Ha egyszer kipróbálom buliból a füvet mekkora az esélye, hogy rászokjak?
3 lehetőséged adódik utána:
vagy nem tetszik és soha többé nem akarod kpróbálni,
vagy tetszik, de soha többé nem akarod kipróbálni
vagy tetszik, és ki fogod újra próbálni, naaa, innen akár egyenes út is vezethet a rászokáshoz.
későbbiekben pszichológiai függőséget okoz. butaság az, hogy nem lehet rászokni, ezt vedd számításba mikor rágyújtasz.
Sok mindentől függ... ha már a kipróbálással kacérkodsz, akkor elég nagy.
Normális embereben nem igazán merül föl, hogy ki kellene próbálnia.
Ha valóban egyszer probálod ki nem. Mi több a fű mint kábitószer használatánál több alkalom után sem alakul ki függőség. Mentális ( pszihikai) függőséget okozhat ugyan, de ez több éves használat után. -
Leirok neked egy történetet egy fiúról (megtörtént eset)
Ez a fiú nevezzük őt tominak 14 éves volt. Idősebb barátai voltak nála és egyszer egy buli alkalmával ő is kiprobálta mondván: -"egy alkalomból nem lehet semmi"
Jó volt tetszett neki a fű boldogságadó érzése úgy érezte mintha megált volna az idő és minden ami történik csupán egy álom és ez az eufolikus érzés mély nyomot hagyott benne.
- Lassan ahogy telt az idő Tomi középiskolába került és meglepödve látta nagyon sokan használják a fűvet tetézte a problémát nála, hoyg csak az ő osztályában 2 diler is volt. Nem voltak gátlásosak ezek az emberek az iskola wc-ben az udvaron mindenhol látta hogy szivják és eszébe jutott milyen volt amikor ő használta. Egy darabig ellen ált a csábitásnak ám végül ő is kiprobálta. Hozzáteszem nem csak az iskolai, de ekkorra már baráti környezetében is egyre elterjetebb volt a dolog.
Igy kiprobálta újra.
Az idő teltével Tomi egyre inkább jólérezte magát, az érzés a boldogság érzet melyet a fű adott neki mindenapossá vált és hát persze hogy szerette ezt az érzést ki ne szeretné, akkora naponta többször is használta azzal kelt és feküdt.
Egyszer Tominak egy barátja megkérte őt hozzon füvet és majd elszivják pénzt adott neki. Tomink ugye voltak az iskola révén kapcsolatai és sokkal olcsobban megkapta, ekkor látta elöször hogy ezzel akár kereshet is nem is rosszul. Igy elkezdte árulni ő is de csak is kizárolag a fűvet.
Amikor látta hogy napi 8-10 ezer forintot csak otthon ülve megkeres egyre többet és többet foglalkozott a dologgal.
Aztán egy nap váratlanul rendörök jelentek meg nála nem találtak semmit mert sosem tarott magánál de kiderült hogy a legjobb barátja aki egykor megkérte vallomást tett miután egyszer elfogta a hatóság.
Tomi-t az iskola szeme láttára a rendörök bilincsbe vitték el 8 hónapot volt elmarasztalva bezárva.
Nos Tomi alteregoja valójában én vagyok ennek már mintegy 8 éve és ha most ott lennék abban buliban ahol egyszer úgy gondoltam "igen egyszer ki probálom mi baj lehet belöle" biztos nem tenném. Rengeteg emberel találkoztam akik azt mondták meg tudják álni meg is tette mind ideig-oráig, de végül kiprobálták újra.
Okos ember más hibájábol tanul buta peddig saját kárán én azt javaslom ne tedd és ha mégis úgy alakul nagyobb bátorság kell nemet mondani mint igent. Tudom nygattak engem is anno elégszer mi van nyuszi vagy. Ám a kérdés hogy nyuszi-e az ember nemet mondani?
"Tomi" esete nagyon tanulságos. Én a 30 felé közeledve azt mondom (28/L), sose próbáltam. És nem is fogom. A menő haverok meg legyenek vagányok a rács mögött, vagy a koporsóban is.
Szóval szerintem ne próbáld ki... akkor már inkább a cigi.
"Normális embereben nem igazán merül föl, hogy ki kellene próbálnia."
