Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Szeretnék változtatni az...

Szeretnék változtatni az életstílusomon. Tanácsokat kérek!?

Figyelt kérdés

Azzal kezdeném hogy le szertnék szokni a dohányzásról 10 + éve szívom, próbáltam már többször is, de 3 hónap volt a rekord.

Építőiparban dolgozom, hetelős munka, ott mindenki szívja, így nehéz,de szeretném mostmár abbahagyni, 29 éves vagyok.

Szeretnék elkezdeni edzeni is ezzel egyhuzamban.

Köszönöm a hasznos tanácsokat, legyen szép napotok😊

tegnap 20:25
 1/7 anonim ***** válasza:
egyszerűen csak dobd el, és másik munka. én így szoktam le 2007ben, 10 évig dohányoztam.
tegnap 20:36
 2/7 anonim ***** válasza:

Én is olyat hallottam, hogy a hirtelen teljes abbahagyás működik a legjobban.

Egyébként ha ezt mondod a háziorvosodnak, tud felírni gyógyszert is, ami segíthet benne.

Esetleg még segíthet, hogy mindig ha dohányoznál, egy másik dolgot csinálsz helyette: pl ha érzed, hogy akarod, iszol vizet, vagy beveszel egy rágót (bármi, amivel lefoglalod magad).

Az edzésre azt tudom tanácsolni, hogy próbálj meg bármilyen mozgást beépíteni a rutinodba. És így szépen hozzá tudsz szokni, hogy egy konkrét időben valamilyen edzést csinálsz.

Az is fontos, hogy hagynod kell a testedet hozzászokni az adott mozgásformához, ne erőltess semmit. Egyébként szinte mindegy, hogy milyen sportot válsztasz, a teszed meghálálja :) a lényeg, hogy élvezd is, és akkor nem nyűg lesz az edzés, és akkor sokkal könnyebben válik szokássá.

Sok sikert az életmódváltáshoz!

tegnap 20:44
 3/7 anonim ***** válasza:

"Én is olyat hallottam, hogy a hirtelen teljes abbahagyás működik a legjobban"

Mert így van. Meg kell szüntetni a függést. Irtózatosan nagy munka amúgy, szenvedtem én is. Az első 3 hónap horror. de utána már jobb 1 fokkal. Nem szabad, hogy a test döntse el es uraljon téged. Ezert szoknak vissza sokan, mert feladják, a testük parancsol nekik. Agyilag, mentálisan kell eldöntened, hogy mit akarsz. Ez a siker titka.

tegnap 22:06
 4/7 anonim ***** válasza:

"Egyébként ha ezt mondod a háziorvosodnak, tud felírni gyógyszert is, ami segíthet benne"

Ezt csak azért nem tartom jó ötletnek, mert a dohányzáshoz kapcsolodó. minden ami a cigihez köt, azonnal el kell vágni és elfelejteni, nem-et kell tudni mondani mindenre, ami a dohányhoz köthető.

tegnap 22:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem is a gyógyszer segített.és semennyire nem kínlódtam.Szerintem először kezdj el edzeni és utána szokj le a cigiről.Lehet könnyebb lesz mert lesz ami motivál.
ma 08:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Én 20 évig szívtam és semmi olyan horror nem volt, minden nap csak örültem hogy már ez is meg van.
ma 15:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Sportolj valamit.
ma 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!