Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Egy hónapja szoktam le a...

Egy hónapja szoktam le a dohányzásról és azóta alvászavaraim vannak. Találkozott már valaki ezzel a problémával? Meddig tart ez? Mit tudtok tanácsolni?

Figyelt kérdés
Az elalvással nincs gond, de hajnalban felébredek és utána már csak forgolódok. Vissza-visszaalszom több-kevesebb időre, de az már nem pihentető alvás. (25,f)
2010. nov. 17. 11:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Nálam is hasonló volt a helyzet. Tipikusan későn fekvő és kelő vagyok, éjjel 2-kor aludtam el, és már 6-kor megébredtem. Én is kíváncsi vagyok a válaszokra. Én feladtam 2 hónap után (nem emiatt), Te ne szúrd el!
2010. nov. 17. 12:04
 2/7 anonim ***** válasza:

Hát nehogy visszaszokj!

Én nem cigizek/tem, mégis velem is ez van.

Ez lehet attól, hogy leterheled az idegrendszered (sok gépezés), de lehet egyéb okból is.

Talán lehet a cigi miatt is, de ne szokj vissza akkor se!!!

2010. nov. 17. 13:32
 3/7 A kérdező kommentje:
Eszem ágában sincs visszaszokni! Csak a dohányzással tudom összefüggésbe hozni, hisz azóta jelentkeznek a tünetek, mióta letettem a cigit.
2010. nov. 17. 14:38
 4/7 anonim válasza:
igen ezt en is eszrevettem , bar en meg csak a 8. cigimentes napomnal tartok , de en is nagyon rosszul alszom , nagyon gyakran megebredek , forgolodok...nekem soha nem voltak ilyen problemaim ...
2010. nov. 18. 08:32
 5/7 anonim ***** válasza:
emberek! nagyon sajnálom nem akarok bunkó lenni de ezeket nevezik elvonási tüneteknek és inkább 1 hónapig szenvedés minthogy rák(sztem)
2010. nov. 19. 21:18
 6/7 anonim ***** válasza:

Ember, nem voltál bunkó, és azt is tudtuk, hogy ez elvonásos tünet, és az sem kérdéses, hogy a rák és a nemalvás közül melyiket választom.

A kérdés - szerintem - elsősorban arra irányul, hogy hogyan lehet ezt kezelni, ugyanis a nikotinhiány szoros összefüggésben áll a kipihentséggel, ami egy öngerjesztő folyamatot indít be: minél fáradtabb vagy, annál erősebbek másnap a tünetek, és annál rosszabbul alszol, ezért még fáradtabb leszel másnap.

Az, hogy én végül feladtam, az az én gyenge kitartásomnak köszönhető, de tény, hogy a fáradtságnak is szerepe volt abban, hogy adott ponton pszichésen és mentálisan teljesen kezdtem szétesni, és úgy döntöttem, hogy inkább a házasságomat mentem, mielőtt késő lenne.

Mivel ilyen kevesen írnak ide, úgy gondolom, csak néhányunknál jelentkezhetett az alvászavar. Ami azért rossz, mert az igazán hasznos válasz az volna, ha valaki leírná, neki hogy sikerült átvergődnie ezen.

2010. nov. 21. 16:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Csatlakoznék az előttem szólóhoz! Nagyon kedves az aggodalmatok, hogy nehogy visszaszokjak, valamint azzal is tisztában vagyok, hogy ez egy elvonási tünet. De én a kezelésére vagyok kíváncsi!:) Esetleg valaki, aki hasonló cipőben járt? Köszönöm!
2010. nov. 22. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!