Igen a normális ember odasétál a legális drogokhoz, az ital pulthoz és leveszi az igazi drogot. A fűfogyasztásba még senki nem halt bele. Az akaratgyenge ,telhetetlen emberek azok akik tovább lépnek. De ezek általában ha nem drogoznak alkoholistákká válnak. Egyébként hogy mi számit drognak mindig a politikusok döntik el. Ezért Ilyen drága. Ha utána olvasna a "normális barátom" rádöbbenne hogy ennek a normálatlan viselkedésnek 4.000éves kultúrája van háborúkat vezettek érte. Komoly laborok kutatnak az újabb jobb fajták után. Hatóanyagát a thc-t nem lehet mesterségesen előállítani. A kezedben a sorsod barátom egy teljesen másvilágot ismersz meg utána.
Hát ha már leirtam ilyen hosszan, az elöbbiekben, elmondom hogy egykor én mit tettem egykor amikor az öcsémnek támadt ez a remek ötlete. Elhatároztam véletlen sem akarom hogy abba a hibába essen amibe én igy mondtam neki elöször velem probálja ki. Nos a szervezetünk mikor elöször találkozik ezzel elég furcsa reakciókat is kiválthat én ezt tudtam is. első fogyasztok általában nem tudják felmérni mennyi is kell pl egy cigihez. Mint minden más kábitoszernél ennél is elöfordulhat túladagolás. Semmilyen komolyabb következmény nem adodik belöle, csupán fejfájás hányinger esetleg nagyon ritka esetben hányás. Hát én annál többet tettem öcsikémnek mondván erősebb hatása lesz " jobban betépünk majd" Ő is rosszul lett fájt a feje egyéb és ezt tudtam hoghy igy lesz igy kellemetlen hatás, és kellemetlen élmények füzödtek neki és ami érdekes nem csak a fűhöz de egyéb kábitoszerekhez is.
Igen nem volt valami testvéri, de a kivánt hatást elértem vele:P
Ugyanez volt nekem 13 éve, amikor a barátom kitalálta, hogy cigizzünk. Tudod, mennyire átkozom azt a napot? Persze a piát is ki kellett próbálni, mert be voltunk szarva, és nem mertünk csajozni. Aztán 4 éven át oltári nagy bulik következtek. Sosem tudtuk, hol a határ, mindig azt hittük, hogy a köv. pohártól még jobb lesz. A végén már a saját szobámat is összehánytam. Keménynek és menönek hittem magam, aki piszok jó fej, nagy dumás, mindenhol voltak haverjaim stb. Aztán jött egy törés az életemben, aminek köszönhetöen nem ittam többé. Eredmény? Nézem, amint egykori haverjaim másznak ki a kocsmából, tetkók, fülbevalók, értelmetlen szavakat mormognak, még mindig éppolyan "kemények", mint anno. Kettöröl konkrétan tudom, hogy börtönben van. A barátom, akivel rágyújtottunk, ma élö halott, arca teljesen beszürkült, májbeteg, túl van egy váláson. Mindig kínban van, mert meginna egy sört, de az orvos nagyon megtiltotta neki.
Vele szemben én már jó pár éve lakok együtt kedvesemmel (már a menyasszonyom), együtt szeretjük gyönyörü kutyusunkat, és csodálatos családi életet élünk. A cigi sajnos még megmaradt, de dolgozunk a problémán.
Én csak azt nem értem, hogy miért nem lehet egyszerüen csak nem kipróbálni? Az csak kamu, hogy nem próbálja ki többször. Ha egyszer megtette a társaság kedvéért, pozitív élményben volt része, és pláne következmények nélkül, annak milyen oka legyen legközelebb elutasítani?
Annak, aki szerint senki nem halt bele egy szál fübe (mintha egy ex haveromat hallanám). Figyu, egy súlyos drogfüggöt mutass, aki anno nem egy szál füvel kezdte. Szerintem, ha már benne vagy ne biztass másokat is. Ha ilyen jártas vagy a témában, tudhatnád, hogy ha véletlenül lelkileg labilis a kérdezö, mekkora kárt tehetsz ezzel a tanácsoddal.
Elöbb talán probáld meg végigolvasni a válaszokat és értelmezni azokat utánna talán kiderül számodra is a mondanivalója.
Lelkileg labilis?
Nyisd már ki a szemed nem róla van szó a barátnőjéről ő rögtön átlátta 3 komment után milyen rossz ötlet is ez de a barátnője nem hiszem hogy ezt oldvasgatná majd 2 joint között.
Mindenesetre tartom magam az eddig leirtakhoz bizonyos fokig probáld meg megértetni vele milyen következményei lehetnek. Kérdez meg tőle ha kiprobálni szeretné csak mia a terve akkor ha tetszik neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!