soha nem dohányoztak.
Még a rákkutartók sem tudják,hogy mitől alakul ki a sejtburjánzás! Gondolj arra,hogy hányszor hallod egy-egy termékről,hogy rákkeltő! Ha ez igaz lenne,sokkal több lenne a rákos beteg.
Hozzá tenném még a táplálkozást , a műkajákat és azt a sok szemetet, amit étel néven árulnak a multik.
Tartósító , ízfokozó.. nem kell folytatnom szerintem.
Stresszes életmód, létbizonytalanság, felesleges vegyszerek tömkelege, felesleges gyógyszerszedés, műanyagok, oldószerek, elektroszmog... csupa csupa olyan dolog amire baromira nincsen szükségünk.
Emellett persze a dohányzás is , genetika, mind mind kikezdi az immunrendszert, mivel régen nem volt ennyi szenny a környezetben sokkal kevesebb inger érte az emberi szervezetet magyarul többen meg tudtak birkózni velük, most hatalmas a nyomás minden oldalról, ez is okozója lehet a sok megbetegedésnek.
Egyébként maga a tiszta, nem vegyszerezett dohány szívása ( már ha lenne ilyen ), szerintem közel sem olyan veszélyes mint a hordozója ( papír, növényvédő szerek, dohánykezelő vegyszerek, ragasztó...stb).
Sok múlik az életmódon is, helyes táplálkozás, túlsúly, mozgásszegény életmód, szabadban való tartózkodás hiánya mind mind gyengítik az immunrendszert.
Csak a teljesség kedvéért exdohányos vagyok.
Genetika,. szerencse...
A cigi segíti a rákos sejt6ek képződését.
Ha a rokonaid nem azok, attól te lehetsz.
A cigi ígyis-úgyis rövidíti az életed.
Érdekelne, hogy honnan veszik az emberek az ilyeneket: "Tartósító , ízfokozó.. nem kell folytatnom szerintem."
"Rákot nem a cigitől kapsz,mégha a média ezt is állítja!"
tipikus butaságok, ja titeket gondolom nem a gonosz média tájékoztatott, hanem az orvosi egyetem ugye? Attól, hogy alantas TÉNYLEG szennymédiát olvastok, akik a gonosz multik ördögi emberiséget kiirtó terveiről írnak, még nem lesztek tájékozottak. Az ízfokozók (tudod egyáltalán mi az??) (99%ban Na-glutamát), egyáltalán nem károsak. Tartósítószer (tudod egyáltalán mi az?), mint például C-vitamin, citromsav szintén nem tartoznak a különlegesen veszélyes anyagok közé. Minden adalék használata szigorúan van szabályozva akár hiszed akár nem. Rettegnek a multik cuccaitól, és okosnak hiszik magukat, hogy biot vesznek 4szer annyiért, egy sokkal kapzsibb cégtől... Attól, hogy az x-y rokonom napi 4doboz Kossuthot szívott és 110évig élt nem lehet érdemi következtetést levonni, próbáld ki és meglátod.
Kedves fórumtárs, tisztában vagyok ezekkel az adalékanyagokkal, igaz csak mérnök vagyok szerencsére a családomban vannak egyéb szakágakban is dolgozó emberek.
Valóban az aszkorbinsav gyökkötő tulajdonsága remek, de könyörgöm olvasd már el mennyi sz@art raknak már a legegyszerűbb kajákba is.
Rommá van minden étel pakolva a legkülönbözőbb mocskokkal. Csak egy sztori gyerekeknek készült szaffi típusú üdítőbe felhősítő adalék, hogy úgy nézzen ki mintha gyümölcsből vagy neadjisten répából/tökből levő rost úszkálna benne, mi ez ha nem szándékos átverés?
Ne mondjad már nekem hogy az a sok rohadt vegyszer ( nem fogok nekiállni keresgélni és telefonálni) hogy az " egyáltalán nem káros".
A gépkocsik száma rohamosan megsokszorozódott, mennyi benzingőzt nyel be az ember nap mint nap.
Mindenki stresszel, félti a munkahelyét, létbizonytalanságban él. Nem mozog , túlsúlyos , beteges nincs a friss levegőn.
DE PERSZE MINDENÉRT AZ A ROHADT CIGI A FELELŐS KIZÁRÓLAGOSAN!
Miért? Mert az eu azt mondta. 20 évvel ezelőtt senki sem ugatott ilyen dolgok miatt.
Betiltanám a cigit?
Be én. Mert tényleg értelmetlen és káros. Mondom exdohányos vagyok. Ennek ellenére most sincsen semmi bajom azokkal az embertársaimmal akik momentán rágyújtanak mellettem.
Betiltanám a hulladék kaját?
Hogyne, természetesen.
Kötelezném az embereket a testmozgásra, helyes életvitelre ?
Igen.
De jelenleg mi a történet, bármi rossz dolog történik jönnek hogy bezzeg azok a rohad büdös bagósok a sátánok.
Nem tudom hogy egy kövér embert is így leugatnának e hogy zabálja a tb pénz mert cukros, magas a vérnyomása és jár neki a 6. bypass műtét. Ja nem persze, ő hajlamos a hízásra, genetikailag ilyen sajnáljuk,ne b@szogassuk és tiltsuk ki mindenhonnan azt nem.
Teljesen meg van ez a társadalom őrülve, nem lesz ennek jó vége hogy megy az uszítás és a félrebeszélés mindenfele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!