Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan szokjak le a cigiről? 22N

Hogyan szokjak le a cigiről? 22N

Figyelt kérdés
Tökmindegy hogy Iquos, glo vagy sima cigi, nem tudok egyszerűen leszokni róla. Már 5x próbáltam, 3 hetet bírtam ki. A mostani próbálkozàsnál 1-2 napokat bírók maximum, nem bírom elviselni a nyomott hangulatot, ingerultseget. Pedig sokat sétálok , hosszú időket megyek és a levegőn vagyok, próbáltam kézműves elfoglaltságokat találni. Pedig nagyon égető lenne, hogy leszokjak mert alig marad pénzem a hónap végére és ha tehetném egyiket a másik után szívnám. Pontosan tudom és érzem hogy ez nagyon nem jó, de mindig az van, hogy eldöntötöm, hogy ez az utolsó Doboz és egyszerűen nem bírom mostmár 1-2 napig sem megállni míg régen 3 hetet is kibírtam.

2024. ápr. 21. 14:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
87%

tinédzserként szoktam rá, trendből, mert akkor menő volt, és felnőttként szoktam le, szintén trendből, mert mára iszonyat proli szokás lett.

Hogy hiányzik-e? Persze, mindig hiányozni fog, hisz évekig szívtam, de egész egyszerűen nem éri meg.

Ha mentálisan képes vagy trenírozni magad annyira, hogy eljuss addig a pontig, hogy belásd, hogy valójában nem ad hozzá semmit az életedhez, viszont rengeteget elvesz, sokkal egyszerűbb lesz. Fejben készítsd fel magad rá, a többit az idő elrendezi...

2024. ápr. 24. 16:50
 12/18 anonim válasza:
72%

Ez kifogás.

Dopamin termelést elég sok minden serkenti.

Testmozgás, kávé, csoki, jóízű beszélgetés, nevetés, szex stb.

Ha a nikotin serkentő hatása nélkül nem lenne dopamin termelés akkor minden ember depressziós lenne, vagy fordítva aki rágyújt egy cigire az hipp-hopp mosolygós kölyökkutya lenne…

A cigi az cigi. Rossz szokás. Pont mint a káromkodás, vagy az ujjak ropogtatása. Mindenről le lehet szokni ha eldöntötted hogy nem akarod többé azt a tevékenységet.

De itt egy másik példa:

Mindenki ismer olyan embereket akik ész nélkül nyomják a telefont.

Szinte a kezükhöz ragadt.

Van köztük olyan akit valamiért lecsuknak és ott nincs telefon nyomkodás.

Csodák csodája kibírják.

Van olyan is aki nagy dohányos telefonos és bekerül egy olyan gyárba ahol tilos dohányozni és telefont se vihet be.

Ezt is megoldják, mert eldöntik a munkahely fontosabb.

2024. ápr. 24. 17:11
 13/18 anonim ***** válasza:
79%

Leirtam

Van dopamin termelés

Csak idő míg visszaall a megfelelő termelésre a nikotin serkentő hatása nélkül is mint anno cigi előtt

Addig kínlódás

A telefon nem drog ahogy a nikotin ez nem jó példa

2024. ápr. 24. 19:35
 14/18 anonim ***** válasza:
67%

13.

Az a rossz hírem, hogy azt a dopaminlöketet, amit a nikotin okozott, más nem fogja olyan szinten pótolni, hiába áll vissza a termelésed. Szóval egy bizonyos fokú sóvárgás örökre megmarad.

2024. ápr. 24. 19:45
 15/18 anonim ***** válasza:
79%

Tudom

Voltam nyilván nemdohanyzo

Aztán 20 év cigi

Évekre letettem, kinlodva És érdekes teljesen ok lettem nem hiányzott egy idő után, nem is zavart és semmi depresszió Olyan volt mintha sose cigiztem volna

Kb 5 ev után megborultam és ragyujtottam Utána mikor letettem még fél év után sem voltam jól lelkileg

Ezen buktam el

Most is épp egy ilyen kísérletben vagyok

Egyszer már sikerült Hátha most még egyszer

2024. ápr. 24. 19:50
 16/18 anonim ***** válasza:
85%

Én sem tudtam leszokni sokáig, elkezdtem sírni ha nem cigizhettem, meg kiborultam kb. ilyen szinten voltam, de nagyon elegem volt hogy egy kis hülye pici doboz ennyire ural engem, a mindennapjaimat, volt hogy szégyenkeztem miatta, mindig stresszeltem, hogy van e cigi, mikor végzünk már valahol mert rá akartam gyújtani stb. Itt a neten olvastam Allen Carr könyvéről, hogy ajánlották és elkeztem olvasni, kb. a felénél már tudtam, hogy még fogom csinálni.

Ennek kb 7 éve, és azóta sem gyújtotta rá.

Sok sikert kivanok neked is a leszokáshoz!

2024. ápr. 24. 20:16
 17/18 anonim válasza:
0%
Sehogy
2024. ápr. 24. 22:03
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
Találj olyan pasit, aki hajlandó lenne kisegíteni egy kis cigipénzzel.
2024. ápr. 25. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!