Milyen mértékben károsítja a dohányzás egy 17 éves tüdejét?
Én találkoztam már 24 éves tüdőrákossal is. Az a baj, hogy nem fogják fel a dohányosok a kockázatokat, csak ha már késő.
Sürgősen álljon le a húgod a cuccról!
Rákerestem neked...
A légutak és a bronchusok csillószőrei akadályozzák meg, hogy a környezetből jövő porszemek a tüdőbe kerüljenek. Dohányosoknál ez a mechanizmus károsodik. A csillószőrök mozgásképtelenné válnak, később elpusztulnak. A szennyező anyagok akadálytalanul rakódhatnak le a légutak nyálkahártyájára. Mivel ez ideális táptalaj a bak- tériumok számára, a gyulladás könnyen kialakulhat.
A köhögéssel a szervezet a lerakódott szennyező anyagoktól próbál megszabadulni. Aki sokat dohányzik, ismeri a reggeli ingerszerű köhögést. Ha ez már hosszú ideje fennáll, krónikus bronchitishez vezethet.
tiszta marhasag a cigarettazas, semmire sem jo, csak a szervezetet rombolni.
ha mar ilyen fiatal, es kohog, akkor mi lesz kesobb?
nagyon fajdalmas a tudorak, de ha valakinek csak ennyi esze van, akkor megerdemli a szenvedest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!