Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Cigi leszokás után?

Cigi leszokás után?

Figyelt kérdés

Ti akik leszoktatok a cigiről mit tapasztaltok mi lett jobb?

Egészségügyileg jobban vagytok? Több pénz marad?

Jobb szexuális teljesítmény?

Ma van a harmadik napja hogy nem gyújtottam rá. Azon kívül semmit nem érzek hogy kéne egy kib@szott cigi de egyenlőre nem úgy érzem hogy "megszabadultam" egy rossztól hanem inkább "lemondtam" egy jóról.

dec. 4. 11:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

8 éve tettem le, azóta egyetlen szálat sem szívtam.

Jobb lett az egészségem és ahogy elnézem velem hasonló korú dohányosokat, hosszú távon is csak jobb.

Pénzt eleinte éreztem, hogy több maradt, kb. 30 ezerrel havonta. Azóta rendesen emelkedtek az árak ...

Nekem kb. 2 év volt, mire azt mondtam, hogy leszoktam, de legalább 5, hogy eljutottam odáig, hogy történjék bármi, nem kell, hogy rágyújtsak. Szóval még nagyon az elején vagy, de kitartás, hidd el, megéri!!!

Amúgy a mai napig, ha beülünk valahová, kerthelyiség, jó hangulat, sajnálom, hogy nem dohányzom, mert én szerettem dohányozni. Nekem nem volt nikotin függésem, nem az hiányzott, hanem a dohányzással járó körítés.

dec. 4. 12:03
 2/15 A kérdező kommentje:

#1 Az nem hangzik túl jól hogy 8 év után is megkívánod.

Én viszont fordítva vagyok vele én nem szeretem magát a cigizést meg a füstöt hanem én inkább azért szívtam mert függő vagyok és félóránként az a "jó" érzés kellett.

dec. 4. 18:03
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Az első és jelentős előny az lesz, hogy nem fog már kora hajnalban ébreszteni a nikotinéhség. A bolond álmok is elmaradnak - bár ez valakinek hiányozhat. Hamarosan érezni fogod, hogy mélyebben ki tudod magad aludni.

Bár még hónapokig fogod érezni az idegesítő sóvárgást, de a napközbeni bágyadtság alábbhagy. Precízebbek lesznek a mozdulataid, némileg emelkedni fog az intelligenciád is.

A negyedik napon jön majd egy erős sóvárgásroham, és hatalmas lesz a kísértés az elalvás előtt. Ekkor segíthetsz magadon egy 2-3 milligrammos diazepammal vagy xanaxal (vagy valami hasonlóval). Ha mégis megdőlnél egy lightos cigivel, akkor se ereszd el magad, hanem folytasd a TELJES absztinenciát a rá következő napokban!

Nincs kényelmes és sóvárgás nélküli leszokás. Az idegrendszered még hónapokig fog emlékezni a drog hatására.

dec. 4. 22:30
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

A nikotin egy erős drog. Örökre ott hagyja a nyomát az idegrendszeredben, és mindig emlékezni fogsz arra, hogy az első néhány adag milyen qrva jó volt. De miután már rendesen rászoktál, akkor megtapasztaltad, hogy a hányinger, hideg verejtékezés, heves szívdobogás, stb. rosszullét előbb jön rád, mint a boldogító eufória.

Megtapasztalhattad, hogy eufória gyakorlatilag az első hetekben megszűnik, és marad az állandó nikotinéhség és az attól való átmeneti szabadulás - de csak kábulatban. Az eufória akkor kezd újra megjelenni, mikor már kezdesz leszokni erről a szarról - ezért nehéz a leszokás!

Valószínűleg már tudatosult benned, hogy már soha nem lesz nagy élvezet - csak az állandó bágyadtság, és idegesítő nikotinéhség lesz az osztályrészed, ha nem küzdöd le a drogfüggőségedet.

dec. 4. 22:47
 5/15 A kérdező kommentje:

Az a baj itt nem csupán azt kell kibírni hogy fizikailag kívánod hanem pszichésen nekem olyan a cigi hogy ahhoz társítom a biztonság érzését nemtudom miért. lehet mert túl korán kezdtem és ez így hozzá tartozik a személyiségemhez legalábbis úgy érzem.

Érdekes hogy csak a cigivel vagyok így. Az alkoholra nemtudnék rászokni hiába ittam huzamosabb ideig nem birnám elviselni hogy ne legyenek józan napjaim. A kábítószereket meg nem próbáltam legalábbis a keményebbeket mint kokain heroin fentanyl stb.. viszont amiket próbáltam azok se tudtak megfogni. Nem szeretek tudatmódosított állapotban lenni. Nekem fontos az hogy mindig meglegyen a kontroll mert régen sokszor elvesztettem.

dec. 5. 08:17
 6/15 A kérdező kommentje:
Amíg leszokok a cigiről addig gondolom kerülni kell a szivarozást is mert nikotint nem kéne bevinni más formába sem.
dec. 5. 08:28
 7/15 anonim ***** válasza:

Logikus, hogy semmilyen nikotint nem fogyaszthatsz, és a nagy dózisok lecsengetése után még a legminimálisabb bevitelt is kerülni kell.

Ha meg teljesen meg akarsz szabadulni a nikotinéhségtől, akkor többé nincs rágó, nincs tapasz, nincs "emergency" spray, meg hasonló függőséget fenntartó szarságok!

dec. 5. 14:32
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
2 - Nem kívánom egyáltalán, csak emlékszem, hogy mennyire jó volt. De semmilyen szinten nem okoz gondot az, hogy nem gyújtok rá.
dec. 5. 14:51
 9/15 Senior Séf ***** válasza:
87%
32 éve szoktam le, és irigylem a mai bagósokat. Ők, ha abbahagyják, ezreket spórolnak meg, míg én szegény, mindössze 9.60-at spóroltam egy dobozon a leszokással. D
dec. 5. 17:52
 10/15 A kérdező kommentje:

Sokszor egy hajszálon múlt hogy rágyújtsak de kibírtam viszont az előbb pár órája még gondoltam magam és vettem egy dobozzal (2400ft volt gec) és rágyújtottam.

Ezzel haza vágtam azt az 5 napot és kezdhetem előről?

dec. 6. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!