Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért vagyok gyenge ahhoz...

Miért vagyok gyenge ahhoz hogy letegyem a cigit?

Figyelt kérdés
Nagyjából 17 éve cigizek 1 év kihagyással.
okt. 27. 01:50
 1/9 anonim ***** válasza:
mert ég nem ért trauma, pl egy stroke. ha majd lebenulsz, nem fogsz cigizni
okt. 27. 01:55
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem jól csinálod

Először is kell hozzá motiváció hogy miért akarod abbahagyni de legyen tényleg komoly oka

Aztán meg hogy ne szenvedj annyit az elvonási tünetektől alkalmazz nikotin pótló terápiát, pl veszel nikotinos rágót, a legerősebbel kell kezdeni majd idővel a gyengébbre váltani, a betegtájékoztatón le van írva mikor és mennyivel kell csökkenteni

Nyilván nem lesz olyan mint ha cigiznél de még mindig sokkal jobban fogod érezni magad mint ha teljesen megszűnne a nikotin bevitel, ez arra való hogy csökkentse a rosszullétet és a hiányát hogy csak fele olyan szar legyen ennyi

okt. 27. 02:51
 3/9 anonim ***** válasza:
88%

Majdnem minden dohányos, aki viszonylag régóta szívja, többször is neki szokott futni a leszokásnak. Ezért ne ostorozd magad.

Nekem (és pár ismerősről is ezt tudom) Allen Carr könyve segített.

okt. 27. 03:19
 4/9 anonim ***** válasza:
Tartasz az elvonási tünetektől.
okt. 28. 11:48
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig tényleg csak gyenge vagy, ahogy írtad. Én "csak" 6 évet cigiztem, de egyik nap eldöntöttem, hogy nem szívok többet, és így is lett.

Nyilván nem ez az általános, senki nem egyforma, de szerintem csakis akaraterő kell hozzá, minden más humbug.

okt. 28. 12:59
 6/9 A kérdező kommentje:
Az elvonási tünetektől nagyon igen. Nálam úgy jön ki hogy először feszült ideges leszek, aztán álmos, majd sírok mindenen. Nagyon gáz de így van tényleg.
tegnapelőtt 22:59
 7/9 anonim ***** válasza:
Miért dohányzol? Mit pótol neked? Mit szeretnél elfelejteni, nem csinálni, és miért sajnálod magad? Szerintem ezeken kéne elgondolkoznod, és amin tudsz, azon változtatni.
tegnapelőtt 23:10
 8/9 A kérdező kommentje:
Igazából szeretem és pont emiatt megy nehezen a lerakása is. Igazából a nehéz helyzetekből kiment vagy hogy fogalmazzak megnyugtat
tegnapelőtt 23:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Mik a nehéz helyzetek? Azokat nem lehetne elkerülni vagy másképpen könnyűvé tenni? Gondolom stresszes és nemszeretem helyzetek.
tegnapelőtt 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!