Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Cigi leszokás után?

Cigi leszokás után?

Figyelt kérdés

Ti akik leszoktatok a cigiről mit tapasztaltok mi lett jobb?

Egészségügyileg jobban vagytok? Több pénz marad?

Jobb szexuális teljesítmény?

Ma van a harmadik napja hogy nem gyújtottam rá. Azon kívül semmit nem érzek hogy kéne egy kib@szott cigi de egyenlőre nem úgy érzem hogy "megszabadultam" egy rossztól hanem inkább "lemondtam" egy jóról.

dec. 4. 11:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Még csak 1 cigi volt?

Ha azonnal befejezed, akkor csak 1-2 nap veszett oda. A kitartott alacsony dózisú napok nem teszik tönkre a leszokási folyamatot, mert már érezni fogod, hogy mennyire szar az erősödő nikotinéhség, amit még nem lehet megszüntetni egy cigivel.

Ha élvezkedni próbálsz, akkor végleg elbaxtad a témát - és élvezni se fogsz rendesen, hisz az idegrendszeredből már rég kikoptattad ezt a készséget, ami csak több hónapnyi teljes absztinencia után kezd visszajönni. Bírd ki, mert még nem az az erős sóvárgásroham vár rád, mintha holnapig benyomod a fél dobozt!

Az összes cigit és társait pedig azonnal távolítsd el a lakásodból!

dec. 6. 19:41
 12/15 anonim válasza:
0%

Íme 7 pozitív előnye a nikotinnak, de ha a mesteséges intelligenciának azt mondod soroljon fel 20 pozitív hatását a nikotinnak akkor huszat is felsorol. Rengetek előnye van a dohányzásnak. Azzal hogy, fokozza az anyag cserét 2. 3 évvel többet élhetsz.stimuláló hatása révén javíthatja a figyelmet és az éberséget.

Kognitív teljesítmény: Egyes tanulmányok szerint a nikotin javíthatja a memória és a tanulás képességét, különösen a figyelmi folyamatok terén.

Hangulatjavító hatás: A nikotin rövid távon javíthatja a hangulatot és csökkentheti a szorongást, ami sok ember számára vonzó lehet.

Fájdalomcsillapító hatás: Egyes kutatások szerint a nikotin fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik, és segíthet a fájdalom kezelésében.

Anyagcsere fokozása: A nikotin növelheti az anyagcserét, ami segíthet a testsúly szabályozásában.

Neuroprotektív hatások: Néhány kutatás szerint a nikotin védő hatással lehet bizonyos neurodegeneratív betegségekkel, például Parkinson-kórral szemben.

Fokozott reakcióidő: A nikotin stimuláló hatása miatt gyorsíthatja a reakcióidőt

dec. 9. 13:44
 13/15 anonim válasza:
18%

Miért p9ntozzátok le a 12est hulyek?

Régen az 50es evekbe konkrétan egeszsegesnek volr feltuntetve a dohanyzas.

Persze nem magyarorszagon

Es ime itt vannak a jo tulajdonsagai

dec. 29. 06:39
 14/15 anonim ***** válasza:

#13 (06:39) - miért lett lepontozva a #12 válasz? Nos - a fájdalomcsillapító hatásról annyit, hogy én alkalmilag nagyon erős fejfájásoktól szenvedtem, melyre jótékonyan hatott a kávéval szedett ibuprofein, vagy az aszpirin. Az idegműködést tompító hatásmechanizmusú fájdalomcsillapítók hatástalanok voltak.

Közben rászoktam a nikotinra, ezért az is kiderült, hogy az egyáltalán nem segít az egész napokat elrontó fejfájásaimon. Viszont valamilyen isteni szerencse folytán - a rászokásom néhány hónapjára - a 80-hoz közelítő (és kissé már slendrián félbolond) háziorvosom kiszúrta, hogy a több mint negyed évszázada gyötrő fejfájásaimat 100%-ra megszüntetik a modern vérnyomáscsökkentő készítmények!

A nikotin csak rontott a dolgon, mert megdobta a vérnyomásomat, de a szintén vérnyomásemelő hatású kávé általában segített, mert javította az agyi vérkeringésemet. Mindezen el lehet gondolkodni!

Én elgondolkodtam a drogfüggőségem jobbára csak kellemetlen és káros mivoltán, így ma már teljesen absztinens vagyok!

dec. 29. 08:05
 15/15 anonim ***** válasza:

Folytatás:

"Kognitív teljesítmény: Egyes tanulmányok szerint a nikotin javíthatja a memória és a tanulás képességét, különösen a figyelmi folyamatok terén."

- Ez egy nikotinista filozófia. A függőségben szenvedő képtelen koncentrálni, ha nincs meg a kellő expozíció.

"Hangulatjavító hatás: A nikotin rövid távon javíthatja a hangulatot és csökkentheti a szorongást, ami sok ember számára vonzó lehet."

- Ez tényleg működik! - csak sajna a súlyos mellékhatás - az állandó sóvárgásérzet - igencsak kellemetlen. Tehát ami boldogság jön, az bizony nagyon hamar el is megy - dupla fájdalommal kísérve...

"Anyagcsere fokozása: A nikotin növelheti az anyagcserét, ami segíthet a testsúly szabályozásában."

- Nekem ez qrvára nem működött, pedig fogyni szerettem volna. Ijesztően heves szívdobogás, hideg verejtékezés, székelési és hányinger - nos - ezek az anyagcsere-fokozási élményeim viszont megvoltak!

"Fokozott reakcióidő: A nikotin stimuláló hatása miatt gyorsíthatja a reakcióidőt"

- Ez az egyik legorbitálisabb baromság! A nikotin saját megtapasztalásom szerint bódít, és számottevően rontja a reakcióidőt. Ha nikotint fogyasztottam, akkor utána hajlamos voltam félreütni a számítógép billentyűit, és az amúgy lazán 4 perc alatti Rubik-kocka kirakási időm 6 perc fölé emelkedett, melyet több mint tizenöt alkalommal megmértem.

dec. 29. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!