Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Édesanyám élesen bírálja az...

Édesanyám élesen bírálja az életstílusom, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Semmi nagy dologra nem kell gondolni, csak felgyülemlettek a kritikák. Az apró döntéseimtől a lényegesekig nem fogadja el, és kritizálja a választásaimat. Ilyenekre gondolok: gépészmérnökire mentem két éve, még mindig, folyamatosan mondja, hogy ez nem nekem való, beleszól a vizsgarendembe, a szigorlataimba, az időbeosztásomba, stb. Nincs javaslata, hogy hogy kellene, csak azt mondja, hogy amit teszek, az rossz.

Műkörmöt szeretnék feltetetni, azóta hallgatom, hogy neked semmi nem fontos, csak a műköröm, mi lesz a következő, műmell, vagy elmész zöldségesnek? (Szerinte a zöldségeseknek van ilyen). :D

Holnap elköltözök, és mindenáron ő akar költöztetni, hiába mondom neki, hogy egyedül is meg tudom csinálni, ragaszkodik hozzá, hogy ő vigyen. Mondtam, hogy jó, de délután háromra kozmetikushoz megyek. Azóta azt hallgatom, hogy neked a kozmetikus az első, nem is a költözködés, én bezzeg hozzád igazítom a napom, csak hogy segítsek....

Tehát semmi fontos, csak az apró dolgaimban hátráltat. Emiatt nem tudom jól érezni magam, mert ami nekem kedves, és szépnek találom, annak nekiesik, és lehülyéz, amiért ilyen dolgokat élvezek.

Beszéljek vele erről? Tartok a holnap miatt is, mert én magamnak nagyon jól mg tudnám oldani a költözést és az időbeosztásomat is, de már előre rettegek, hogy ha kijövök a kozmetikustól, azonnal beleköt az arcomba, és hogy hogy nézek ki, meg hogy mennyibe került, miből telik rá, miért erre költöm az albérletre megkeresett pénzem, stb.

2019. szept. 2. 14:23
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja, 22/L, ezt elfelejtettem.
2019. szept. 2. 14:23
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
Ha már mostanig kibirtad,ezt az egy napot túléled,aztán ha kölön fogsz lakni talán ő is magába száll és elgondolkodik.
2019. szept. 2. 14:34
 3/10 A kérdező kommentje:
Eddig is külön éltem, csak új albérletbe költözök, és beszéltem vele a váltásról. (Nem fizet bele egy fillért sem, nem erről van szó).
2019. szept. 2. 14:35
 4/10 anonim válasza:
100%
Szerintem csak nem tudja elfogadni, hogy nem tud már téged irányítani, esetleg próbálja rád vetíteni amit ő elmulasztott ( pl. Az egyetemi szak választása esetén ) mindenesetre azért tényleg elég zavaró lehet, hogy 22 éves létedre mindenbe bele szól. Én a helyedben beszélnék vele, hogy ez a te életed, had döntsd el te, hogy mit és hogyan szeretnél. Ha műkörmöt szeretnél menj és csináltasd meg! Ha műmellet akarsz akkor csináltasd meg!! 😀 Nekem is van műkörmöm mégsem zöldséges vagyok 😀 ( persze ezt a munkát sem nézem le, nem azért mondom ) Mondd meg neki, hogy önálló szeretnél végre lenni! Ha tényleg mindenben csak hátráltat, akkor ez a költözés lesz a legjobb dolog amit tehetsz, talán idővel majd elfogadja, hogy már nem irányíthat téged. Éld az életed, ahogy te szeretnéd! Senkinek sem szabadna hátráltatnia a másikat véleményem szerint. Mások pénztàrcájában meg ne áskálódjon senki, főleg ha maga kereste meg kemény munkával! Inkább büszke lehetne rád, hogy nem tőle várod el az albi kifizetését!! Mindenképp beszèlj vele ezekről!
2019. szept. 2. 14:43
 5/10 anonim ***** válasza:
80%
Anyád egy irányításmániás, mellette hisztis lina. Nem kell beszélned semmiről,költözz, és kész.
2019. szept. 2. 15:12
 6/10 hollófernyiges ***** válasza:
80%
Pánikol hogy felnő a kislánya, rá pedig már nem lesz szükséged.
2019. szept. 2. 15:16
 7/10 A kérdező kommentje:
Szerintem már tudja, hogy felnőttem, két éve külön élünk, és semmi befolyása nincs az életemre, nem ez lehet a baj. Valami jó megoldást szeretnék, például hogy hogyan beszéljek vele.
2019. szept. 2. 15:20
 8/10 anonim ***** válasza:
56%
Élesen bíráld te is az ő életstílusát.
2019. szept. 2. 15:33
 9/10 anonim ***** válasza:
Tettlegesen is bántalmaz?
2019. szept. 2. 15:42
 10/10 A kérdező kommentje:
Gyerekkoromban (16 éves koromig) igen, már csak szóban.
2019. szept. 2. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!